עוגת שוקולד עם פירורים מעל, שלוש שכבות של עונג צרוף. והכי יפה שההכנה ממש קלה והתוצאה טעימה.
הפעם הכנתי לכם עוגת שוקולד פירורים! קודם כל ההכנה מאוד קלה והתוצאה טעימה ומענגת.
הכי חשוב לא לאפות אותה יותר מידי, להשאיר אותה נימוחה ושוקולדית.
כדי לקבל ריבועים מושלמים אפשר להכניס לקירור ולאחר מכן לחתוך.
מחמאות רבות קצרתי על טעמה המשובח.
המתכון הזה שבר שיאי כניסה בבלוג הקודם! מעניין לראות אתכם בבלוג החדש שלי!
התחילו כבר עכשיו בהכנות, כי מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת.
הצטרפו אלי גם לעמוד האינסטגרם שלי ותהנו מסרטונים שלי על אופן ההכנה של המתכונים.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
מתכון להכנת עוגת שוקולד פירורים
החומרים לבצק:
1 מרגרינה בטעם קנולה (אפשר 200 גרם חמאה)
6 כפות סוכר
2 ו-1/2 כוסות קמח תופח (או 1 שקית קטנה קמח תופח של 350 גרם)
שליש כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ביד) להכניס את המרגרינה עם הסוכר ולעבד מעט לקרם, לגרד מהצדדים עם לקקן.
להוסיף בבת אחת את הקמח ואת מיץ התפוזים ולעבד לבצק רך וגמיש.
להוציא את הבצק למשטח עבודה ולהכין ממנו עגול. לחלק את הבצק ל – 2 חלקים.
חלק ראשון לכסות בניילון ולהכניס למקפיא.
חלק שני לשטח בתבנית פיירקס מרובעת או מלבנית משומנת, יש לשטח עם כפות הידיים באופן שווה.
להכניס את התבנית למקרר עד אשר נכין את מילוי השוקולד.
החומרים להכנת מילוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
חצי כוס מים רותחים
50 גרם מרגרינה (אפשר חמאה)
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח
2 כפיות קוניאק (לא חובה)
אופן הכנת המילוי:
בסיר רחב מכניסים שוקולד מריר שבור לקוביות, קקאו , סוכר ומים רותחים. ממיסים את התערובת על אש בינונית, לאחר שנמס מכבים את האש.
מוסיפים את המרגרינה(או החמאה) ומערבבים עד להמסה, מוסיפים 3 חלמונים (צהובים) וטורפים מיד עד להטמעה.
מקציפים את 3 החלבונים (לבנים) ומוסיפים בתנועות עטיפה לתערובת השוקולד, להוסיף 1 כף קמח לערבב בעדינות.
מי שאוהב יכול להוסיף 2 כפות קוניאק ולערבב.
למזוג את תערובת השוקולד על תחתית הבצק הנמצאת בתבנית, לשטח בצורה שווה.
להוציא את מחצית הבצק מהמקפיא , לגרר את הבצק לפירורים עם פומפייה גסה, יש לפזר באופן שווה את הפירורים.
לחמם את התנור מראש על 175-180 מעלות, זמן אפיה 40-50 דקות, עד אשר הבצק מזהיב ולא יותר, לא לייבש את העוגה, היא יוצאת מעט לחה וזה בסדר.
להוציא מיד מהתנור ולקרר, לאחר שהעוגה התקררה היטב אפשר לחתוך לריבועים. אם רוצים ריבועים מושלמים אפשר להכניס את התבנית למקרר ורק אחר כך לחתוך לריבועים.
לקישוט:
אפשר לפזר אבקת סוכר על ריבועי העוגה.
אפשר מרגרינה רגילה
היי חוה, בטח אפשרי
היום זו הפעם השניה שהכנתי את העוגה שלך ואמרתי לעצמי שאני חייבת לפרגן. תמיד אהבתי עוגות שוקולד פירורים אבל זאת הכי טעימה שיש! אני כל פעם מתעצלת ומכינה תבנית אחת ועד הערב זה מתחסל.. פשוט לא להתעצל ולהכין כמות כפולה מראש. תודה לך ?
היי הדס, אני מאושרת ושמחה, כל הכבוד שהכנת! מהעוגות שקשה להפסיק ליישר♥
עוגה פשוט נהדרת כמו כל המתכונים שלך!
שאלה : האם אפשר להקפיא אותה?
היי לימור, בעקרון אני לא אוהבת להקפיא עוגות, במיוחד עוגות מבצק פריך
היי יהודית,
עשית לי ולמשפחתי את השבת! העוגה מאלפת!
אשמח לעוד מתכונים.
שבוע נפלאץ
היי שמואל
אני שמחה שאהבתם את העוגה, יש עוד מלא מתכונים טובים כאן בבלוג שלי
שנה טובה וחג שמח
עוגה מושלמת ? תבורכי!
באהבה רבה
העוגה מושלמת
תודה רבה
היי אושרה, את משמחת, תודה על השיתוף
עוגה מעולה!!! שוקולד נימוח, נראית מקסים וטעימה יותר מידי…
חיפשתי עוגה כזו והמתכון ענה לי בגדול ויותר..
אימצתי אותה!
היי פנינה, וואוו איזה יופי, אני שמחה לדעת. תהנו מהעוגה
הי, להקציף את החלבונים במיקסר או ידני?
היי אוסי, בטח, אפשרי להקציף את החלבונים במיקסר ידני
עוגה נהדרת . חוסלה… תודה על עוד עוגה מוצלחת
היי חגית, איזה כיף לדעת♥
אחלה מתכון, תודה רבה!!
יצא ממש טעים, רק שהאמצע יצא טעים כי השוקולד רך ,
ובצדדים יבש…
היי שירה, אולי בבפעם הבאה כדאי לאפות אותה כמה דקות פחות
מה גודל התבנית?
היי רחל, גודל התבנית 30/24