מאפה בצק עלים עם קרם וניל ופירות יער
מאפה בצק עלים חמאתי! עם קרם וניל משגע ומעל פירות יער ושקדים קלויים.

כאחת שאוהבת בצק עלים חמאתי לכל מיני מאפים טעימים.

באופן כללי אני לא מכינה בבית בצק עלים, מעדיפה לקנות בסופר את הבצק החמאתי האיכותי.

 

השבוע זכיתי לקבל מאסטלה בצק עלים חמאתי נפלא.

שתדעו, הבצק אוכן אצלה בבית הספר לקונדיטוריה והוא אינו למכירה.

 

אם אתם קונים בצק – אז שיהיה חמאתי ואיכותי למתכון הזה.

 

כשקבלתי את הבצק מיד חשבתי להכין מאפה כמו שטעמתי בפריז – העיר עם הפטיסרי הכי מפורסמים.

 

אנחנו אוכלים עם העיניים ולכן הכנתי את המאפה הטעים הזה! במילוי של קרם וניל ופירות יער.

 

יצאו לי 8 מעויינים מכובדים בטעם חמאתי משגע! עדי ודור הגיעו בערב עם הילדים ומאוד נהנו. רק מציינת שהכל נטרף.

 

דרך אגב לא חובה להכין מעויינים, אפשר לחתוך את הבצק לריבועים או לעיגולים ולאפות.

בואו נתחיל להכין את המתכון.

מאפה בצק עלים עם קרם וניל ופירות יער

בגירסה ללא אבקת סוכר

1 חבילת בצק עלים, ביצה למריחה, סוכר לבזיקה על הבצק

פותחים את הבצק על משטח עבודה, חותכים לאורך ולאחר מכן לרוחב לריבועים שווים

בתוך כל ריבוע מסמנים עד למטה ריבוע נוסף עם סכין

מעבירים קצה אחד של בצק לקצה ממול

כעת מעבירים את הקצה השני מעל הראשון

קיבלנו צורה של מעויין, מניחים 4 מעויינים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. את השאר מכניסים בנתיים למקרר

מורחים ביצה טרופה מסביב

בוזקים סוכר על הבצק

אפשר לפזר שקדים מולבנים פרוסים. מכניסים לתנור לאפייה.

תראו כמה שהם יפים

מכינים קרם וניל, מכניסים לשק זילוף וגוזרים את הקצה בעזרת סכין

מזלפים קרם בנדיבות במרכז המאפה

מקשטים עם פירות יער

מפזרים מעל אבקת סוכר

מתכון להכנת מאפה בצק עלים עם קרם וניל ופירות יער

חומרים:

1 גליל בצק עלים על בסיס חמאה

3 כפות שקדים מולבנים פרוסים

ביצה טרופה למריחה

כף סוכר לבזוק על הבצק

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 כף אבקת סוכר

כפית מחית וניל

מקציפיים את כל החומרים עד שנקבל קרם יציב וחלק ולא יותר.

לקישוט:

פירות יער, פטל, אוכמניות, דומדמניות ואפילו תאנים בעונה

לבזיקה:

אבקת סוכר

מעל שקדים מולבנים קלויים

אופן ההכנה:

לילה לפני ההכנה מפשירים את הבצק במקרר.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מחממים את התנור על 190 מעלות חום עליון תחתון.

פותחים את אריזת הבצק על משטח עבודה ישר, פורסים את בצק העלים.

בעזרת גלגלת או סכין חוצים את הבצק לאורכו, נקבל 2 מלבנים ארוכים.

כל מלבן נחתוך ל 5 ריבועים שווים.

בתוך כל ריבוע חותכים עוד ריבוע בעזרת סכין, לוקחים קצה אחד חיצוני ומעבירים לצד ממול.

לוקחים קצה שני חיצוני ומעבירים לצד ממול ומהדקים מעט. נקבל מעויין.

מניחים את כל המעויינים בתבנית על נייר אפייה.

מורחים ביצה טרופה על החלק החיצוני של הבצק.

מפזרים מעט סוכר בצדדים, מפזרים שקדים מולבנים פרוסים.

מעבירים לאפייה, כ 30 דקות או עד הזהבה השחמה קלה. מוציאים מהתנור ומקררים.

מכניסים את הקרם לשק זילוף, ממלאים את החלק הפנימי השקוע בקרם וניל.

מעל הקרם מניחים פירות יער שאוהבים, מפזרים אבקת סוכר.

אפשרי לפזר מעל שקדים מולבנים פרוסים קלויים.

 

מגישים בצלחת יפה ונהנים מהיצירה שלכם.

——————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן