עוגת שוקולד פירורים
עוגת שוקולד עם פירורים מעל, שלוש שכבות של עונג צרוף. והכי יפה שההכנה ממש קלה והתוצאה טעימה.

הפעם הכנתי לכם עוגת שוקולד פירורים! קודם כל ההכנה מאוד קלה והתוצאה טעימה ומענגת.

הכי חשוב לא לאפות אותה יותר מידי, להשאיר אותה נימוחה ושוקולדית.

כדי לקבל ריבועים מושלמים אפשר להכניס לקירור ולאחר מכן לחתוך.

מחמאות רבות קצרתי על טעמה המשובח.

המתכון הזה שבר שיאי כניסה בבלוג הקודם! מעניין לראות אתכם בבלוג החדש שלי!

התחילו כבר עכשיו בהכנות, כי מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת.

הצטרפו אלי גם לעמוד האינסטגרם שלי ותהנו מסרטונים שלי על אופן ההכנה של המתכונים.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

 

עוגת שוקולד פירורים

הכנת הבצק: הוספת המיץ לתערובת הקמח

הבצק מתלפף סביב וו הגיטרה ואז רואים שהבצק מוכן

משטחים את מחצית הבצק בתבנית משומנת

בסיר רחב מכניסים את הקקאו הנוזלים והשוקולד

לאחר שהמסנו את כל התערובת מוסיפים את המרגרינה והחלמונים(צהובים) מערבבים עד אשר כל התערובת אחידה

מוסיפים את קצף החלבונים(לבנים) בהדרגה ומערבבים בתנועות עטיפה

מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות

מוזגים את תערובת השוקולד על הבצק שבתבנית

לוקחים פומפיה ומגררים מעל השוקולד את הבצק שנשאר – מכניסים לתנור לאפיה

הדבר היפה הזה הוא לאחר אפייה

מתכון להכנת עוגת שוקולד פירורים

החומרים לבצק:

1 מרגרינה בטעם קנולה (אפשר 200 גרם חמאה)
6 כפות סוכר
2 ו-1/2 כוסות קמח תופח (או 1 שקית קטנה קמח תופח של 350 גרם)
שליש כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

 במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ביד) להכניס את המרגרינה עם הסוכר ולעבד מעט לקרם, לגרד מהצדדים עם לקקן.
 להוסיף בבת אחת את הקמח ואת מיץ התפוזים ולעבד לבצק רך וגמיש.
 להוציא את הבצק למשטח עבודה ולהכין ממנו עגול. לחלק את הבצק ל – 2 חלקים.
 חלק ראשון לכסות בניילון ולהכניס למקפיא.
 חלק שני לשטח בתבנית פיירקס מרובעת או מלבנית משומנת, יש לשטח עם כפות הידיים באופן שווה.
 להכניס את התבנית למקרר עד אשר נכין את מילוי השוקולד.

החומרים להכנת מילוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
חצי כוס מים רותחים
50 גרם מרגרינה (אפשר חמאה)
3 ביצים מופרדות
1 כף קמח
2 כפיות קוניאק (לא חובה)

אופן הכנת המילוי:

 בסיר רחב מכניסים שוקולד מריר שבור לקוביות, קקאו , סוכר ומים רותחים. ממיסים את התערובת על אש בינונית, לאחר שנמס מכבים את האש.
 מוסיפים את המרגרינה(או החמאה) ומערבבים עד להמסה, מוסיפים 3 חלמונים (צהובים) וטורפים מיד עד להטמעה.
מקציפים את 3 החלבונים (לבנים) ומוסיפים בתנועות עטיפה לתערובת השוקולד, להוסיף 1 כף קמח לערבב בעדינות.
מי שאוהב יכול להוסיף 2 כפות קוניאק ולערבב.
 למזוג את תערובת השוקולד על תחתית הבצק הנמצאת בתבנית, לשטח בצורה שווה.
להוציא את מחצית הבצק מהמקפיא , לגרר את הבצק לפירורים עם פומפייה גסה, יש לפזר באופן שווה את הפירורים.
לחמם את התנור מראש על 175-180 מעלות, זמן אפיה 40-50 דקות, עד אשר הבצק מזהיב ולא יותר, לא לייבש את העוגה, היא יוצאת מעט לחה וזה בסדר.
 להוציא מיד מהתנור ולקרר, לאחר שהעוגה התקררה היטב אפשר לחתוך לריבועים. אם רוצים ריבועים מושלמים אפשר להכניס את התבנית למקרר ורק אחר כך לחתוך לריבועים.

לקישוט:

אפשר לפזר אבקת סוכר על ריבועי העוגה.

מפזרים אבקת סוכר ומתכבדים

22 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן