עוגת פרג לחה, טעימה ואוורירית, בתוספת שוקולד מושחת מעל, כמו שהכינו פעם בקונדיטוריות.
אני יודעת שיש אנשים שאינם מחבבים פרג אבל כאשר תטעמו מהעוגה שלי תיווכחו שהשד אינו נורא ושהעוגה ממש אבל ממש טעימה. גם עדי הטועמת ומעבירת הביקורת אינה אוהבת פרג. ביום שישי היא הגיעה ושאלה "אמא איזה עוגה הכנת לשבת?" מיד עניתי עוגת פרג. היא הסתכלה עלי ואמרה "למה עוגת פרג, את יודעת שאני לא אוהבת פרג". אמרתי לה אם לא תנסי פעם אחת לא תדעי אם זה טעים או לא!
מה אתם חושבים שהייתה התגובה של עדי על העוגה? "אמא, את יודעת, העוגת פרג באמת טעימה, כל הכבוד".
אז לדעתי כולם יכולים לטעום מהעוגה ואפילו להיכנס למטבח ולהכין. מחכה לתמונות ולשיתופים שלכם!
מזמינה אתכם לעקוב אחרי גם בעמוד האינסטגרם שלי, תוכלו גם להנות מסרטונים בסטורי מהמטבח הפרטי שלי.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
אוהבת אתכם חברים יקרים שלי♥ יהודית
ניתן לקחת מזלג ולצייר על פני העוגה
מתכון להכנת עוגת פרג עם קרם שוקולד
משתמשים בתבנית עגולה מספר 26 יש לשמן ולרפד את התחתית בנייר אפיה.
החומרים לטורט:
תפוח גרנד סמית קלוף ומגורר
אופן ההכנה:
החומרים להכנת קרם שוקולד:
1 כף ברנדי (קוניאק)
אופן ההכנה:
בסיר בינוני, מכניסים את כל החומרים: סוכר, קקאו, מים, אבקת נס קפה וממיסים על להבה נמוכה. לאחר שהתערובת הגיעה לרתיחה יש לכבות את האש. מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסת כל השוקולד. מקבלים תערובת חלקה. מקררים את הקרם.
מכניסים את כל תערובת השוקולד לקערת מערבל עם וו גיטרה, מוסיפים את החמאה ומערבלים – תתקבל תערובת חלקה והומוגנית. מוסיפים את הרום ואת הברנדי ומערבלים עוד דקה עד אשר התערובת תפוחה ואוורירית.
מכניסים את קרם השוקולד למקרר לשעה להתמצקות (ולא יותר).
משחררים את הטורט מהתבנית, הופכים ומקלפים את נייר האפייה. מניחים על צלחת הגשה.
מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר (אם התקשה יש להכניס למיקרוגל ל-2 שניות) ומורחים את הקרם על פני העוגה ובדפנות.
ניתן גם לקשט את העוגה עם שקדים קלויים.