עוגת פרג עם קרם שוקולד
עוגת פרג לחה, טעימה ואוורירית, בתוספת שוקולד מושחת מעל, כמו שהכינו פעם בקונדיטוריות.

אני יודעת שיש אנשים שאינם מחבבים פרג אבל כאשר תטעמו מהעוגה שלי תיווכחו שהשד אינו נורא ושהעוגה ממש אבל ממש טעימה. גם עדי הטועמת ומעבירת הביקורת אינה אוהבת פרג. ביום שישי היא הגיעה ושאלה "אמא איזה עוגה הכנת לשבת?" מיד עניתי עוגת פרג. היא הסתכלה עלי ואמרה "למה עוגת פרג, את יודעת שאני לא אוהבת פרג". אמרתי לה אם לא תנסי פעם אחת לא תדעי אם זה טעים או לא!

מה אתם חושבים שהייתה התגובה של עדי על העוגה? "אמא, את יודעת, העוגת פרג באמת טעימה, כל הכבוד".

אז לדעתי כולם יכולים לטעום מהעוגה ואפילו להיכנס למטבח ולהכין. מחכה לתמונות ולשיתופים שלכם!

מזמינה אתכם לעקוב אחרי גם בעמוד האינסטגרם שלי, תוכלו גם להנות מסרטונים בסטורי מהמטבח הפרטי שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

אוהבת אתכם חברים יקרים שלי♥ יהודית

עוגת פרג עם קרם שוקולד

החומרים להכנת הטורט

בקערה כל היבשים: פרג טחון, קמח תופח ושוקולד מריר קצוץ

בקערה נפרדת: חלמונים, סוכר וסוכר וניל. טורפים (ניתן לטרוף במטרפת יד חשמלית) עד אשר התערובת הופכת להיות תפוחה ובהירה

טורפים את החלמונים עד אשר מקבלים תערובת תפוחה ובהירה, ניתן לטרוף במקצפת יד חשמלית

מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף

מוסיפים את הקוניאק ומערבבים (לא חובה להוסיף אבל שווה)

מקציפים את החלבונים עם סוכר וקורט מלח, נקבל קציפה יציבה. מקלפים את התפוח ומגררים, מגררים קליפה מחצי לימון ומוסיפים לתפוח. עכשיו כל התערובות מחכות לאיחוד.

מוסיפים את תערובת הפרג והיבשים לתערובת החלמונים המוקצפים, מערבבים עד להטמעה

מוסיפים את התפוח וגרירת הלימון ומערבבים היטב

מוסיפים שליש מהקצף ומערבבים היטב מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בתנועות עטיפה עדינות

מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בתנועות עטיפה עדינות

מוזגים את התערובת לתבנית מספר 26 משומנת ומקומחת, ניתן לשים נייר אפייה בתחתית מה שיקל עלינו לחלץ את העוגה לפני הציפוי

החומרים לציפוי: סוכר, קקאו, אבקת נס קפה, מים, שוקולד מריר וחבילת מרגרינה (אפשרי עם חמאה) כפית תמצית רום וכפית קוניאק

ממיסים על אש קטנה, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד להמסה. מקררים מעט

מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את המרגרינה החתוכה לקוביות (ניתן להוסיף 200 גרם חמאה רכה)

לאחר ערבול נקבל תערובת קרמית תפוחה ובהירה. מוסיפים את הרום והקוניאק ומערבבים, (האלכוהול לא חובה)

מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. מורחים את הקרם על פני כל העוגה וגם בדפנות. אם יש לכם קלף משונן ניתן לעשות את הצורות כמו שאני עשיתי על פני העוגה.

ניתן לקחת מזלג ולצייר על פני העוגה

מתכון להכנת עוגת פרג עם קרם שוקולד

משתמשים בתבנית עגולה מספר 26  יש לשמן ולרפד את התחתית בנייר אפיה.

החומרים לטורט:

3 כפות קמח תופח
150 גרם פרג טחון
80 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
1/4 כוס צימוקים יש לשטוף וליבש (אופציונלי)
6 ביצים
1/2 כוס סוכר לחלבונים
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לחלמונים
מעט גרירת לימון
2 כפות ברנדי (משביח מאוד את העוגה)

תפוח גרנד סמית קלוף ומגורר

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
בקערה שמים את כל היבשים: פרג, קמח, שוקולד וצימוקים ומערבבים.
מקציפים את החלבונים (הלבנים) כאשר מתחיל להיווצר קצף רק אז מוסיפים את קורט המלח ואת חצי כוס הסוכר בהדרגה, מתקבל קצף יציב ומלא בברק.
מקציפים במערבל את החלמונים (צהובים) עם הסוכר וסוכר הוניל , כאשר מתקבל קצף תפוח ובהיר מוסיפים את השמן בזרם דק, מוסיפים את הברנדי וממשיכים להקציף עוד כחצי דקה.
מעבירים את קצף החלמונים (צהובים) לקצף החלבונים בהדרגה ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות. מוסיפים את תערובת היבשים עם הפרג ומבליעים בעדינות, לבסוף מוסיפים את התפוח המגורר עם גרירת הלימון ומערבבים עד אשר כל החומרים נטמעים ודי.
מעבירים את כל התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות, זמן אפיה של 40 דקות,  יש לבדוק עם קיסם במרכז העוגה, הקיסם יצא יבש. מקררים את הטורט.

החומרים להכנת קרם שוקולד:

1/2 כוס סוכר
1 כף קקאו
1 כף אבקת נס קפה
1/4 כוס מים
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה רכה (או מחמאה – מרגרינה למתכון פרווה) חתוכה לקוביות
כפית תמצית רום

1 כף  ברנדי (קוניאק)

אופן ההכנה:
בסיר בינוני, מכניסים את כל החומרים: סוכר, קקאו, מים, אבקת נס קפה וממיסים על להבה נמוכה. לאחר שהתערובת הגיעה לרתיחה יש לכבות את האש. מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסת כל השוקולד. מקבלים תערובת חלקה. מקררים את הקרם.
מכניסים את כל תערובת השוקולד לקערת מערבל עם וו גיטרה, מוסיפים את החמאה ומערבלים – תתקבל תערובת חלקה והומוגנית. מוסיפים את הרום ואת הברנדי ומערבלים עוד דקה עד אשר התערובת תפוחה ואוורירית.
מכניסים את קרם השוקולד למקרר לשעה להתמצקות (ולא יותר).
משחררים את הטורט מהתבנית, הופכים ומקלפים את נייר האפייה. מניחים על צלחת הגשה.
מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר (אם התקשה יש להכניס למיקרוגל ל-2 שניות) ומורחים את הקרם על פני העוגה ובדפנות.
ניתן גם לקשט את העוגה עם שקדים קלויים.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן