עוגת אגוזים שוקולד וקצפת לחג פסח

עוגת טורט עם שוקולד קצוץ ומרכיבים משובחים, בציפוי של קרם שנטילי. כזו שתרצו להכין אותה כל השנה!

בערב החג אני נוהגת להתקשר לחברתי ריקה כדי לאחל לה ולבני משפחתה חג שמח. כבר סיפרתי לכם על ריקה חברתי מהצבא  אמנם אנחנו רחוקות אחת מהשנייה מרחק גיאוגרפי, אבל זה לא מונע בעדנו להישאר בקשר טלפוני, וגם בביקורים בבירה ירושלים.

אנחנו מתחילות לקשקש, מה מכינים לאכול והיכן מתארחים ואני כמובן אומרת לה – "את יודעת, הכנתי את העוגה הטעימה של אמא שלך" היא עונה איזה עוגה? אני מסבירה לה ומציינת איזה חומרים יש בעוגה, ריקה עונה לי "אבל אמא שלי הפסיקה להכין אותה מזמן". למה? אני שואלת, ריקה מסבירה שזה בגלל שצריך לגרד את השוקולד.

עניתי שכבר לא צריך לגרד שוקולד על פומפייה, פשוט לקצוץ את השוקולד על קרש חיתוך וזהו.

מאחלת לנחמה בריאות איתנה ואריכות ימים.

אז חברים יקרים שלי! אני מציגה בפניכם עוגה טעימה ומנצחת, טובה לפסח. עם קמח תופח כשר לפסח ובימים רגילים אפשר להשתמש בקמח תופח רגיל.

אל תשכחו לצלם ולתייג אותי! אשמח לדעת שביקרתם פה, תכינו ותספרו לי איך יצא לכם! הכי חשוב שתמשיכו בעשייה הפורייה.

חג פסח שני שמח♥♥♥

עוגת אגוזים שוקולד וקצפת

עוגת אגוזים שוקולד וקצפת

החומרים להכנת הטורט

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומבריק, מוסיפים את החלמונים בתנועות עטיפה עדינות

מוסיפים את השמן בזרזיף ועוטפים

מוסיפים ברנדי, או קוניאק , אל תוותרו זה משביח את העוגה

מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים לתערובת בשלוש פעימות, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות

יוצקים את התערובת לתבנית מספר 24-26 משומנת, אפשר לפזר בתחתית מעט שקדים טחונים

מכניסים לאפיה על 180 מעלות זמן אפייה 25-30 דקות, יש לנעו קיסם לעוגה ולראות שהוא יוצא יבש.

העוגה תופחת, לאחר האפייה יש להשאירה בתנור כבוי עוד 5 דקות

מכינים קצפת לציפוי העוגה, אפשר לשחרר את העוגה מהתבנית ולהניח על צלחת הגשה

מתכון לעוגת אגוזים שוקולד וקצפת

החומרים לטורט:

6 ביצים
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
3 כפות אגוזים ושקדים טחונים
3 כפות קוקוס
3 כפות קמח תופח כשר לפסח
2 כפות ברנדי או קוניאק
כוס סוכר
שליש כוס שמן

אופן הכנה:

– להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים (הלבנים) לאחר שנעשה קצף בצדדים יש להוסיף את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
– לחלמונים (צהובים) יש להוסיף את השמן ולערבב, להוסיף את החלמונים לקצף ולערבב בתנועות עטיפה עדינות, להוסיף את הברנדי ולעטוף.
– להוסיף את האגוזים והשקדים הטחונים את השוקולד הקצוץ ואת הקוקוס, לערבב בתנועות עטיפה לא לשבור את הקצף.
– לבסוף להוסיף את הקמח התופח המנופה ולערבב בעדינות עד להטמעה.
– לשמן תבנית עגולה מספר 26, למזוג את התערובת ולשטח. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, משך האפייה 35-40דקות. אפשר גם לבדוק עם קיסם, אם יוצא יבש העוגה מוכנה.
חומרים להכנת הקצפת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
כף וחצי אבקת סוכר
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח
אופן הכנה:
– להכניס את כל החומרים לקערת הקצפה, להקציף עד אשר מתקבלת קצפת יציבה.
– לאחר שהעוגה הצטננה יש לשחררה מהרינג על ידי העברת סכין בדפנות התבנית.
– למרוח את הקרם על פני העוגה וגם בדפנות, אפשר להשאיר מעט קצפת לקישוט.
 –
לקישוט:
– להכניס מעט מהקצפת לשקית זילוף בעלת צנטר פרח או צנטר משונן ולזלף על פני העוגה. אפשר לגרד שוקולד מעל.
אפשרי לקשט עם כדורי שוקולד.

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן