עוגת ביסקוויטים כמוה עדיין לא אכלתם, כל ביס הוא חלום מתוק, שכבות של עונג צרוף
איך אני אוהבת עוגת ביסקוויטים בשכבות עם רוטב שוקולד, העיקר שיהיה בה מילוי קרם גבינתי רך וטעים.
לא תאמינו כמה קל להכין ואז לשמור אותה במקפיא, כשהאורחים שלכם יגיעו תמיד תהיה לכם עוגה להגיש.
ילדים בפרט משתגעים על העוגה הזאת, כיף להכין אותה לימי הולדת בחודשי הקיץ.
אתמול הכנתי את העוגה לכבוד יום ההולדת של האיש שאיתי כבר 4 עשורים.
בערב הגיעו עדי נועם ושקדי, נועם החזיקה בידה בלון הליום של אלזה ואנה (חחחח) הגישה לסבא וברכה אותו " מזל טוב, אושר בריאות ואפילו יש לך בלון של אלזה".
עדי הביאה מתנה לאבא שלה וברכה אותו לבריאות, אושר,אריכות ימים ותודה על כל העזרה והנתינה.
הוצאתי את העוגה ופרסתי לנו, נשמעו קריאות התלהבות, העוגה קצת קפואה כמו גלידה וגם רכה, קייצית ומשגעת.
דודי וענבל, יהלי, ינאי ומיה התקשרו לאחל מזל טוב, גם הם אמרו תודה על העזרה והנתינה.
בערב יצאנו למסעדה איטלקית, היה טעים ונעים. מזל טוב לאישי היקר, לעוד הרבה שנים של בריאות ונחת.
המתכון אומנם ארוך, אבל שזה לא יפחיד אתכם, מכינים את העוגה בקלות ובשיא המהירות.
תכינו ותהנו♥ שבת שלום
מתכון לעוגת ביסקוויטים ליום הולדת
תבנית רינג 30/20 או תבנית מרובעת או מלבנית ממתכת או פיירקס
החומרים:
500 גרם ביסקוויטים (2 שרוולים) פתי בר
4 מיכלי שמנת מתוקה
קופסת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
כוס ורבע חלב
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות גבינה לבנה
לרוטב הביסקוויטים:
2 כפות נס קפה
2 כפות סוכר
2 כפות חלב
כוס מים רותחים
לציפוי גנאש:
חצי מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
ההכנה:
מקציפים את חומרי הקרם: בקערת המיקסר, 2 מיכלי (500 מ"ל) שמנת מתוקה, כוס חלב, שקית אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר, מקציפים עד אשר מקבלים קרם יציב אך לא נוקשה.
בקערה קטנה שמים את קוביות השוקולד, מכניסים למיקרוגל וממיסים כדקה, מערבבים עד אשר השוקולד נמס.
מחלקים את הקרם ל 2 קערות, בקערה ראשונה מוסיפים את הגבינה, בקערה השניה מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
ההרכבה:
בתבנית מרובעת או מלבנית 30/20, אפשרי ממתכת או פיירקס, אני השתמשתי הפעם עם רינג.
בצלחת עמוקה שמים את הנס קפה, הסוכר והמים הרותחים, מערבבים ומוסיפים כף חלב.
טובלים את הביסקוויטים ברוטב הקפה ומניחים בתבנית אחד ליד השני, מורחים מחצית מהקרם הלבן על הביסקוויטים
משטחים ומיישרים את הקרם עם פלטה או כף.
טובלים שוב ביסקוויטים ברוטב הקפה ומסדרים בצמידות מעל הקרם הלבן.
מורחים את קרם השוקולד על הביסקוויטים, משטחים ומיישרים את הקרם לאחידות.
טובלים שוב ביסקוויטים ברוטב הקפה ומסדרים על קרם השוקולד.
מקציפים:
1 מיכל שמנת מתוקה נוספת, עם 2 כפות חלב, כף אבקת סוכר ו 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, מורחים על השכבה העליונה.
מכניסים את התבנית למקפיא ל 10-20 דקות.
הכנת גנאש מריר:
בקערה שמים 100 גרם שוקולד שבור לחתיכות. מביאים 1/2 (120 מ"ל)מיכל שמנת מתוקה לרתיחה, מוזגים על השוקולד בקערה
ממתינים כדקה ואז טורפים היטב עד שהשוקולד נמס.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוזגים את השוקולד על שכבת הקרם, מטלטלים בעדינות את התבנית עד אשר השוקולד מצפה את כל הקרם, מכניסים את התבנית למקפיא ל 15 דקות.
קישוט אפשרי:
בקערת מיקסר שמים את חצי מיכל השמנת מתוקה שנותרה, רבע כוס חלב, 1 כף אבקת סוכר, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים על מהירות נמוכה עד אשר נוצר קרם חזק שאפשר לזלף אותו.
מכניסים את הקרם לשק זילוף עם צנטר פרח, מוציאים את העוגה מהמקפיא, מזלפים מסביב לעוגה ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.
מי שהכין את העוגה בתוך רינג, מוציא את העוגה מהמקפיא, מעביר מגבת רטובה חמה מסביב לרינג, עם סכין משחררים מלמטה את התבנית מהמשטח. לאחר ששיחררנו את הרינג מקלפים את השקף ורק אז מקשטים עם קרם וסוכריות.
—————————————————————————————————————————————————
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
כמה זה בערך 4 כפות גבינה לבנה בגרמים?
נראית מעולה
היי מירי, 4 כפות גבינה זה בערך 100 גרם
הי. תוכלי לפרט בבקשה כיצד מערבבים את השוקולד המומס עם התערובת הלבנה על מנת שלא יצא גבשושי ? אני משתדלת שהשוקולד יצטנן ועם זאת התערובת עדיין יוצאת גבשושית. תודה רבה
היי קרן, את יכולה להשתמש בכף אחת של נוטלה ואז לא יהיה לך גבישים בתוך הקרם.
היי האם אפשרי להכין את אותה עוגה בלי גבינה ? אן להשים משהו אחר שהוא לא גבינה , אני לא אוכלת גבינות פשוט
היי עמית, אפשר בהחלט לוותר על הגבינה בתערובת הלבנה.
שלום יהודית, במידה ואני מכינה את העוגה היום למחר, מה עדיף לעשות – לשים את העוגה במקרר עד מחר או לשים במקפיא?
אשמח לעזרתך! תודה 🙂
היי לינה, אני מעדיפה להכניס למקפיא, למחרת להוציא ולהעביר למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
תודה רבה! מתכון מושלם! הכנתי פעמיים ולא נשאר כלום מהעוגות!
הי, רשום 4 מיכלי שמנת מתוקה, כאשר בפועל את עושה שימוש ב-2 להכנת הקרם. מה הסיבה? האם מדובר בטעות?
היי אפרת, משתמשים ב4 מיכלי שמנת מתוקה
2 מיכלים ראשונים לקצפת לבנה וחומה
אחר כך עוד מיכל לשכבת וניל לפני ההקפאה
חצי מיכל לגנאש שוקולד מריר
חצי מיכל למי שרוצה להכין קצפת לזלף מסביב
היי אפשר להכין את העוגה יומיים לפני ההגשה??
היי קר, עד יומיים זה אפשרי
העוגה נראית מעעעווווללללההה!!!
תודה לך מורן, שמחה שאהבת
היי העוגה נראת נפלא וגם מעוררת תאבון!!!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין חצי מהכמות,
פשוט שהעוגה תצא יותר קטנה
בוודאי, להכין בתבנית קטנה יותר, להוריד חצי מהכמות
היי אפשר להכין חצי מהכמות?
העוגה נראת מדהים!!!!
היי עדן, ניתן להשתמש בתבנית יותר קטנה ואז להוריד כמויות.
היי. רציתי לשאול כמה אינסטנט וניל צריך לשים לקצפת הלבנה והחומה. בשלבים הבאים ציינת כמה כפות של אינסטנט וניל, אבל בשלב הראשון של הקצפת הלבנה והחומה לא כתוב. תודה רבה.
שקית אינסטנט פודינג וניל פחות 2 כפות שנשמור להקצפה לקישוט
היי אם אני צריכה את העוגה ליום ראשון בערב ואני מכינה אותה ביום חמישי בערב ומקפיאה עד ההגשה (ללא הגנאש- את הגנאש אני אשים לפני ההגשה) העוגה תישמר?
היי שיר, זה אפשרי להכין בחמישי ולהקפיא, רק לפני ההגשה צריך להפשיר אותה
היי, הייתי שמחה לדעת אם אפשר להחליף את
הקוביות שוקולד בריבת חלב ואם כן כמה לשים במקום?
תודה מראש.
יסמין, בהחלט ניתן להחליף את השוקולד מריר בריבת חלב, תוסיפי כף גדושה של ריבת חלב.
האם אפשר להכין אותה בתבנית עגולה? במידה וכן מה הקוטר המתאים לכמויות הרשומות במתכון המקורי.
תודה מראש
היי יסמין, ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה מספר 28 לפחות.
היי רציתי לשאול האם אפשר לוותר על המלית עם השוקולד
והעוגה תהיה רק עם הקערה של הקרם וניל והגבינה ?
כן בוודאי שאפשר.
היי רציתי לשאול האם אפשר לוותר על המלית עם השוקולד
והעוגה תהיה רק עם הקערה של הקרם וניל והגבינה בבקשה ?
היי נופר, אפשר לוותר על שכבת השוקולד, תכיני רק קרם ווניל עם הגבינה ותמרחי בין 2 שכבות
שכחתי את השקף בתחילת העבודה ?
איך אוכל לשחרר את העוגה מהרינג??
היי ליאורה, מקווה שהסתדרת, אפשרי לנגב את הרינג מסביב עם מטלית ספוגה במים רותחים ואז הרינג ישתחרר.
היי אני מכינה את העוגה היום למחר..להקפיא עם הרינג ומחר לשחרר? אפשר להקפיא שעה ולהשאיר עד מחר במקרר? מתי להוציא את הרינג רק מתי שמקשטים?
היי מירב, כן, להקפיא ולמחרת לעביר בדפנות מטלית רטובה עם מים חמים ואז הרינג ישתחרר. אם תעבירי למקרר למחרת העוגה תהיה רכה ואז הרינג לא יעשה את העבודה. מצד שני עכשיו חורף ומאוד קר, יתכן והעוגה לא תפשיר ואז הכל יסתדר.
הי. ערבוב השוקולד המריר עם הקרם יצר מרקם מעט גבשושי. כיצד ניתן למנוע זאת ? תודה רבה
היי קרן, כנראה שהשוקלד המומס היה חם מידי,לכן נוצר קרם גבשושי.
הי, איפה אפשר לקנות רינג כזה ודרך? תודה
היי הילה, אפשר למצוא את הרינג בחנויות המתמחות במוצרי אפייה. בעל חנויות לאופה, או בפור שף
היי ,אפשר להשים דף סוכר ?
היי, אפשר להשים מעל דף סוכר?
היי ישראלה, לדעתי אפשר להניח דף סוכר על השוקולד לאחר שהתמצק מעט,לא מיד, שלא ישקע.
הי, אני אשמח להבין באיזה משטח השתמשת כדי להניח עליו את הביסקוויטים? האם זהו משטח קרטון כמו שקונים בחנויות של אפייה?
את המשטח קונים בחנויות לאפייה, תבקשי מהמוכר משטח קשיח לעוגות. המשטח לא מקרטון
הי, עם מה מניחים את הביסקוויטים? האם לרפד את הרינג בנייר אפיה למטה ואז לשלוף את נייר האפייה אחרי ההקפאה ולהניח על משטח קרטון?
התכוונתי על* מה מניחים את הביסקוויטים?
היי הילה, מניחים משטח לעוגות על השיש ( קונים בחנויות המתמחות למוצרי אפייה) על המשטח מניחים את הרינג, בתוך הרינג מסביב מניחים שקף, גם אותו קונים בחנות ואז מתחילים להכין את העוגה, מסדרים את הביסקוויטים ומעל את הקרם. מכניסים למקפיא ואז כשמוציאים יותר קל לשחרר את השקף מהרינג ככה העוגה נשארת מושלמת
האם אפשר להחליף את גאנש השוקולד המריר בגאנש שוקולד לבן?
היי מיקה, גנאש עם שוקולד לבן יהיה מצויין
שלום! אני מתכננת להכין את העוגה ליומולדת של הבת שלי בשבת הקרובה. לא מצליחה להבין כמה שוקולד צריך להמיס כדי להכין את המלית שוקולד. הבנתי ש100 גרם, זה נכון?
כלומר כנראה אצטרך 100 גרם לקרם השוקולדי ועוד 100 גרם לציפוי העוגה? נשמע לי הרבה 🙂
היי ויקה, מזל טוב ליום ההולדת. אכן, 100 גרם שוקולד למילוי. 100 גרם שוקולד לציפוי סהכ 200 גרם
היי יהודית. משהו לא מובן לי במתכון. אחרי ששמתי את הקרם שוקולד ועל זה שובביסקויטים נשארה עוד מחצית מהקרם הלבן. אני שמה את הקרם הלבן ושוב עושה קרם מההקצפה שכתבת? לא מובן .
היי מירי, לא, אין צורך להכין שוב קרם. פשוט מכינים גנאש ומצפים את העוגה בסוף.
היי
עוגה נפלאה
אם אני רוצה לעשות ברינג 20*20 בכמה צריכה להקטין את החומרים?