מרק עדשים ירוקות חורפי
מרק עדשים מאוד בריא וטעים! עם ירקות מזינים – והכי חשוב שהוא גם דיאטטי

כשהחורף מגיע אני חייבת להכין כמעט כל יום מרק! כזה מזין ומחמם את הבטן, ועושה מצב רוח.

יש לי מגוון של מרקים… אבל מרק העדשים החורפי הוא מאוד בריא ולכן הוא פופולרי.

שתדעו! כשמוסיפים למרק מים נהדרים וטעימים של בר מים תמי 4, אין ספק שהאוכל יוצא יותר טעים♥

לשמוע את אישי היקר אומר לי " תבורכנה ידייך הטובות" מה צריך עוד הבן אדם!

לוקחת את הסיר החם לעדילי, זה מה שהיא מבקשת, מרק שיהיה מזין ושגם יהיה דיאטטי!

משתפת אתכם במתכונים הכי קלים! דואגת תמיד להעביר לכם את המתכון עם תמונות והסברים מדוייקים.

יאללה… תציעו לחברים להיכנס לבלוג, איזה כיף שגם הם ייהנו!

המתכון בשיתוף שטראוס מים תמי 4

מאחלת לכם הכנה כייפית וטעימה♥שנעבור את החורף בשלום.

מרק עדשים ירוקות חורפי

החומרים להכנת המרק

מטגנים בצל לשקיפות, מוסיפים 3 גלדי שום קצוצים ומטגנים קלות

מוסיפים את הירקות, מערבבים ומאדים קלות

מוסיפים את העדשים הירוקות שהושרו שעתיים במים, מסננים ומוסיפים לסיר. מערבבים עם יתר הירקות

מוסיפים מים מבר מים תמי 4. המים טובים ואיכותיים.

מוסיפים 2 ליטר מים מבר מים תמי בר, מביאים לרתיחה

מוסיפים לסיר חצי כוס עגבניות מרוסקות ומערבבים

מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור ומעט אבקת מרק פרווה

המרק מתבשל, תחילה על אש גדולה ולאחר 10 דקות מורידים לאש קטנה בינונית מבשלים עד אשר העדשים מתפוררות בבישול, בודקים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים. ניתן להוסיף כף של מיץ לימון להשבחת טעמים.

מתכון להכנת מרק עדשים ירוקות חורפי

החומרים למרק:

כוס וחצי עדשים ירוקות מושרות במים

2 כפות שמן זית או שמן צמחי

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום פרוס

2 גזרים קלופים וקצוצים

2 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים לריבועים

2 עלי סלרי חתוכים כולל הגבעול

חצי כוס עגבניות מרוסקות

אחד וחצי ליטר מים רותחים מבר מים תמי 4 (אפשר להוסיף עוד כוס מים אם חסר)

תבלינים: 1 כף מלח, רבע כפית פלפל שחור, 1 כף אבקת מרק (בזמן הבישול לבדוק תיבול)

1 כף מיץ לימון

ההכנה:

בסיר עמוק, מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.

מוסיפים לסיר את הגזר, את תפוחי האדמה והסלרי הקצוץ. מערבבים היטב.

מסננים את העדשים הירוקות מהמים, מוסיפים מעל הירקות ומערבבים קלות.

מוזגים מעל את העגבניות המרוסקות, מערבבים עם כל הירקות.

ממלאים קערה במים רותחים מבר מים תמי 4, מוסיפים לסיר ומערבבים, מביאים לרתיחה.

לאחר רתיחה ראשונה מוסיפים את התבלינים ומערבבים. לאחר כ 10 דקות על אש גבוהה מורידים לבינונית.

מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים קלות. טועמים בזהירות, אם חסר מלח זה הזמן להוסיף.

מבשלים עם מכסה על אש בינונית עוד כ 20 דקות – עד אשר העדשים מתפוררות והירקות מבושלים.

מכבים את האש, ממתינים כ 5 דקות ולאחר מכן מורידים מכסה ומגישים.

 

 

 

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן