בראוניס שוקולדיים נימוחים ומענגים, כאלה עוד לא אכלתם!
את הבראוניס האלה אני מכינה כבר מספר שנים! טעמם השוקולדי, הרכות והנימוחות שולחים אותי כל פעם למטבח להכין את המתכון הטעים .
לאחר ההכנה וקירור, חותכים לריבועים ומכניסים למיכל אטום ואחר כך למקרר, כך הם נשארים טעימים וטריים.
אישי היקר ובני דודי הכי אוהבים את הבראוניס, ומי לא! הרי כולנו יודעים ששוקולד מרים את מצב הרוח נותן אנרגיה ועושה טוב לנשמה.
חברים יקרים♥ תכינו עוד השבת את הבראוניס המושחתים האלה! מאחלת לכולם סופ"ש טעים ומהנה.
מתכון להכנת בראוניס שוקולדי
תבנית מלבנית בגודל 27X38 ס"מ)
החומרים:
350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1-1/2 כוסות סוכר(300 גרם)
6 ביצים
3/4 כוס קמח רגיל (90 גרם)
1/2 שקית אבקת אפיה (5 גרם)
קורט מלח
אם רוצים לא חובה 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס לא קלויים.
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) . משמנים את התבנית שמים נייר אפיה ומשמנים גם אותו מעט.
מרתיחים מים בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה. שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר או בקערה חסינת חום, שקוטרם קטן במעט מהסיר עם המים(בן מרי) מניחים מעל הסיר עם המים הרותחים, כך שתחתית הסיר או הקערה אינם נוגעים במים, מערבבים בערך כ-5 דקות, עד שהשוקולד החמאה והסוכר נמסים ונוצר קרם, מורידים את הקערה למשטח עבודה ומצננים כ 3 דקות.
טורפים את הביצים השלמות ומוסיפים אותן בבחישה נמרצת לתערובת השוקולד.
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים קצרות, בשלב הזה מי שאוהב אפשר להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ולערבב.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 35 דקות לא יותר. אנחנו רוצים לקבל בראוניס שוקולדיים לחים.
מצננים היטב, רצוי להכניס למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות.
להפוך את העוגה על משטח עבודה, לקלף את הנייר ולחתוך לריבועים, להגיש קר מהמקרר.
מי שרוצה לאחסן, מכניסים את ריבועי הבראוניס לקופסא ( להפריד בן השכבות עם נייר) ולמקרר
טיפ לפני הוצאת הבראוניס מהתנור
לאחר האפייה להכניס קיסם הוא צריך להיות מעט רטוב , לא לייבש את הבראוניס אחרת יוצאת עוגת שוקולד.
בראוניס כאלה עוד לא אכלתם
עוגת בראוניז ששווה את הקלוריות…יאמייי?
היי אסתר, איזה כיף לדעת שאהבת את הבראוניז
נראה אליפות מושלם וטעיםםם את אלןפהההה חייבת לנסותתתתת מקוה שאצא לי ככה טעים כמו שלך
היי מילנה, תודה רבה על המחמאה. תנסי להכין, ממש קל להכנה וסופר טעים
היי האם אפשר להפחית מכמות הסוכר הרשומה במתכון תודה
היי סימונה, אפשר להפחית רבע כוס סוכר לא יותר.
נראה מעולה
תודה לך שושנה
בראוניז טעים ומושקע. רק אותו אני מכינה ויוצא מעולה.
היי דנה, שמחה לדעת שהבראוניס טעים לך ויוצא מעולה
אפשר לצמצם את הביצים? האם יעבוד עם 2 ?
היי יסמין, מתוך כמות של 6 ביצים לרדת ל 2 ביצים זה בלתי אפשרי, תפחיתי ל5 או ל 4 לארג
שלום! אם אני רוצה לעשות חצי מהכמות-איזה תבנית מתאימה ומה משך האפייה?
היי הלנה, אם את מחלקת את רוצה להכין רק חצי מהכמות, תשתמשי בתבנית 20/20
אחרי רבע שעה תבדקי עם קיסם, אם הקיסם רטוב עם פירורים תוציאי את העוגה מהתנור.
היי
אפשרי להכין בגרסא פרווה?
עם שמן?
היי סתיו, לשמן קשה להטמע בתערובת השוקולד
הי!
יש לי תבניות אינגליש קייק/ עגולה 26, מתאים?
היי שקד, אפשרי בעגולה או באינגליש קייק, לדעתי ב 2 תבניות אינגליש
היי יהודית
האם אפשר את הבראוניז שוקולד ללא גלוטן? הכוונה לעשות עם מצרכים ללג?
אפשר להשתמש בקמח תמי או בקמח כרגיל שהם ללא גלוטן
הי יקירה!
את אופה בטורבו?
ומדף אמצעי בתנור?
היי מירה, אני אופה בחום עליון תחתון בלבד. במדף התחתון
בראוניס מדהימים
גמרו עוגה שלימה בשבת ובמוצש"ק ביקשו עוד אחת………
היי לאה, אני שמחה שהילדים אהבו את הבראוניס
הי יודית נראה פגז אבל לא כדאי להוסיף קצת ונילה בגלל כמות הבעצים הגדולה??
הי יודית נראה פגז אבל לא כדאי להוסיף קצת ונילה בגלל כמות הביצים הגדולה??
היי סאהרה, לא מרגישים את טעם הביצים. את יכולה תמיד להוסיף תמצית וניל.
היי, הגבתי לך למטה.
אני יודעת שבראוניז מכינים עם שוקולד מריר, אבל יהיה אפשרי עם שוקולד חלב במקום?
היי עדי, התוצאה תהיה ממש שונה.