שבלולי שמרים במילוי שוקולד
שבלולי שמרים במילוי של שוקולד – כאלה עוד לא אכלתם! משבלול לשבלול העונג מתגבר. רוצו להכין.

כשפייסבוק מזכיר לי: יהודית, אכפת לנו ממך ומהזיכרונות שאת משתפת כאן. חשבנו שתרצי להיזכר בפוסט זה מלפני 6 שנים.

רציתי לשים כאן את תמונת הקולאז' שעלתה בפייסבוק, לבסוף החלטתי שלא.

האמת היא שמאוד התרגשתי! התמונות מקסימות ואני מראה את כל שלבי ההכנה.

החלטתי ליצור פוסט חדש, צילמתי והסרטתי את המתכון מחדש, העלתי את כל התוכן החדש לבלוג, והנה זה כאן לפניכם.

לדעתי חג שבועות זה לא רק גבינות, חובה לאזן טעמים. ומה יותר טוב וטעים משמרים ושוקולד!

הבצק נפלא, תנסו אותו ותספרו לי איך יצא לכם, אשמח מאוד לתגובות מכם.

אתם מוזמנים גם לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים גם בסטורי על שלבי הכנת המתכונים במטבח שלי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

כמו תמיד מחכה שתכינו ותתייגו אותי♥אוהבת אתכם – יהודית

שבלולי שמרים במילוי שוקולד

החומרים להכנת הבצק

מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר

הוספת השמרים- לערבב

מוסיפים את הסוכר ומערבבים

מוסיפים 2 ביצים

ממיסים את החמאה, מוסיפים את החלב לחמאה

מוסיפים את השמנת חמוצה לתערובת, מוסיפים את החלב והחמאה ומערבלים כ 5 דקות – מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד 7 דקות

הבצק נאסף סביב וו הלישה – אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף עוד כף קמח ולערבל.

למרוח מעט שמן בקערה וגם על הבצק – לכסות בניילון ולהכניס למקרר ללילה

הבצק אחרי לילה במקרר

מפזרים קמח על משטח עבודה – מחלקים את הבצק לארבע חלקים שווים

מרדדים את החלק הראשון, מורחים על מחציתו ממרח שוקולד

סוגרים – מרימים את הבצק מהחלק ללא השוקולד ומניחים על השוקולד

חותכים את הבצק לרצועות – כל רצועה מגלגלים לבורג

מגלגלים את הבורג לצורת שבלול

להניח את השבלולים בתבנית על נייר אפיה – בקיץ להתפיח כחצי שעה – למרוח ביצה ולהכניס לאפייה

מתכון להכנת שבלולי שמרים במילוי שוקולד

החומרים לבצק:

3 וחצי כוסות קמח מנופה (500 גרם)

1/2 שקית שמרית 25 גרם (או כף שמרים יבשים)

1/2 כוס סוכר

2 ביצים M

חצי גביע שמנת חמוצה (100 מ"ל)

100 גרם חמאה מומסת

חצי כוס חלב

רבע כפית מלח

לשוקולד:  קופסה של ממרח שוקולד השחר – או ממרח נוטלה

לסירופ סוכר:

שלושת רבעי כוס מים

חצי כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה: מכניסים קמח ושמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, חלב וחמאה מומסת. מתחילים לערבל כ 5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות, אם הבצק רטוב מידי אפשר להוסיף מעט קמח.

להוציא את הבצק מקערת המיקסר, ללוש וליצור ממנו כדור. לשמן קערה ולהכניס לתוכה את כדור הבצק, למרוח עליו טיפת שמן.

לכסות את הקערה בניילון ולהכניס למקרר ללילה.

הבצק הכפיל את נפחו, להוציא מהמקרר ולחלק ל 4 חלקים שווים.

לקמח משטח עבודה, לרדד כל חלק לעלה, למרוח שוקולד רק על מחצית העלה, את יתרת הבצק הריק לכסות על השוקולד כמו מעטפה.

לקחת גלגלת או סכין, לחתוך את הבצק לרצועות לאורך, שיהיו ארוכות, לגלגל כל רצועה לבורג, להניח על משטח עבודה ולגלגל לשבלול, אם השוקולד נדבק לאצבעות אפשר לטבול בקצת קמח.

להניח כל שבלול בתבנית על נייר אפיה. להתפיח כחצי שעה, למרוח ביצה טרופה.

להכניס לתנור שחומם מראש לאפייה של כחצי שעה או עד אשר השבלולים משחימים.

סירופ סוכר:

בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, הסוכר וסוכר וניל, מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.

כאשר השבלולים יוצאים מהתנור, מיד מורחים עליהם סירופ סוכר. נותנים להם להתקרר קמעה ואז אוכלים.

 

 

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן