שבלולי שמרים במילוי של שוקולד – כאלה עוד לא אכלתם! משבלול לשבלול העונג מתגבר. רוצו להכין.
כשפייסבוק מזכיר לי: יהודית, אכפת לנו ממך ומהזיכרונות שאת משתפת כאן. חשבנו שתרצי להיזכר בפוסט זה מלפני 6 שנים.
רציתי לשים כאן את תמונת הקולאז' שעלתה בפייסבוק, לבסוף החלטתי שלא.
האמת היא שמאוד התרגשתי! התמונות מקסימות ואני מראה את כל שלבי ההכנה.
החלטתי ליצור פוסט חדש, צילמתי והסרטתי את המתכון מחדש, העלתי את כל התוכן החדש לבלוג, והנה זה כאן לפניכם.
לדעתי חג שבועות זה לא רק גבינות, חובה לאזן טעמים. ומה יותר טוב וטעים משמרים ושוקולד!
הבצק נפלא, תנסו אותו ותספרו לי איך יצא לכם, אשמח מאוד לתגובות מכם.
אתם מוזמנים גם לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים גם בסטורי על שלבי הכנת המתכונים במטבח שלי.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
כמו תמיד מחכה שתכינו ותתייגו אותי♥אוהבת אתכם – יהודית
מתכון להכנת שבלולי שמרים במילוי שוקולד
החומרים לבצק:
3 וחצי כוסות קמח מנופה (500 גרם)
1/2 שקית שמרית 25 גרם (או כף שמרים יבשים)
1/2 כוס סוכר
2 ביצים M
חצי גביע שמנת חמוצה (100 מ"ל)
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב
רבע כפית מלח
לשוקולד: קופסה של ממרח שוקולד השחר – או ממרח נוטלה
לסירופ סוכר:
שלושת רבעי כוס מים
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה: מכניסים קמח ושמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, חלב וחמאה מומסת. מתחילים לערבל כ 5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות, אם הבצק רטוב מידי אפשר להוסיף מעט קמח.
להוציא את הבצק מקערת המיקסר, ללוש וליצור ממנו כדור. לשמן קערה ולהכניס לתוכה את כדור הבצק, למרוח עליו טיפת שמן.
לכסות את הקערה בניילון ולהכניס למקרר ללילה.
הבצק הכפיל את נפחו, להוציא מהמקרר ולחלק ל 4 חלקים שווים.
לקמח משטח עבודה, לרדד כל חלק לעלה, למרוח שוקולד רק על מחצית העלה, את יתרת הבצק הריק לכסות על השוקולד כמו מעטפה.
לקחת גלגלת או סכין, לחתוך את הבצק לרצועות לאורך, שיהיו ארוכות, לגלגל כל רצועה לבורג, להניח על משטח עבודה ולגלגל לשבלול, אם השוקולד נדבק לאצבעות אפשר לטבול בקצת קמח.
להניח כל שבלול בתבנית על נייר אפיה. להתפיח כחצי שעה, למרוח ביצה טרופה.
להכניס לתנור שחומם מראש לאפייה של כחצי שעה או עד אשר השבלולים משחימים.
סירופ סוכר:
בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, הסוכר וסוכר וניל, מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.
כאשר השבלולים יוצאים מהתנור, מיד מורחים עליהם סירופ סוכר. נותנים להם להתקרר קמעה ואז אוכלים.
נראה מעולה… הכל !!!
היי יונה, אני שמחה שאהבת
חייבים לילה במקרר? יש תחליף?
היי תהילה, לא חובה לילה במקרר. אני אוהבת כי ככה הבצק לא מתנגד וקל לעבוד איתו