פשטידת פסטה וגבינות משגעת
פשטידת פסטה עם גבינות ורוטב בשמל! הכי טעימה ומתאימה לכל ארוחה חלבית

כשאני מקבלת הודעת ווטסאפ בערב בזו הלשון…..אימוש! אפשר שתכיני לנו למחר פשטידת פסטה עם גבינות?!

אריאל מגיע אלינו עם אמא שלו, לשחק עם נועם. קודם כל אני רושמת שאני יכולה.

היום בבוקר, דבר ראשון הלכתי לריקודי שורות. דדה לוסקי המרקיד אומר "לרקוד זה לחיות".

כבר שנים שאני והחברות שלי רוקדות, לאחר השיעור תמיד הולכות לבית קפה לארוחת בוקר ואחר כך לשופינג.

היום וויתרתי על המפגש, הבנות התאכזבו, אני מכניסה להן פלפל לשיחות של בנות!

נכנסתי לאוטו ונסעתי לסופר, קניתי את כל הגבינות לפשטידה – וגם את הפסטה קרניים שאני אוהבת.

תוך כדי שאני מכינה את המתכון, צילמתי לבלוג וגם עשיתי סרטונים לסטורי אינסטגרם. אם אתם עדיין לא עוקבים זה הזמן.

שלחתי מיד את כל הסרטונים כדי שגם אתם תהנו, תקנו מצרכים ותכינו!

תקשיבו… הפשטידה הזו עם רוטב בשמל, הולכת להיות להיט ולכבוש את כולכם!

בזמן שאני כותבת לכם את הפוסט והשעה עכשיו שבע וחצי בערב.

עדי שולחת לי הודעה….."תקשיבי זו הפשטידה הכי טעימה שהכנת בחיים". ואני בלב אומרת, כאילו…דה

אני שואלת כותבת "ומה עם הסלט" "ומה עם העוגות"? אימוש… הכל היה טעים, לא נשאר פירור.

כל הפשטידות שלי מצויינות, טעימות ומוצלחות. נראה לי שהפשטידת פסטה כבשה לבבות♥

אין יותר נחת מזה, לדעת שאוהבים את האוכל שאת מכינה.

תכינו תכינו, תשלחו את המתכון גם לחברים.

באהבה ממני יהודית♥♥♥

פשטידת פסטה וגבינות משגעת

החומרים להכנה: חבילת פסטה קצרה, בצורת קרניים או קונכיות. בצל קטן קצוץ(לא חובה)שמן זית, חמאה, קמח, חלב, מלח ופלפל שחור. גבינות: מוצרלה כדורים, גבינת פטה, גבינת פרמז'ן מגוררת, גבינה צהובה מגוררת. לתחתית התבנית: למרוח מעט שמן בתחתית ובדפנות, מעל לפזר מעט פירורי לחם

מבשלים את הפסטה עם מעט מלח, יש הוראות על האריזה. לא לבשל אותה יותר מידי. לסנן את המים.

מכינים את הרוטב: בסיר רחב, שמים שמן זית וחמאה, מוסיפים מלח ומעט פלפל שחור מערבבים על אש קטנה עד להמסה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב היטב. מוסיפים את החלב ומערבבים שלא יהיו גושים

רואים את הפס באמצע? זה אומר שהרוטב טוב והוא הסמיך היטב. לכבות את האש

בקערה: לקרוע את גבינת המוצרלה לחתיכות, להוסיף את הפטה המגוררת, להוסיף את הפרמז'ן והצהובה, להוסיף טיפת מלח ופלפל שחור, לערבב היטב

להוסיף את הפסטה המסוננת לקערת הגבינות ולערבב.

לשמן תבנית פיירקס או כל תבנית מתכת, לפזר מעל פירורי לחם. להעביר את כל התערובת לתבנית, לשטח בצורה שווה.

לשפוך את רוטב הבשמל החם על הפסטה בצורה אחידה, אפשר לעבור עם כף ולשטח. אם נשאר לכם מעט גבינה צהובה מגוררת או פרמז'ן אפשר לפזר מעל. להכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות, זמן אפיה כ 30 דקות או עד הזהבה. לא לייבש את הפשטידה, אנחנו רוצים שהגבינה תהיה מותכת יפה.

 

מתכון להכנת פשטידת פסטה עם גבינות משגעת

החומרים להכנה:

1 חבילה של פסטה קרניים בינוני  לבשל במים רותחים עם כפית מלח כ 5-6 דקות ולסנן

2 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

בצל קטן קצוץ (לא חובה)

2 כפות קמח

3 כוסות חלב – אפשר למהול במים חצי חצי

כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

גבינות:

150 גרם כדורי מוצרלה

150 גרם גבינת פטה מגוררת

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

150 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

מלח- פלפל שחור

תבנית פיירקס או מתכת – מלבנית או מרובעת משומנת, לפזר על השמן פירורי לחם.

תנור מחומם מראש על 190 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות או עד הזהבה, לא לייבש את הפשטידה.

ההכנה:

לבשל את הפסטה במים רותחים עם מלח, לאחר 5-6 דקות לסנן.

רוטב הבשמל:

בסיר רחב שמים 2 כפות שמן זית, 50 גרם חמאה, מלח ופלפל שחור, מערבבים על אש קטנה.

מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים, מוסיפים את 3 כוסות החלב ומערבבים, כל הזמן מערבבים ולא עוזבים את הסיר.

לאחר 2 דקות מקבלים רוטב סמיך ויפה, כשמעבירים כף באמצע רואים את התחתית. טועמים ואם חסר מלח מוסיפים טיפה.

מכבים את האש.

אופן ההרכבה:

בקערה גדולה שמים את המוצרלה שחתכנו עם היד, שמים את הגבינת פטה המגוררת, את הפרמז'ן והגבינה הצהובה.

מוסיפים לתערובת הגבינות חצי כפית מלח, קמצוץ של פלפל שחור, מערבבים.

מוסיפים את הפסטה המסוננת לתערובת הגבינות ומערבבים עם הידיים.

משמנים את התבנית ומפזרים עליה מעט פירורי לחם, מעבירים את כל תערובת הפסטה לתבנית ומשטחים.

לוקחים את הסיר של רוטב הבשמל ושופכים על הפסטה בצורה שווה, אם נשאר לכם מעט פרמז'ן מגוררת או צהובה אפשר לפזר.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות, זמן אפייה כחצי שעה או עד הזהבה. בבקשה לא לייבש את הפשטידה.

תכינו ותהנו – מאחלת לכם עשייה ויצירה טעימה♥

 

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן