פשטידת פסטה עם גבינות ורוטב בשמל! הכי טעימה ומתאימה לכל ארוחה חלבית
כשאני מקבלת הודעת ווטסאפ בערב בזו הלשון…..אימוש! אפשר שתכיני לנו למחר פשטידת פסטה עם גבינות?!
אריאל מגיע אלינו עם אמא שלו, לשחק עם נועם. קודם כל אני רושמת שאני יכולה.
היום בבוקר, דבר ראשון הלכתי לריקודי שורות. דדה לוסקי המרקיד אומר "לרקוד זה לחיות".
כבר שנים שאני והחברות שלי רוקדות, לאחר השיעור תמיד הולכות לבית קפה לארוחת בוקר ואחר כך לשופינג.
היום וויתרתי על המפגש, הבנות התאכזבו, אני מכניסה להן פלפל לשיחות של בנות!
נכנסתי לאוטו ונסעתי לסופר, קניתי את כל הגבינות לפשטידה – וגם את הפסטה קרניים שאני אוהבת.
תוך כדי שאני מכינה את המתכון, צילמתי לבלוג וגם עשיתי סרטונים לסטורי אינסטגרם. אם אתם עדיין לא עוקבים זה הזמן.
שלחתי מיד את כל הסרטונים כדי שגם אתם תהנו, תקנו מצרכים ותכינו!
תקשיבו… הפשטידה הזו עם רוטב בשמל, הולכת להיות להיט ולכבוש את כולכם!
בזמן שאני כותבת לכם את הפוסט והשעה עכשיו שבע וחצי בערב.
עדי שולחת לי הודעה….."תקשיבי זו הפשטידה הכי טעימה שהכנת בחיים". ואני בלב אומרת, כאילו…דה
אני שואלת כותבת "ומה עם הסלט" "ומה עם העוגות"? אימוש… הכל היה טעים, לא נשאר פירור.
כל הפשטידות שלי מצויינות, טעימות ומוצלחות. נראה לי שהפשטידת פסטה כבשה לבבות♥
אין יותר נחת מזה, לדעת שאוהבים את האוכל שאת מכינה.
תכינו תכינו, תשלחו את המתכון גם לחברים.
באהבה ממני יהודית♥♥♥
מתכון להכנת פשטידת פסטה עם גבינות משגעת
החומרים להכנה:
1 חבילה של פסטה קרניים בינוני לבשל במים רותחים עם כפית מלח כ 5-6 דקות ולסנן
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
בצל קטן קצוץ (לא חובה)
2 כפות קמח
3 כוסות חלב – אפשר למהול במים חצי חצי
כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
גבינות:
150 גרם כדורי מוצרלה
150 גרם גבינת פטה מגוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
150 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח- פלפל שחור
תבנית פיירקס או מתכת – מלבנית או מרובעת משומנת, לפזר על השמן פירורי לחם.
תנור מחומם מראש על 190 מעלות, זמן אפייה כ 30 דקות או עד הזהבה, לא לייבש את הפשטידה.
ההכנה:
לבשל את הפסטה במים רותחים עם מלח, לאחר 5-6 דקות לסנן.
רוטב הבשמל:
בסיר רחב שמים 2 כפות שמן זית, 50 גרם חמאה, מלח ופלפל שחור, מערבבים על אש קטנה.
מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים, מוסיפים את 3 כוסות החלב ומערבבים, כל הזמן מערבבים ולא עוזבים את הסיר.
לאחר 2 דקות מקבלים רוטב סמיך ויפה, כשמעבירים כף באמצע רואים את התחתית. טועמים ואם חסר מלח מוסיפים טיפה.
מכבים את האש.
אופן ההרכבה:
בקערה גדולה שמים את המוצרלה שחתכנו עם היד, שמים את הגבינת פטה המגוררת, את הפרמז'ן והגבינה הצהובה.
מוסיפים לתערובת הגבינות חצי כפית מלח, קמצוץ של פלפל שחור, מערבבים.
מוסיפים את הפסטה המסוננת לתערובת הגבינות ומערבבים עם הידיים.
משמנים את התבנית ומפזרים עליה מעט פירורי לחם, מעבירים את כל תערובת הפסטה לתבנית ומשטחים.
לוקחים את הסיר של רוטב הבשמל ושופכים על הפסטה בצורה שווה, אם נשאר לכם מעט פרמז'ן מגוררת או צהובה אפשר לפזר.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות, זמן אפייה כחצי שעה או עד הזהבה. בבקשה לא לייבש את הפשטידה.
תכינו ותהנו – מאחלת לכם עשייה ויצירה טעימה♥
מושלמת תודה רבה על כל המתכונים המדהימים וההסבר הנפלא
היי שושי, אני שמחה שהפשטידה יצאה לך מושלמת. תודה
משתי כפות קמח ושלוש כוסות חלב לא ייצא בשמל גם עם מערבבים עד מחר. למה לא מדייקים במתכונים?