עוגת תפוחים בחושה עם סוד! יין שעושה את התפוחים שיכורים, האגוזים והצימוקים הופכים אותה לחה וטעימה, עוגת השבת שלכם!
התגעגעתי לעוגת התפוחים עם היין … הגעגוע כפול, מאחר והמתכון הוא של חברתי רותי מנדל שעבדה איתי בבזק קרוב ל-30 שנה האמת היא שמזמן לא נפגשנו! לא הרגשתי במיטבי בעת האחרונה לכן המפגשים נדחו. אני מקווה שכבר בימים הקרובים אתקשר לכולם להודיע על המפגש. את העוגה הטעימה והמיוחדת הזו רשמתי על מעטפה של הזמנה לחתונה, ישבנו כול הבנות בהסעה ואז התחלנו לדבר על מתכונים, רותי מיד שאלה אותי האם אני רוצה מתכון לעוגת תפוחים נוסטלגית של חמותה! אני מיד קפצתי על זה, אתם יודעים שאני מאוד אוהבת לקבל מתכונים שנכחדו כבר מן העולם. למחרת על הבוקר הכנתי את העוגה ופירסמתי אותה לראשונה בבלוג הישן שלי, קיבלתי מלא תגובות חמות ואוהבות, כולם הכינו את העוגה ושלחו לי תמונות.
כדאי מאוד להכין! העוגה כזו לחה וקלילה, תפוחית ואגוזית, אצלנו בבית היא חוסלה בצ'יק צ'אק, בקיצור תכינו ותקצרו מחמאות ותשבחות. העוגה מתאימה לימי החורף וגם לימי הקיץ. אז לאחר שאתם מכינים תשתפו אותי !!! אשמח לראות את מעשי ידיכם.
העלתי את אופן ההכנה גם באינסטגרם וסרטונים בסטורי, כדאי לכם לעשות עקוב follow אתם תהנו.
הנה כאן: https://www.instagram.com/judithmorhaim/
אשמח לראות אתכם גם באינסטגרם: אוהבת את כולכם כמו תמיד♥
מאחלת שבת מלאה בקסם ובמתיקות, סופ"ש חמים וטעים♥

עוגת תפוחים בחושה לשבת

החומרים להכנת העוגה

בקערה: קמח, סוכר,קינמון, קורט מלח, ביצים טרופות ושמן

להוסיף את הצימוקים והאגוזים ולערבב

מכינים תבנית מרובעת או תבנית 28 עגולה, משמנים ומרפדים בנייר אפיה

מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה על 170-180 מעלות, זמן אפיה כ 45-50 דקות (תלוי בתנור) הכניסו קיסם, אם הוא יוצא עם פירורים יבשים תוציאו את העוגה להתקרר

עוגת התפוחים לאחר שהוצאה מהתנור – בנתיים היא מתקררת, אפשר לפזר עליה אבקת סוכר
מתכון להכנת עוגת תפוחים:
החומרים:
אופן ההכנה:
להכנת תערובת העוגה:


נהדרת ונפלאה ומדוייקת ומגוונת
תודה נוריתא♥שמחה שאהבת
האם אפשר לגרד את התפוחים במקום קוביות?
היי מלכה, אפשרי לגרד את התפוחים, לפני שאת מערבבת עם התערובת תסחטי אותם מעט
היי, נראה מצויין! אפשרי להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל + אבקת אפייה, נכון?
תודה!
היי אביב, ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף שקית אבקת אפיה
שלמות!!! תודה יהודית כל מתכון שלך- אליפות!
נוריתה, תודה רבה! שמחה שאהבת את המתכון