עוגת תפוחים בחושה לשבת
עוגת תפוחים בחושה עם סוד! יין שעושה את התפוחים שיכורים, האגוזים והצימוקים הופכים אותה לחה וטעימה, עוגת השבת שלכם!

התגעגעתי לעוגת התפוחים עם היין … הגעגוע כפול, מאחר והמתכון הוא של חברתי רותי מנדל שעבדה איתי בבזק קרוב ל-30 שנה האמת היא שמזמן לא נפגשנו! לא הרגשתי במיטבי בעת האחרונה לכן המפגשים נדחו. אני מקווה שכבר בימים הקרובים אתקשר לכולם להודיע על המפגש. את העוגה הטעימה והמיוחדת הזו  רשמתי על מעטפה של הזמנה לחתונה, ישבנו כול הבנות בהסעה ואז התחלנו לדבר על מתכונים, רותי מיד שאלה אותי האם אני רוצה מתכון לעוגת תפוחים נוסטלגית של חמותה! אני מיד קפצתי על זה, אתם יודעים שאני מאוד אוהבת לקבל מתכונים שנכחדו כבר מן העולם. למחרת על הבוקר הכנתי את העוגה ופירסמתי אותה לראשונה בבלוג הישן שלי, קיבלתי מלא תגובות חמות ואוהבות, כולם הכינו את העוגה ושלחו לי תמונות.

כדאי מאוד להכין! העוגה כזו לחה וקלילה, תפוחית ואגוזית, אצלנו בבית היא חוסלה בצ'יק צ'אק, בקיצור תכינו ותקצרו מחמאות ותשבחות. העוגה מתאימה לימי החורף וגם לימי הקיץ. אז לאחר שאתם מכינים תשתפו אותי !!! אשמח לראות את מעשי ידיכם.

העלתי את אופן ההכנה גם באינסטגרם וסרטונים בסטורי, כדאי לכם לעשות עקוב follow אתם תהנו.

הנה כאן: https://www.instagram.com/judithmorhaim/

אשמח לראות אתכם גם באינסטגרם: אוהבת את כולכם כמו תמיד♥

מאחלת שבת מלאה בקסם ובמתיקות, סופ"ש חמים וטעים♥

עוגת תפוחים בחושה לשבת

החומרים להכנת העוגה

בקערה: קמח, סוכר,קינמון, קורט מלח, ביצים טרופות ושמן

להוסיף את הצימוקים והאגוזים ולערבב

מכינים תבנית מרובעת או תבנית 28 עגולה, משמנים ומרפדים בנייר אפיה

מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה על 170-180 מעלות, זמן אפיה כ 45-50 דקות (תלוי בתנור) הכניסו קיסם, אם הוא יוצא עם פירורים יבשים תוציאו את העוגה להתקרר

עוגת התפוחים לאחר שהוצאה מהתנור – בנתיים היא מתקררת, אפשר לפזר עליה אבקת סוכר

מתכון להכנת עוגת תפוחים:

החומרים:

4 תפוחים מתוקים (אפשר 2 חמוצים ו2 מתוקים) מקולפים וחתוכים לריבועים
4 כפות יין אדום מתוק (אפשר יין תירוש של הקידוש) או מיץ תפוזים
1 כוס צימוקים או תמרים חתוכים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר לכתוש מעט עם פטיש של שניצל)
1 כף קמח תופח
2 כוסות קמח תופח
כוס ורבע סוכר
כפית קינמון
3 ביצים טרופות
3/4 כוס שמן רגיל

אופן ההכנה:

בקערה להכניס את התפוחים החתוכים לריבועים למזוג את היין ולערבב.
בקערה אחרת להניח את הצימוקים והאגוזים להוסיף 1 כף קמח ולערבב

להכנת תערובת העוגה:

בקערה לנפות את 2 כוסות הקמח, מעל להוסיף את הסוכר והקינמון ולערבב, להוסיף את הביצים והשמן ולערבב עד להטמעה.
להוסיף את התפוחים עם הרוטב ולערבב.
להוסיף את האגוזים והצימוקים ולערבב רק עד להטמעה בחישת יתר פוגמת.
לקחת תבנית מרובעת או מלבנית בינונית (לא של התנור)לשמן ולרפד בנייר אפיה, למזוג את תערובת העוגה ולשטח (אפשר לאפות בתבנית עגולה מספר 28).
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-45 – 40 דקות (תלוי בתנור) יש לבדוק עם קיסם, אם יש על הקיסם פירורים יבשים העוגה אפויה. להוציא מהתנור ולקרר.
עוגה בקלי קלות המתאימה לשבת החורפית שלנו.קריצה

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן