עוגת שמרים מירי שרון
עוגת שמרים קרנץ מדופפת, עם פצצת שוקולד. כל שכבה מלאה ועשירה, עונג של שבת

לפני 20 שנה קיבלתי מכתב בדואר – כשהרשת החברתית עדיין לא הייתה קיימת

בת דודתי מירי שלחה לי את המתכון שלה לעוגות שמרים, המכתב כל כך יפה ומנוסח בצורה נהדרת ובהירה.

הכי אהבתי את השיטה שלה, לאחר שמורחים את השוקולד מקפלים את הבצק כמו מעטפה ולאחר מכן מרדדים.

שוב ממלאים בשוקולד ומגלגלים. מירי כתבה במכתב, "לאחר הרדוד, לחתוך את הבצק ל 3 ולקלוע צמה". אין עליך בעולם!

עשיתי שינוי אחד קטן, הכנתי מחצית מכמות הבצק, ובמקום שהעוגה תהיה פרווה, הפכתי אותה לחלבית. אתם יכולים להשתמש בתחליף, במקום חמאה לשים מרגרינה של מזולה. יש גם ממרח שוקולד פרווה בסופר.

את מהממת ומוכשרת, אני אוהבת אותך על הנדיבות וטוב הלב.

תסתכלו היטב בתמונות, תכינו בדיוק ככה ואתם תברכו אותי אחרי הביס הראשון.

מחכה לראות את היצירות שלכם♥ סופ"ש מקסים וטעים.

אתם יכולים להיכנס לאינסטגרם שלי, העלתי בסטורי את הסרטון על אופן ההכנה מא' -ת'

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

 

עוגת שמרים של מירי שרון

הכנת בצק שמרים

הבצק לאחר תפיחה של כמה שעות (אפשרי להתפיח לילה במקרר)

מכינים קרם שוקולד: קקאו, סוכר וחמאה

קרם השוקולד עורבב היטב והוא מוכן למריחה

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים, כל חלק מרדדים לעלה על משטח מקומח

מורחים מחצית הקרם על העלה, מגיעים לכל הקצוות

מקפלים כמו מעטפה, צד ראשון מקפלים לאמצע

הצד השני יהיה על החלק הראשון, בצורת עטיפה

לסגור את המעטפה מהצדדים, בזמן הרידוד השוקולד לא יברח לנו

מרדדים את העלה ואז רואים איך שהשוקולד מבצבץ מהבצק וזה בסדר, לרדד דק כמה שאפשר

מעל למרוח ממרח שוקולד: אפשרי נוטלה, אפשרי שוקולד השחר. עכשיו יש לנו 2 שכבות של שוקולד עסיסיות

מגלגלים את העלה לגליל ארוך, לוקחים סכין או קלף וחותכים את הרולדה לאורך

יוצרים צורה של בורג, מכינים תבנית מתאימה משומנת, אפשר לחתוך את הבורג ל 2 ולהניח בשתי תבניות

להניח את העוגות בתבנית אינגליש מעט משומנת

לאחר התפחה מורחים את העוגות בביצה טרופה

מכניסים את העוגות לתנור שחומם מראש, לאפיה על 180 מעלות, העוגות יזהיבו וישחימו לאחר כ 30 דקות, לא לאפות אותן יותר מידי, אפשר לבדוק בצדדים עם האצבע

ככה הן צריכות להראות לאחר האפייה, לאחר 5 דקות מוזגים את סירופ הסוכר על העוגות האפויות

מתכון להכנת עוגות שמרים של מירי שרון

המתכון המקורי בנוי מ 1 ק"ג – הפעם נכין חצי מהכמות

החומרים לבצק :

500 גרם קמח (שזה שלוש וחצי כוסות מידה)

3 כפות סוכר גדושות

30 גרם שמרים טריים (או 1 כף מלאה של שמרים יבשים)

2 ביצים L

100 גרם חמאה רכה אפשר טיפה לרכך במיקרוגל (לפרווה מרגרינה)

1 כוס חלב (שלא יהיה קר מידי)  או מים

ציפוי על הקרנץ:

1 ביצה טרופה

החומרים לקרם השוקולד:

200 גרם חמאה (או מרגרינה) לרכך במיקרוגל

1 כוס סוכר

5 כפות קקאו

2 סוכר וניל (20 גרם)

מיכל של נוטלה קטן – או ממרח השחר האגוזי (יש פרווה)

חומרים לסירופ:

3/4 כוס סוכר

1 כוס מים

אופן הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים קמח מנופה, מעל את הסוכר והשמרים ומערבבים,מוסיפים את הביצים והחלב, מערבלים כדקה.

מוסיפים את החמאה ומערבלים במהירות בינונית כ 8 דקות. נקבל בצק רך וגמיש הנפרד מהדפנות.

שמים את הבצק בקערה נקייה, בוזקים מעל מעט קמח ומכסים בניילון. מעבירים למקרר ללילה, אני מכניסה לשעתיים וזה מספיק.

הכנת הקרם:

בקערה: שמים קקאו, סוכר, סוכר וניל ואת החמאה הרכה רכה, מערבבים היטב עד שמקבלים משחה. בחודשי הקיץ כדאי להכניס למקרר.

אופן ההכנה וקליעת הבצק לבורג או לצמה:

מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל 2 חלקים שווים, לפזר מעט קמח על המשטח ולרדד לעלה מרובע או עגול, שיהיה דק.

למרוח על העלה מחצית מכמות השוקולד שהכנו, תגיעו עם השוקולד עד לצדדים.

מקפלים כמו בצק עלים, מחצית מהבצק מצד ימין לאמצע (ראו תמונה) את החצי מצד שמאל להניח על החלק הימני, כמו מעטפה

את הצדדים, מקפלים את שני הצדדים הקטנים הפתוחים, מפזרים טיפת קמח ומתחילים לרדד, עכשיו השוקולד קצת מבצבץ והוא

מקבל מראה של שיש.

לאחר שרידדנו, נפתח את צנצנת הנוטלה או שוקולד השחר ונמרח שכבה טובה על כל העלה, תגיעו עם השוקולד עד לקצוות.

מגלגלים באופן הדוק את הבצק לרולדה, לוקחים סכין או קלף וחותכים את הרולדה באמצע לאורך, עכשיו רואים בין השכבות את השוקולד.

שמים את 2 החצאים עם השוקולד כלפי מעלה בצורת הצלבה, עכשיו עושים מכל צד בורג. הצד של השוקולד יהיה למעלה.

שמנו תבנית אינגליש קייק (בתוכו שימו נייר אפייה משומן) והניחו בתוכה את הרולדה, כסו במגבת מטבח, התפיחו כ 30 דקות.

תעשו כך עם יתר הבצק ותתפיחו. העוגות לא תופחות מעל המידה.

בנתיים חממו את התנור על 180 מעלות

לאחר ההתפחה להבריש  את העוגה בביצה טרופה, מכניסים לאפייה ל 30 דקות או עד אשר תראו שהעוגות השחימו.

סירופ:

העוגות בתנור וזה הזמן להכין את הסירופ. שימו את הסוכר והמים בכלי, ערבבו היטב והביאו לרתיחה, כבו את האש.

כשהעוגות יוצאות מהתנור, מוזגים בעזרת כף את סירופ הסוכר באופן שווה על כל הקרנצים.

עדיין לא לחתוך ולא לטעום, הניחו לקרנצים להתקרר היטב, לאחר מכן אפשר לחתוך ולזלול.

6 Comments

  • מיכל הגיב:

    שלום 🙂
    אפשר לעשות מילוי שהוא לא נוטלה / השחר?
    תוכלי לתת לי מתכון בבקשה?
    תודה

    • Judith הגיב:

      היי מיכל, יש מתכון רשום לקרם באופן ההכנה. זה מכיל: חמאה, סוכר, סוכר וניל וקקאו לערבב היטב, מקבלים קרם בצורת משחה. ניתן לוותר על הנוטלה או שוקולד השחר

  • יעלי הגיב:

    פשששש נראה נהדר!!! אפשר לדעתך לגוון עם מילוי אחר – עם אגוזים? חלווה? תוכלי בבקשה להסביר איך להכין את המילויים?

  • Judith הגיב:

    היי יעלי
    את יכולה למרוח שוקולד, מעליו לפזר אגוזי מלך קצוצים. אפשרי למרוח שוקולד ומעליו לפזר חלווה. אפשר להמיס חמאה, למרוח על העלה שרידדנו
    לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים עם סוכר.

  • אורי הגיב:

    האם אפשר להקפיא את העוגות שבוע לפני ובאותו יום לאפות אותן?

  • Judith הגיב:

    היי אור, קודם אופים ולאחר מכן מקפיאים. לפני שמעוניינים להגיש, מוציאים מהמקפיא ומפשירים את העוגה, ניתן לחמם טיפה בתנור.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן