עוגת שמרים מירי שרון
עוגת שמרים קרנץ מדופפת, עם פצצת שוקולד. כל שכבה מלאה ועשירה, עונג של שבת

לפני 20 שנה קיבלתי מכתב בדואר – כשהרשת החברתית עדיין לא הייתה קיימת

בת דודתי מירי שלחה לי את המתכון שלה לעוגות שמרים, המכתב כל כך יפה ומנוסח בצורה נהדרת ובהירה.

הכי אהבתי את השיטה שלה, לאחר שמורחים את השוקולד מקפלים את הבצק כמו מעטפה ולאחר מכן מרדדים.

שוב ממלאים בשוקולד ומגלגלים. מירי כתבה במכתב, "לאחר הרדוד, לחתוך את הבצק ל 3 ולקלוע צמה". אין עליך בעולם!

עשיתי שינוי אחד קטן, הכנתי מחצית מכמות הבצק, ובמקום שהעוגה תהיה פרווה, הפכתי אותה לחלבית. אתם יכולים להשתמש בתחליף, במקום חמאה לשים מרגרינה של מזולה. יש גם ממרח שוקולד פרווה בסופר.

את מהממת ומוכשרת, אני אוהבת אותך על הנדיבות וטוב הלב.

תסתכלו היטב בתמונות, תכינו בדיוק ככה ואתם תברכו אותי אחרי הביס הראשון.

מחכה לראות את היצירות שלכם♥ סופ"ש מקסים וטעים.

אתם יכולים להיכנס לאינסטגרם שלי, העלתי בסטורי את הסרטון על אופן ההכנה מא' -ת'

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

 

עוגת שמרים של מירי שרון

הכנת בצק שמרים

הבצק לאחר תפיחה של כמה שעות (אפשרי להתפיח לילה במקרר)

מכינים קרם שוקולד: קקאו, סוכר וחמאה

קרם השוקולד עורבב היטב והוא מוכן למריחה

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים, כל חלק מרדדים לעלה על משטח מקומח

מורחים מחצית הקרם על העלה, מגיעים לכל הקצוות

מקפלים כמו מעטפה, צד ראשון מקפלים לאמצע

הצד השני יהיה על החלק הראשון, בצורת עטיפה

לסגור את המעטפה מהצדדים, בזמן הרידוד השוקולד לא יברח לנו

מרדדים את העלה ואז רואים איך שהשוקולד מבצבץ מהבצק וזה בסדר, לרדד דק כמה שאפשר

מעל למרוח ממרח שוקולד: אפשרי נוטלה, אפשרי שוקולד השחר. עכשיו יש לנו 2 שכבות של שוקולד עסיסיות

מגלגלים את העלה לגליל ארוך, לוקחים סכין או קלף וחותכים את הרולדה לאורך

יוצרים צורה של בורג, מכינים תבנית מתאימה משומנת, אפשר לחתוך את הבורג ל 2 ולהניח בשתי תבניות

להניח את העוגות בתבנית אינגליש מעט משומנת

לאחר התפחה מורחים את העוגות בביצה טרופה

מכניסים את העוגות לתנור שחומם מראש, לאפיה על 180 מעלות, העוגות יזהיבו וישחימו לאחר כ 30 דקות, לא לאפות אותן יותר מידי, אפשר לבדוק בצדדים עם האצבע

ככה הן צריכות להראות לאחר האפייה, לאחר 5 דקות מוזגים את סירופ הסוכר על העוגות האפויות

מתכון להכנת עוגות שמרים של מירי שרון

המתכון המקורי בנוי מ 1 ק"ג – הפעם נכין חצי מהכמות

החומרים לבצק :

500 גרם קמח (שזה שלוש וחצי כוסות מידה)

3 כפות סוכר גדושות

30 גרם שמרים טריים (או 1 כף מלאה של שמרים יבשים)

2 ביצים L

100 גרם חמאה רכה אפשר טיפה לרכך במיקרוגל (לפרווה מרגרינה)

1 כוס חלב (שלא יהיה קר מידי)  או מים

ציפוי על הקרנץ:

1 ביצה טרופה

החומרים לקרם השוקולד:

200 גרם חמאה (או מרגרינה) לרכך במיקרוגל

1 כוס סוכר

5 כפות קקאו

2 סוכר וניל (20 גרם)

מיכל של נוטלה קטן – או ממרח השחר האגוזי (יש פרווה)

חומרים לסירופ:

3/4 כוס סוכר

1 כוס מים

אופן הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים קמח מנופה, מעל את הסוכר והשמרים ומערבבים,מוסיפים את הביצים והחלב, מערבלים כדקה.

מוסיפים את החמאה ומערבלים במהירות בינונית כ 8 דקות. נקבל בצק רך וגמיש הנפרד מהדפנות.

שמים את הבצק בקערה נקייה, בוזקים מעל מעט קמח ומכסים בניילון. מעבירים למקרר ללילה, אני מכניסה לשעתיים וזה מספיק.

הכנת הקרם:

בקערה: שמים קקאו, סוכר, סוכר וניל ואת החמאה הרכה רכה, מערבבים היטב עד שמקבלים משחה. בחודשי הקיץ כדאי להכניס למקרר.

אופן ההכנה וקליעת הבצק לבורג או לצמה:

מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל 2 חלקים שווים, לפזר מעט קמח על המשטח ולרדד לעלה מרובע או עגול, שיהיה דק.

למרוח על העלה מחצית מכמות השוקולד שהכנו, תגיעו עם השוקולד עד לצדדים.

מקפלים כמו בצק עלים, מחצית מהבצק מצד ימין לאמצע (ראו תמונה) את החצי מצד שמאל להניח על החלק הימני, כמו מעטפה

את הצדדים, מקפלים את שני הצדדים הקטנים הפתוחים, מפזרים טיפת קמח ומתחילים לרדד, עכשיו השוקולד קצת מבצבץ והוא

מקבל מראה של שיש.

לאחר שרידדנו, נפתח את צנצנת הנוטלה או שוקולד השחר ונמרח שכבה טובה על כל העלה, תגיעו עם השוקולד עד לקצוות.

מגלגלים באופן הדוק את הבצק לרולדה, לוקחים סכין או קלף וחותכים את הרולדה באמצע לאורך, עכשיו רואים בין השכבות את השוקולד.

שמים את 2 החצאים עם השוקולד כלפי מעלה בצורת הצלבה, עכשיו עושים מכל צד בורג. הצד של השוקולד יהיה למעלה.

שמנו תבנית אינגליש קייק (בתוכו שימו נייר אפייה משומן) והניחו בתוכה את הרולדה, כסו במגבת מטבח, התפיחו כ 30 דקות.

תעשו כך עם יתר הבצק ותתפיחו. העוגות לא תופחות מעל המידה.

בנתיים חממו את התנור על 180 מעלות

לאחר ההתפחה להבריש  את העוגה בביצה טרופה, מכניסים לאפייה ל 30 דקות או עד אשר תראו שהעוגות השחימו.

סירופ:

העוגות בתנור וזה הזמן להכין את הסירופ. שימו את הסוכר והמים בכלי, ערבבו היטב והביאו לרתיחה, כבו את האש.

כשהעוגות יוצאות מהתנור, מוזגים בעזרת כף את סירופ הסוכר באופן שווה על כל הקרנצים.

עדיין לא לחתוך ולא לטעום, הניחו לקרנצים להתקרר היטב, לאחר מכן אפשר לחתוך ולזלול.

37 Comments

  • מיכל הגיב:

    שלום 🙂
    אפשר לעשות מילוי שהוא לא נוטלה / השחר?
    תוכלי לתת לי מתכון בבקשה?
    תודה

    • Judith הגיב:

      היי מיכל, יש מתכון רשום לקרם באופן ההכנה. זה מכיל: חמאה, סוכר, סוכר וניל וקקאו לערבב היטב, מקבלים קרם בצורת משחה. ניתן לוותר על הנוטלה או שוקולד השחר

  • יעלי הגיב:

    פשששש נראה נהדר!!! אפשר לדעתך לגוון עם מילוי אחר – עם אגוזים? חלווה? תוכלי בבקשה להסביר איך להכין את המילויים?

  • Judith הגיב:

    היי יעלי
    את יכולה למרוח שוקולד, מעליו לפזר אגוזי מלך קצוצים. אפשרי למרוח שוקולד ומעליו לפזר חלווה. אפשר להמיס חמאה, למרוח על העלה שרידדנו
    לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים עם סוכר.

  • אורי הגיב:

    האם אפשר להקפיא את העוגות שבוע לפני ובאותו יום לאפות אותן?

  • Judith הגיב:

    היי אור, קודם אופים ולאחר מכן מקפיאים. לפני שמעוניינים להגיש, מוציאים מהמקפיא ומפשירים את העוגה, ניתן לחמם טיפה בתנור.

    • אנאל אדרי הגיב:

      היי יהודית העוגות נראות מעולה !
      האם נשארות טריות ביום שלמחרת? או שמתקשות ?(ניסיתי מתכונים שהתקשו מהר ) ?

      • Judith הגיב:

        היי אנאל, ברגע שתמרחי סירופ סוכר על הרולדות הן נשארות עסיסיות לפחות יומיים אחרי

        • מרים הגיב:

          יצא דביקקק לא ניתן בכלל לעבוד ישר לפח…..

          • Judith הגיב:

            היי מרים, גם אם בצק יוצא דביק ישנה אפשרות להוסיף קמח, ללוש היטב ואז הוא ניתן לעבודה
            אין צורך לזרוק.

          • מרים הגיב:

            אני הוספתי קמח ועוד קמח ועוד קמח אבל זה נשאר ככה…..
            אפשר לוותר על חלק מהמרגרינה, אם כן איפה עדיף בבצק או בשוקלד? אפשר לוותר על ממרחח שוקולד ולשים במקום את הקקאו

  • רויטל הגיב:

    היי יהודית, בנוגע להתפחה. התכוונת שאת מכניסה את הבצק למקרר לשעתיים וזה מספיק? או שהכוונה התפחה של שעתיים בטמ' החדר?

  • Judith הגיב:

    היי רויטל, אם אני לא ממהרת יש עדיפות להכניס את הבצק למקרר לכמה שעות, לאחר מכן יותר קל לעבוד איתו, דרך אגב עם כל בצק שמרים
    את יכולה להתפיח בחוץ כ 40 דקות בקיץ עד שיכפיל את נפחו ואז להתחיל לעבוד איתו.

    • גילי הגיב:

      בסד. שלום מתכונים נהדרים תודה, רציתי לדעת אם אני לא משתמשת במרגרינה תוכלי לתת יחס של שמן? אפילו שמן קוקוס או רגיל,? תודה

      • Judith הגיב:

        היי גילי, אפשר להשתמש להכנת קרם השוקולד בשמן, תתחילי עם חצי כוס ואם זה לא מספיק תוסיפי עוד קצת

  • מלי הגיב:

    היי יהודית יקרה,
    הרולדות נראות נפלא . כמה רולדות יוצאות מחצי כמות בצק?

  • ג'ויה הגיב:

    מתכון מעולה, נראה מדהים. האם אפשר להשתמש בשמן זית לבצק ושוב שמן לקרם שוקולד?

    • Judith הגיב:

      היי ג'ויה, לדעתי שמן זית לבצק מתוק לא מתאים,זה יהיה נפלא למאפים מלוחים
      לקרם שוקולד אפשר להשתמש בשמן רגיל, גם לבצק ניתן להשתמש בשמן רגיל

  • הלנה הגיב:

    שלום,לאיזה מיכל נוטלה הכוונה? 250 גרם או יותר גדול? תודה מראש

    • Judith הגיב:

      היי הלנה, הכוונה לצנצנת קטנה של 350 גרם. לא לשכוח שלפני זה מכינים גם קרם שוקולד ביתי עם חמאה סוכר וקקאו

  • אסתר גלילה הגיב:

    יהודית היקרה , מתכון מדהים פשוט יצא מושלםםם לא הפסיקו ללקק את האצבעות 3>

  • תאיר הגיב:

    היי נראה נפלא אפשר לוותר או להחליף את הביצים?

  • עמית הגיב:

    היי אם אני מכינה את הבצק יום לפניי בערב ונותנת לו לשבת 24 שעות במקרר (נוסעת ללילה וחוזרת יום למחרת)?כל המרבה הריי זה משובח? או הגזמתי

  • ליז הגיב:

    180 על טורבו או רגיל?

  • אושרית הגיב:

    ערב טוב
    אתר מקסים וברור מאוד
    לגבי עוגת השמרים האם אפשר להשתמש רק בממרח נוטלה גם בשכבה הראושונה וגם בשכבה השניה אחרי הקיפול או שיש עניין עם המילוי הראשון

    • Judith הגיב:

      היי אושרית, אין מניע להשתמש רק בממרח נוטלה. את השכבה השנייה בקיפול גם אפשרי למרוח במעט נוטלה.
      אבל אין ספק ששווה להכין את הממרח הביתי. שמחה שאהבת את האתר♥

  • אליס דרעי הגיב:

    שלום רציתי לדעת אם טפשר לשים את שני הממרחים יחד אחג על השני ולגלגל .

    • Judith הגיב:

      היי אליס, כן אפשר למרוח את הממרחים אחד על השני, אבל לא יותר מידי שתהיה אפשרות לגלגל והשוקולד ישאר בפנים.

  • יפית הגיב:

    יהודית היקרה ,
    חג שמח ושנה טובה!
    הכנתי אתמול את העוגה …יצא מושלם !!!!
    כולם התלהבו פה !!
    ברור לי שהיא תהפוך לעוגת הבית שלנו .
    מתכון מדוייק, ומפורט שנוח לעקוב .
    עוגה עשירה ושוקולדית ונימוחה בטירוף!
    תודה רבה לך ?

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן