עוגת שיש עננים
עוגת טורט שיש עננים, עוגה כזו רכה, שוקולדית עם נגיעה קטנה של תפוז. מבטיחה לכם אחרי הפעם הראשונה שתכינו אותה היא תהיה הכוכבת של השבת.

עוגת שיש עננים רכה ואוורירית כמו שאתם אוהבים! רוטב השוקולד משביח את טעמה והופך אותה למיוחדת וחגיגית.

הכי קוצרת מחמאות וקריאות התפעלות בבית שלנו.

מציעה לכם לא לוותר על גרירת התפוז שנותנת ריח וטעם נהדרים.

העוגה מתאימה לחגי תשרי ובמיוחד ליום כיפור המתקרב אלינו.

דודי התקשר ושאל האם יש משהו טעים, עניתי שכן שיבוא לאכול ולקחת.

עדי הגיעה עם נועמיקי חתכה לעצמה פרוסה והתענגה, גם לקחה משלוחה למחר לעבודה.

תכינו ותשתפו אותי ביצירות שלכם בפייסבוק וגם באינסטגרם.

חברים יקרים ואהובים שלי מאחלת לכם גמר חתימה טובה.

ממני שאוהבת אתכם♥♥♥

עוגת שיש עננים

החומרים להכנה

הכנת תערובת השוקולד

הוספת השמן, הסוכר, סוכר וניל מיץ התפוזים ומים לתערובת החלמונים

מוסיפים גרידת תפוז לתערובת

הוספת קמח מנופה ואבקת אפיה

מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף חזק

הוספת הקצף לתערובת, לוקחים 2 כפות גדושות וטורפים תחילה לפתוח את התערובת, לאחר מכן את יתרת הקצף מוסיפים ועוטפים בתנועות עדינות

מוסיפים את השוקולד שהכנו לתערובת ומערבבים פעמיים בתנועה עדינה וזהו

מעבירים לתבנית סיר פלא משומנת, אפשרי בתבנית מלבנית

אל תעברו את סף התבנית עם התערובת, את היתרה תעבירו לאינגליש קייק

מתכון להכנת עוגת שיש עננים

החומרים לרוטב השוקולד:

1/4 כוס חלב (או מים)

1/4 כוס קקאו

1/3 כוס סוכר

50 גרם חמאה (או מזולה לפרווה)

החומרים לתערובת העוגה:

6 ביצים L מופרדות (תוציאו מהמקרר, תפרידו ולאחר מכן תניחו להם בטמפרטורת החדר)

כוס ושליש סוכר

2 שקיות סוכר וניל

חצי כוס שמן

1 כוס חלב (לפרווה כוס מים או מיץ תפוזים)

קליפת תפוז מגוררת (נגיעה ודי)

2 וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

אופן הכנת רוטב השוקולד:

בסיר קטן שמים 1/4 כוס חלב (או מים) 1/3 כוס סוכר, 1/4 כוס קקאו וחמאה (אפשר מזולה)

ממיסים על אש בינונית עד שמקבלים תערובת חלקה, להוריד ולצנן.

אופן הכנת תערובת העוגה:

לחמם תנור אפיה על 170-180 מעלות,  בבקשה שלא יהיה חום על טורבו, חום עליון ותחתון.

בקערה גדולה ודי עמוקה שמים את החלמונים (צהובים) ואת סוכר הוניל וטורפים, מוסיפים שמן, חלב (או מים) וגרירת תפוז, טורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים חזק, התערובת סמיכה אבל זה בסדר.

במיקסר עם מקצף שמים את החלבונים (הלבנים) ומתחילים להקציף כשתי דקות במהירות נמוכה עד אשר מקבלים קצף לבן רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות מעט יותר גבוהה, עד אשר מקבלים קצף מבריק ויציב.

מעבירים כרבע מכמות הקצף לקערת החלמונים, טורפים בחוזקה עד אשר התערובת מתרככת, מקפלים את יתרת הקצף בעזרת מרית או לקקן בתנועות עטיפה עדינות.

מוזגים את תערובת השוקולד שהצטננה לאמצע תערובת העוגה, לקחת את המרית או כף גדולה ולערבב פעמיים מלמעלה ולמטה, תיווצר צורה של שיש, וזהו לא לגעת.

בסיר פלא עגול משמנים את התחתית בלבד, בשום אופן לא את הדפנות (זה מה שלימד אותנו מיכה גינטר השף קונדיטור בדן גורמה, העוגה פשוט תקרוס בגלל השמן) מוזגים כשלושת רבעי מתערובת לסיר ומיישרים את הבלילה, את היתרה מעבירים לתבנית אינגליש קייק (ראו תמונה) מכניסים את העוגה לתנור ומניחים אותה על התבנית הגדולה של התנור (זה חשוב) במדף הכי תחתון. זמן אפייה כשעה שלמה בלי הנחות. לקחת קיסם ולבדוק אם יוצא נקי ללא פירורים (מלבד השוקולד) אז העוגה מוכנה. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לגמרי לגמרי.

לאחר קירור מוחלט עוברים עם סכין בדפנות העוגה, הופכים על צלחת הגשה, ממתינים מעט, תופחים על התבנית ומשחררים את העוגה בעדינות, מכסים את העוגה ושומרים בטמפרטורת המטבח, לא למקרר.

 

33 Comments

  • ריקי הגיב:

    יצאה לי גבוהה ונהדרת !
    אבל הספיקה לי רק חצי שעת אפיה על חום של 170 מעלות.
    תודה רבה

  • Judith הגיב:

    היי ריקי, איזה כיף לדעת שהעוגה יצאה גבוהה ויפה! זמן אפייה משתנה מתנור לתנור. חג שמח

  • ריקי הגיב:

    בודאי תשמחי לדעת שהעוגה הזו אומצה על ידי חברות רבות שלי.
    ואני מתכוונת לאפות אותה שוב לארוחת סוכות.
    שוב תודה.

  • אודליה הגיב:

    הי יהודית – אם משתמשים בכוס אחת של מיץ תפוזים , האם צריך גם להוסיף מים?

    • Judith הגיב:

      היי אודליה, אם משתמשים בכוס מיץ תפוזים, אין צורך להוסיף מים

      • אליס הגיב:

        עוגה נהדרת אבל…איפה שנכנס הרוטב שוקולד היו חריצים בעוגה והיא נפרדה בין הוניל ושוקולד. מה אפשר לעשות?

        • Judith הגיב:

          היי אליס, יש לערבב את השוקולד לתערובת הוניל , לערבב בתנועת שיש פעמים ודי

  • ריקי ברוך הגיב:

    מתכון הורס. מוסבר במדוייק.
    עכשיו אני מבינה את חשיבות אי שימון הדפנות
    אכין בקרוב.

  • אייל הגיב:

    חחח מיכה גינטר.איזה זיכרון רחוק

  • אתי הגיב:

    עוגה שיש מדהימה,
    כל מי שטעם ביקש מתכון.
    ועשיתי גם בטורבו, כי זה מה יש , ויצא נפלא בתבניות אינגליש קייק מקרטון.
    תודה על המתכון

  • אתי הגיב:

    עוגה שיש מדהימה ב"ה.
    כל מי שטעם ביקש מתכון.
    ועשיתי גם בטורבו, כי זה מה יש , ויצא נפלא בתבניות אינגליש קייק מקרטון.
    תודה על המתכון

  • נועם סגל הגיב:

    הכנתי ויצא לי עוגה באמת גבוהה וטעימה, אך באמת השכבות של השיש בין השוקולד לוניל התפרקו באכילה. נראלי שזה בגלל שהתערובת שוקולד רק משמדת כחוצץ בין השכבות מאחר והיא בכלל לא עוגה, למרות שטעם השוקולד שיש בעוגה באמת טוב. בפעם הבאה אני יכניס קצת מהבלילה לתערובת השוקולד קודם ואז אני יערבב אותם ביחד.

    • Judith הגיב:

      היי נועם, אפשרי לערבב מעט מהתערובת עם השוקולד, אני גם אנסה לפעם הבאה. מקווה שהעוגה יצאה טעימה

  • שני הגיב:

    היי
    אם אין לי סיר פלא אפשר לחלק פשוט את הכל לתבניות אנגליש קייק?

  • מיקה הגיב:

    היי , מה הקוטר של התבנית? 20 סמ??

  • אורלי הגיב:

    אם שמתי את כל הסוכר בתערובת התפוז מה לעשות עם הקצפת לשים רק את החלבונים בלי סוכר?

  • Judith הגיב:

    היי אורלי, אין לך ברירה. אני הייתי מוסיפה לחלבונים כף סוכר די שהם יקבלו יציבות.
    מקווה שיצאה לך טעימה.

  • אילנה הגיב:

    היי
    מה מידת הכוס שאת משתמשת?
    חד פעמי קרה?או חמה?

    • Judith הגיב:

      היי אילנה, אני משתמשת בכל המתכונים שלי בכוס מידה אוניברסלית זה שווה לכוס קרטון לשתיה חמה

  • רחל הגיב:

    מתכון מעולה מומלץ ממש עשיתי ויצא סוף הדרך מוסר בצורה טובה ביותר ( עשיתי פעמיים בשבוע )

  • מזל הגיב:

    האם אפשר להשתמש בשמן

  • הדר הגיב:

    העוגה נפלה לי 🙁 מה יכול להיות סיבה ?

    • Judith הגיב:

      היי הדר, חום התנור לא היה נכון, או שהוצאת את העוגה לפני שהיא נאפתה לגמרי ואז היא צנחה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן