עוגת טורט שיש עננים, עוגה כזו רכה, שוקולדית עם נגיעה קטנה של תפוז. מבטיחה לכם אחרי הפעם הראשונה שתכינו אותה היא תהיה הכוכבת של השבת.
עוגת שיש עננים רכה ואוורירית כמו שאתם אוהבים! רוטב השוקולד משביח את טעמה והופך אותה למיוחדת וחגיגית.
הכי קוצרת מחמאות וקריאות התפעלות בבית שלנו.
מציעה לכם לא לוותר על גרירת התפוז שנותנת ריח וטעם נהדרים.
העוגה מתאימה לחגי תשרי ובמיוחד ליום כיפור המתקרב אלינו.
דודי התקשר ושאל האם יש משהו טעים, עניתי שכן שיבוא לאכול ולקחת.
עדי הגיעה עם נועמיקי חתכה לעצמה פרוסה והתענגה, גם לקחה משלוחה למחר לעבודה.
תכינו ותשתפו אותי ביצירות שלכם בפייסבוק וגם באינסטגרם.
חברים יקרים ואהובים שלי מאחלת לכם גמר חתימה טובה.
ממני שאוהבת אתכם♥♥♥
מתכון להכנת עוגת שיש עננים
החומרים לרוטב השוקולד:
1/4 כוס חלב (או מים)
1/4 כוס קקאו
1/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה (או מזולה לפרווה)
החומרים לתערובת העוגה:
6 ביצים L מופרדות (תוציאו מהמקרר, תפרידו ולאחר מכן תניחו להם בטמפרטורת החדר)
כוס ושליש סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 כוס חלב (לפרווה כוס מים או מיץ תפוזים)
קליפת תפוז מגוררת (נגיעה ודי)
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
אופן הכנת רוטב השוקולד:
בסיר קטן שמים 1/4 כוס חלב (או מים) 1/3 כוס סוכר, 1/4 כוס קקאו וחמאה (אפשר מזולה)
ממיסים על אש בינונית עד שמקבלים תערובת חלקה, להוריד ולצנן.
אופן הכנת תערובת העוגה:
לחמם תנור אפיה על 170-180 מעלות, בבקשה שלא יהיה חום על טורבו, חום עליון ותחתון.
בקערה גדולה ודי עמוקה שמים את החלמונים (צהובים) ואת סוכר הוניל וטורפים, מוסיפים שמן, חלב (או מים) וגרירת תפוז, טורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים חזק, התערובת סמיכה אבל זה בסדר.
במיקסר עם מקצף שמים את החלבונים (הלבנים) ומתחילים להקציף כשתי דקות במהירות נמוכה עד אשר מקבלים קצף לבן רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות מעט יותר גבוהה, עד אשר מקבלים קצף מבריק ויציב.
מעבירים כרבע מכמות הקצף לקערת החלמונים, טורפים בחוזקה עד אשר התערובת מתרככת, מקפלים את יתרת הקצף בעזרת מרית או לקקן בתנועות עטיפה עדינות.
מוזגים את תערובת השוקולד שהצטננה לאמצע תערובת העוגה, לקחת את המרית או כף גדולה ולערבב פעמיים מלמעלה ולמטה, תיווצר צורה של שיש, וזהו לא לגעת.
בסיר פלא עגול משמנים את התחתית בלבד, בשום אופן לא את הדפנות (זה מה שלימד אותנו מיכה גינטר השף קונדיטור בדן גורמה, העוגה פשוט תקרוס בגלל השמן) מוזגים כשלושת רבעי מתערובת לסיר ומיישרים את הבלילה, את היתרה מעבירים לתבנית אינגליש קייק (ראו תמונה) מכניסים את העוגה לתנור ומניחים אותה על התבנית הגדולה של התנור (זה חשוב) במדף הכי תחתון. זמן אפייה כשעה שלמה בלי הנחות. לקחת קיסם ולבדוק אם יוצא נקי ללא פירורים (מלבד השוקולד) אז העוגה מוכנה. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להצטנן לגמרי לגמרי.
לאחר קירור מוחלט עוברים עם סכין בדפנות העוגה, הופכים על צלחת הגשה, ממתינים מעט, תופחים על התבנית ומשחררים את העוגה בעדינות, מכסים את העוגה ושומרים בטמפרטורת המטבח, לא למקרר.
יצאה לי גבוהה ונהדרת !
אבל הספיקה לי רק חצי שעת אפיה על חום של 170 מעלות.
תודה רבה
היי ריקי, איזה כיף לדעת שהעוגה יצאה גבוהה ויפה! זמן אפייה משתנה מתנור לתנור. חג שמח
בול שעה ויצאה נהדרת! מתכון נפלא וקצת אחר :))) תודה ושבת שלום
היי אופירה, באהבה רבה, אני שמחה.
בודאי תשמחי לדעת שהעוגה הזו אומצה על ידי חברות רבות שלי.
ואני מתכוונת לאפות אותה שוב לארוחת סוכות.
שוב תודה.
הי יהודית – אם משתמשים בכוס אחת של מיץ תפוזים , האם צריך גם להוסיף מים?
היי אודליה, אם משתמשים בכוס מיץ תפוזים, אין צורך להוסיף מים
עוגה נהדרת אבל…איפה שנכנס הרוטב שוקולד היו חריצים בעוגה והיא נפרדה בין הוניל ושוקולד. מה אפשר לעשות?
היי אליס, יש לערבב את השוקולד לתערובת הוניל , לערבב בתנועת שיש פעמים ודי
מתכון הורס. מוסבר במדוייק.
עכשיו אני מבינה את חשיבות אי שימון הדפנות
אכין בקרוב.
ריקי, תודה מותק, אשמח שתכיני
חחח מיכה גינטר.איזה זיכרון רחוק
מיכה גינטר המורה הכי טוב שהיה לי, שף קונדיטור מהמוצלחים
עוגה שיש מדהימה,
כל מי שטעם ביקש מתכון.
ועשיתי גם בטורבו, כי זה מה יש , ויצא נפלא בתבניות אינגליש קייק מקרטון.
תודה על המתכון
עוגה שיש מדהימה ב"ה.
כל מי שטעם ביקש מתכון.
ועשיתי גם בטורבו, כי זה מה יש , ויצא נפלא בתבניות אינגליש קייק מקרטון.
תודה על המתכון
היי אתי, איזה כיף שהכנת ויצא טעים, תודה ששיתפת♥
ה יי אתי, איך אני שמחה! כיף לדעת שהצליח לך והעוגה יצאה טעימה♥
הכנתי ויצא לי עוגה באמת גבוהה וטעימה, אך באמת השכבות של השיש בין השוקולד לוניל התפרקו באכילה. נראלי שזה בגלל שהתערובת שוקולד רק משמדת כחוצץ בין השכבות מאחר והיא בכלל לא עוגה, למרות שטעם השוקולד שיש בעוגה באמת טוב. בפעם הבאה אני יכניס קצת מהבלילה לתערובת השוקולד קודם ואז אני יערבב אותם ביחד.
היי נועם, אפשרי לערבב מעט מהתערובת עם השוקולד, אני גם אנסה לפעם הבאה. מקווה שהעוגה יצאה טעימה
היי
אם אין לי סיר פלא אפשר לחלק פשוט את הכל לתבניות אנגליש קייק?
היי שני, אפשר לאפות עם תבנית מלבנית או מרובעת, או באינגליש קייק
היי , מה הקוטר של התבנית? 20 סמ??
היי מיקה, קוטר התבנית 26, העוגה תופחת
אם שמתי את כל הסוכר בתערובת התפוז מה לעשות עם הקצפת לשים רק את החלבונים בלי סוכר?
היי אורלי, אין לך ברירה. אני הייתי מוסיפה לחלבונים כף סוכר די שהם יקבלו יציבות.
מקווה שיצאה לך טעימה.
היי
מה מידת הכוס שאת משתמשת?
חד פעמי קרה?או חמה?
היי אילנה, אני משתמשת בכל המתכונים שלי בכוס מידה אוניברסלית זה שווה לכוס קרטון לשתיה חמה
מתכון מעולה מומלץ ממש עשיתי ויצא סוף הדרך מוסר בצורה טובה ביותר ( עשיתי פעמיים בשבוע )
היי רחל, כמה כיף לדעת, תודה שהכנת ויצא טעים.
האם אפשר להשתמש בשמן
היי מזל, כתבתי במתכון המרות לפרווה אם תרצי, רשום במתכון להשתמש בשמן
העוגה נפלה לי 🙁 מה יכול להיות סיבה ?
היי הדר, חום התנור לא היה נכון, או שהוצאת את העוגה לפני שהיא נאפתה לגמרי ואז היא צנחה