עוגת שיש מושלמת
עוגת שיש רכה וטעימה, כזאת שלא תפסיקו להכין וליישר את הפינות

עוגת השיש הכי טעימה שהכנתם, אז לפני שנכנסים למרתון שבועות יש לנו את שישי שבת, הכנתי לכם עוגה מטריפה וטעימה.

מבטיחה לכם שתכינו אותה בכל שבוע, מסוג העוגות שקוצרות מחמאות מכולם.

עדילי הציעה שאעלה היום את המתכון לעוגת השיש, לטענתה כולם מחכים לעוגת השבת הטעימה שלי.

בתמונות רואים 2 עוגות אינגליש קייק, שזה לא יטעה אתכם, אני מכינה תמיד 2 עוגות.

עוגה אחת אני מכינה לנו, את העוגה השנייה אני מכינה ליהלי שלי, אמא שלו אומרת שהוא ממש אוהב את העוגה ומחסל אותה.

מהכמות הזו יוצאת עוגת אינגליש קייק אחת גבוהה ומשגעת.

תכינו תכינו, אשמח אם תשתפו אותי ביצירות שלכם

מאחלת לכולם סופ"ש מקסים ומהנה♥

עוגת שיש מפנקת לסופ"ש

החומרים להכנת העוגה

בקלחת: חלב ושוקולד

הוספת הביצה לתערובת החמאה והסוכר

הוספת החלב והקמח לתערובת

לתערובת השוקולד מוסיפים מעט מתערובת הלבנה ומערבבים

מוזגים את התערובות אחת מעל השניה, ובעזרת קיסם עוברים פעמיים על התערובת מלמטה למעלה לקבלת צורה של שיש

 

מתכון להכנת עוגת שיש מושלמת

תבנית אינגליש קייק עמוקה מרופדת בנייר אפיה

החומרים להכנת השוקולד:

130 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

3/4 כוס חלב (אפשר לערבב עם שמנת מתוקה) כמו בשאר המתכונים שלי

להמיס את החלב והשוקולד על אש מאוד נמוכה, לטרוף היטב ולהניח בצד שיתקרר.

החומרים לעוגת הוניל:

150 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס סוכר

2 ביצים מידה L

כפית תמצית וניל (אפשר גם עם שקית סוכר וניל)

2 כוסות קמח תופח

3/4 כוס שמנת מתוקה (אפשר לערבב עם חלב)

אופן ההכנה:

במערבל עם וו גיטרה, לערבל חמאה עם סוכר עד אשר נקבל קציפה רכה, להוסיף את הביצים בהדרגה, להמשיך לערבל עד אשר נקבל תערובת בהירה ואוורירית מעט, להוסיף את תמצית הוניל ולטרוף.

להוסיף את הקמח לסירוגין עם השמנת מתוקה (או החלב)לטרוף עד אשר התערובת נעשית אחידה ולא יותר.

לקחת 4 כפות גדושות מהתערובת הלבנה ולהוסיף לתערובת השוקולד, לטרוף בעדינות עד לאחידות.

לקחת תבנית אינגליש קייק עמוקה, לשמן מעט ולרפד בנייר אפיה, כדאי שהשוליים יבצבצו החוצה, מה שיקל עלינו להוציא את העוגה.

להעביר בעזרת מרית או כף מחצית מהתערובת הלבנה, לשטח בתבנית, להוסיף מעל מחצית מהתערובת החומה, מעל שוב את התערובת הלבנה, אם נשאר חומר למזוג על התערובת הלבנה.

לקחת כף ועם החלק הצר (אפשר עם קיסם) לעבור לרוחב העוגה בעיגולים מסולסלים, לאחר מכן לעבור לאורך הלוך וחזור פעם אחת וזהו.

להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן האפייה בין 45-50 דקות וזה משתנה מתנור לתנור. תבדקו עם קיסם באמצע, אם הקיסם לא רטוב אבל יש מעט פירורים עליו אז העוגה מוכנה.

תהנו מעוגת שיש הכי פשוטה והכי טעימה.

28 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן