עוגת שיש רכה וטעימה, כזאת שלא תפסיקו להכין וליישר את הפינות
עוגת השיש הכי טעימה שהכנתם, אז לפני שנכנסים למרתון שבועות יש לנו את שישי שבת, הכנתי לכם עוגה מטריפה וטעימה.
מבטיחה לכם שתכינו אותה בכל שבוע, מסוג העוגות שקוצרות מחמאות מכולם.
עדילי הציעה שאעלה היום את המתכון לעוגת השיש, לטענתה כולם מחכים לעוגת השבת הטעימה שלי.
בתמונות רואים 2 עוגות אינגליש קייק, שזה לא יטעה אתכם, אני מכינה תמיד 2 עוגות.
עוגה אחת אני מכינה לנו, את העוגה השנייה אני מכינה ליהלי שלי, אמא שלו אומרת שהוא ממש אוהב את העוגה ומחסל אותה.
מהכמות הזו יוצאת עוגת אינגליש קייק אחת גבוהה ומשגעת.
תכינו תכינו, אשמח אם תשתפו אותי ביצירות שלכם
מאחלת לכולם סופ"ש מקסים ומהנה♥
הוספת החלב והקמח לתערובת
לתערובת השוקולד מוסיפים מעט מתערובת הלבנה ומערבבים
מוזגים את התערובות אחת מעל השניה, ובעזרת קיסם עוברים פעמיים על התערובת מלמטה למעלה לקבלת צורה של שיש
מתכון להכנת עוגת שיש מושלמת
תבנית אינגליש קייק עמוקה מרופדת בנייר אפיה
החומרים להכנת השוקולד:
130 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
3/4 כוס חלב (אפשר לערבב עם שמנת מתוקה) כמו בשאר המתכונים שלי
להמיס את החלב והשוקולד על אש מאוד נמוכה, לטרוף היטב ולהניח בצד שיתקרר.
החומרים לעוגת הוניל:
150 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר
2 ביצים מידה L
כפית תמצית וניל (אפשר גם עם שקית סוכר וניל)
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס שמנת מתוקה (אפשר לערבב עם חלב)
אופן ההכנה:
במערבל עם וו גיטרה, לערבל חמאה עם סוכר עד אשר נקבל קציפה רכה, להוסיף את הביצים בהדרגה, להמשיך לערבל עד אשר נקבל תערובת בהירה ואוורירית מעט, להוסיף את תמצית הוניל ולטרוף.
להוסיף את הקמח לסירוגין עם השמנת מתוקה (או החלב)לטרוף עד אשר התערובת נעשית אחידה ולא יותר.
לקחת 4 כפות גדושות מהתערובת הלבנה ולהוסיף לתערובת השוקולד, לטרוף בעדינות עד לאחידות.
לקחת תבנית אינגליש קייק עמוקה, לשמן מעט ולרפד בנייר אפיה, כדאי שהשוליים יבצבצו החוצה, מה שיקל עלינו להוציא את העוגה.
להעביר בעזרת מרית או כף מחצית מהתערובת הלבנה, לשטח בתבנית, להוסיף מעל מחצית מהתערובת החומה, מעל שוב את התערובת הלבנה, אם נשאר חומר למזוג על התערובת הלבנה.
לקחת כף ועם החלק הצר (אפשר עם קיסם) לעבור לרוחב העוגה בעיגולים מסולסלים, לאחר מכן לעבור לאורך הלוך וחזור פעם אחת וזהו.
להכניס את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן האפייה בין 45-50 דקות וזה משתנה מתנור לתנור. תבדקו עם קיסם באמצע, אם הקיסם לא רטוב אבל יש מעט פירורים עליו אז העוגה מוכנה.
תהנו מעוגת שיש הכי פשוטה והכי טעימה.
אפשר לעשות אותה פרווה?או שזה יאבד ממש מהטעם שלה
היי מיטל, אני מעדיפה שתכיני אותה חלבית, היא הכי טעימה ומיוחדת. פרווה יפגום בטעם שלה
אפשר להחליף את החמאה בשמן ?
וחלב בחלב שקדים ?
היי טניה, אפשרי להחליף חמאה בשמן, כמו כן ניתן להשתמש בחלב שקדים
איך ניתן להחליף את החמאה בשמן? מה הכמות?
היי הילוש, במקום חמאה ניתן להשתמש בחצי כוס שמן, להוסיף את הסוכר ולטרוף.
אפשר להחליף את הסוכר בסטיוייה?
היי מרגלית, האמת שלא ניסיתי להשתמש בתחליף של סוכר, אפשר לנסות להשתמש בסטיוייה, אני לא יודעת להגיד לך כמויות
היי, התנור על מצב רגיל או על טורבו?
היי שיר, אני אופה בתנור על מצב רגיל, לא משתמשת בטורבו
ניראת עוגה ממש טעימה. איך אפשר להפוך אותה לפרווה? עם מה אפשר להחליף את השמנת מתוקה?
היי נועה, את יכולה להשתמש בשמנת צמחית של השף הלבן
אמאאאאא איזה עוגה מושלמת!! הכנתי והיא יצאה פשוט מעולה! תודה על המתכון
שיר, איזה כיף, תגובה משגעת. תודה
יהודית המקסימה ❤תודה על המתכונים המצויינים שלך❤?❤
היי שרה, באהבה רבה
אפיתי את העוג
ה – יצאה טעימה מאד, אך מתפוררת… האם כך היא אמורה להיות???
היי אראלה, לדעתי העוגה התפוררה בזמן החיתוך בגלל אפיית יתר. שמחה שיצאה לך טעימה.
עוגת שיש מושלמת
מתכון קליל
יצא אליפות תודההההה
היי אורטל, איזה כיף שיצאה לך טעימה
הי. אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן עם אבקת אפייה במקום קמח תופח רגיל? תודה ושבת שלום
היי עמנואל, בוודאי שזה אפשרי
הי. הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש טעימה אבל די שרופה מלמעלה. אפיתי אותה בחום של 170 ואחרי חצי שעה היא כבר מתחילה להישרף בצדדים אבל מפנים היא עדיין לא לגמרי אפויה. את יודעת למה זה קורה? תודה
היי עמנואל, לפי התאור שלך יש בעיה בתנור. תאפי אותה על 180 מעלות, ברגע שהיא משחימה מלמעלה, תניחי עליה חתיכת נייר כסף ותמשיכי לאפות עוד קצת
תבדקי עם קיסם, אם יוצא יבקש תוציאי את העוגה.
שבוע טוב,
אשמח להחליף את החמאה בשמן. מה תהיה כמות השמן הדרושה?
תודה רבה, ריקי
חצי כוס שמן תספיק
שבוע טוב,
אשמח להחליף את החמאה בשמן. מה הכמות הדרוה?
תודה רבה,
ריקי
היי ריקי, לדעתי חצי כוס שמן תספיק