עוגת שוקולד פתי בר וגנאש מריר

עוגת ממתק עם מרכיב סודי! חלב מרוכז ממותק שנותן קראסט לשוקולד ולפתי בר, עם גנאש רך וקטיפתי.

ביום שישי הייתי קצרה בזמן, החלטתי להכין עוגה קלה ללא אפייה. כזו שרק מערבבים, שמים בתבנית ומורחים מעל גנאש וזהו…..

בודקת שיש לי את כל החומרים להרכבת העוגה, כרגיל מכינה תצוגה עם כל המרכיבים על השיש! מה שבטוח בטוח.

כשיש ביסקוויטים בבית זה הדבר הכי קל, ממיסים שוקולד עם חמאה ושמנת מתוקה, מוסיפים חלב ממותק מרוכז וזהו יש לכם בסיס.

אפשר לשדרג את העוגה: להוסיף במקום, נוטלה, או קרמל, או חמאת בוטנים למי שאוהב. אין סוף לטעמים!

תכינו תכינו, המתכון כזה קל ובלי הרבה הכנות. מה שחשוב שהעוגה ממש טעימה.

אישי היקר אמר שזה ממש טעים לו כמו ממתק. אם הבודק שלי אמר שזה טעים….♥

מחכה לראות שתכינו♥♥♥ אוהבת אתכם

עוגת שוקולד פתי בר וגנאש מריר

החומרים להכנת השכבה התחתונה של העוגה: פתי בר, שוקולד מריר, חמאה, חלב ממותק מרוכז

מפוררים את הביסקוויטים לפירורים גסים. בקערה שמים שוקולד מריר וחמאה להמסה, חלב מרוכז ממותק יתווסף לשוקולד

להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים קטנים, לטרוף היטב

להוסיף חלב ממותק מרוכז לשוקולד, לטרוף עד אשר נקבל שוקולד מבריק

מוזגים את השוקולד על פירורי הביסקוויטים, מערבבים עד אשר הכל מכוסה

לוקחים תבנית אינגליש קייק, מרפדים אותה בניילון נצמד, משטחים את כל התערובת בתוך התבנית. מכסים  מכניסים למקרר.

מכינים גנאש מריר: 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות, חצי מיכל שמנת מתוקה, להרתיח ולמזוג על השוקולד, לאחר דקה לטרוף היטב עד להמסה.

מוזגים את הגנאש על העוגה, מכסים בנייר כסף בצורה רופפת ומכניסים למקרר

 

 

מתכון להכנת עוגת שוקולד ביסקוויטים וגנאש מריר

החומרים לתחתית:

200 גרם ביסקוויטים פתי בר מפוררים גס (30 יחידות)

180 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

50 גרם חמאה

חצי מיכל שמנת מתוקה (125מ"ל)

1 כף גדושה חלב מרוכז ממותק (ביתרה אפשר להכין גלידה)

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

 

הכנת השכבה התחתונה:

בקערה חסינת חום: שמים את החמאה החתוכה לקוביות, מעל מניחים את השוקולד השבור ואת השמנת המתוקה.

מכניסים למיקרוגל לדקה, אם החמאה לא נמסה להפעיל לעוד כחצי דקה.

כאשר החמאה נמסה, מוציאים מהמיקרוגל, טורפים עם מטרפה עד אשר השוקולד החמאה והשמנת נטמעים.

אם עדיין קשה אפשר להכניס שוב למיקרוגל ל 10 שניות.

לקערת השוקולד המומסת, מוסיפים 1 כף גדושה של החלב המרוכז הממותק, טורפים היטב עד אשר התערובת מבריקה.

שופכים את הפתי בר המרוסקים על השוקולד המומס, מערבבים היטב.

לוקחים תבנית אינגליש קייק, מרפדים בניילון נצמד, (אפשר בניילון של סנדוויצים גדול) מעבירים את כל התערובת לתבנית, משטחים בצורה שווה.

מכסים עם הניילון שנשאר בשוליים, מכניסים למקרר.

לציפוי:

בקערה: שמים 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. שמים את השמנת המתוקה בקלחת, מביאים לרתיחה, מכבים את האש

מוזגים את השמנת הרתוחה על השוקולד, ממתינים כדקה, לאחר מכן טורפים בתנועות סיבוביות, השוקולד יהיה חלק ומבריק.

מוציאים את התבנית מהמקרר, מזיזים את הניילון שמכסה, מוזגים את הגנאש על העוגה, משטחים בצורה שווה.

מכסים את התבנית בניילון או בנייר כסף, בצורה רופפת שלא יבוא במגע עם השוקולד. מכניסים למקרר לכמה שעות להתמצקות.

 

 

6 Comments

  • דורי הגיב:

    תודה ענקית.אם תרצי ויעניין אותך מתכונים הונגריים אשמח לשלוח.שבת שלום דורי מטיאס.דורי

  • אלי והבה הגיב:

    שלום יהודית,
    לא ברור לי המתכון. את כותבת לשים כף חלב מרוכז. בתמונה זה נראה ששמת את כל הקופסא ולא רק כף אחד.

    • Judith הגיב:

      היי,לאחר שהכנתי את העוגה 4 פעמים באותו השבוע ושידרגתי אותה, החלטתי שהכי טעים וטוב לעוגה רק עם כף אחת של חלב מרוכז.
      היא יוצאת רכה ונימוחה.

  • יהודית סויסה הגיב:

    האם אפשר לעשות את זה פרווה?

    • Judith הגיב:

      היי יהודית, אפשר להחליף את החמאה במרגרינה, את השמנת מתוקה בצמחית, את החלב המרוכז אי אפשר להחליף, פשוט לוותר עליו ולהוסיף עוד קצת שמנת צימחית

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם

Instagram has returned invalid data.
כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו