עוגת ממתק עם מרכיב סודי! חלב מרוכז ממותק שנותן קראסט לשוקולד ולפתי בר, עם גנאש רך וקטיפתי.
ביום שישי הייתי קצרה בזמן, החלטתי להכין עוגה קלה ללא אפייה. כזו שרק מערבבים, שמים בתבנית ומורחים מעל גנאש וזהו…..
בודקת שיש לי את כל החומרים להרכבת העוגה, כרגיל מכינה תצוגה עם כל המרכיבים על השיש! מה שבטוח בטוח.
כשיש ביסקוויטים בבית זה הדבר הכי קל, ממיסים שוקולד עם חמאה ושמנת מתוקה, מוסיפים חלב ממותק מרוכז וזהו יש לכם בסיס.
אפשר לשדרג את העוגה: להוסיף במקום, נוטלה, או קרמל, או חמאת בוטנים למי שאוהב. אין סוף לטעמים!
תכינו תכינו, המתכון כזה קל ובלי הרבה הכנות. מה שחשוב שהעוגה ממש טעימה.
אישי היקר אמר שזה ממש טעים לו כמו ממתק. אם הבודק שלי אמר שזה טעים….♥
מחכה לראות שתכינו♥♥♥ אוהבת אתכם
מתכון להכנת עוגת שוקולד ביסקוויטים וגנאש מריר
החומרים לתחתית:
200 גרם ביסקוויטים פתי בר מפוררים גס (30 יחידות)
180 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
50 גרם חמאה
חצי מיכל שמנת מתוקה (125מ"ל)
1 כף גדושה חלב מרוכז ממותק (ביתרה אפשר להכין גלידה)
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
הכנת השכבה התחתונה:
בקערה חסינת חום: שמים את החמאה החתוכה לקוביות, מעל מניחים את השוקולד השבור ואת השמנת המתוקה.
מכניסים למיקרוגל לדקה, אם החמאה לא נמסה להפעיל לעוד כחצי דקה.
כאשר החמאה נמסה, מוציאים מהמיקרוגל, טורפים עם מטרפה עד אשר השוקולד החמאה והשמנת נטמעים.
אם עדיין קשה אפשר להכניס שוב למיקרוגל ל 10 שניות.
לקערת השוקולד המומסת, מוסיפים 1 כף גדושה של החלב המרוכז הממותק, טורפים היטב עד אשר התערובת מבריקה.
שופכים את הפתי בר המרוסקים על השוקולד המומס, מערבבים היטב.
לוקחים תבנית אינגליש קייק, מרפדים בניילון נצמד, (אפשר בניילון של סנדוויצים גדול) מעבירים את כל התערובת לתבנית, משטחים בצורה שווה.
מכסים עם הניילון שנשאר בשוליים, מכניסים למקרר.
לציפוי:
בקערה: שמים 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות. שמים את השמנת המתוקה בקלחת, מביאים לרתיחה, מכבים את האש
מוזגים את השמנת הרתוחה על השוקולד, ממתינים כדקה, לאחר מכן טורפים בתנועות סיבוביות, השוקולד יהיה חלק ומבריק.
מוציאים את התבנית מהמקרר, מזיזים את הניילון שמכסה, מוזגים את הגנאש על העוגה, משטחים בצורה שווה.
מכסים את התבנית בניילון או בנייר כסף, בצורה רופפת שלא יבוא במגע עם השוקולד. מכניסים למקרר לכמה שעות להתמצקות.
תודה ענקית.אם תרצי ויעניין אותך מתכונים הונגריים אשמח לשלוח.שבת שלום דורי מטיאס.דורי
תודה דורי, אשמח, אם יש לך עוגה הונגרית טובה
שלום יהודית,
לא ברור לי המתכון. את כותבת לשים כף חלב מרוכז. בתמונה זה נראה ששמת את כל הקופסא ולא רק כף אחד.
היי,לאחר שהכנתי את העוגה 4 פעמים באותו השבוע ושידרגתי אותה, החלטתי שהכי טעים וטוב לעוגה רק עם כף אחת של חלב מרוכז.
היא יוצאת רכה ונימוחה.
האם אפשר לעשות את זה פרווה?
היי יהודית, אפשר להחליף את החמאה במרגרינה, את השמנת מתוקה בצמחית, את החלב המרוכז אי אפשר להחליף, פשוט לוותר עליו ולהוסיף עוד קצת שמנת צימחית
ואם מוותרים על החלב המרוכז זה עדיין יוצא רך
היי אני צריכה את העוגה לערב..אפשר להקפיא שיהיה מוכן יותר מהר?