עוגת טורט לחה ועסיסית עם שכבות של קרם ריבת חלב. העוגה שתעשה לכם את השבת!
שנים על גבי שנים אני מכינה עוגות, למעשה מגיל 11 שנים ואף פעם לא העזתי להכין מתכון עם ריבת חלב.
אביבית אדרי סדרס עבדה איתי בחברת בזק, בחורה צעירה יפיפיה ונמרצת (בזמנו הם התקבלו על תקן של דור 2000) והיא גילתה את אהבתי לאפיה.
בכל יום הולדת וחג ובימי ראשון בבוקר התייצבתי עם עוגה ועוגיות.
אביבית הציעה לי להכין עוגה עם ריבת חלב, את המתכון היא הביאה לי רשום בכתב ידה אבל בכותרת היא רשמה שהמתכון הוא של אחותה חני, קודם כל אני רוצה לפרגן לחני על מתכון נפלא!
עדילי אמרה, אמא, לא העזתי לטעום ריבת חלב אבל העוגה מעולה… מעולה …. אז ידעתי שהעוגה באמת טעימה ושווה.
כבר אמרתי לכם שעדי היא הברומטר שלי וגם הטועמת והמבקרת לכל המתכונים שלי♥
מסתבר שדור בעלה של עדי מאוד אוהב את העוגה, לכן הכנתי שוב.
המתכון עבר מהבלוג הקודם שלי, אבל…..צילמתי מחדש את כל השלבים, העלתי לכאן תמונות חדשות וטעימות.
תמצאו את המתכון גם באינסטגרם שלי, כל שלבי ההכנה וסרטונים עכשיו בסטורי. מציעה לכם לעקוב אחרי.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
אתם חייבים להכין את העוגה! אל תגידו שלא אמרתי לכם שהיא אחת העוגות הכי טעימות שלי♥
השילוב המנצח של טורט עם סירופ ומעל ריבת חלב וקצפת.
קבלו מתכון מנצח חגיגי וטעים לכבוד שבת♥ מאחלת לכולם חג עצמאות שמח

עוגת ריבת חלב וקצפת

החומרים להכנת הטורט

נועצים קיסם בעוגה, אם הוא יוצא נקי מוציאים מהתנור

מקררים את העוגה, לאחר מכן מחלצים מהתבנית ומקלפים את נייר האפייה

מכינים צלחת הגשה, חוצים את הטורט בעזרת סכין משוננת

אם רוצים שצלחת ההגשה לא תתלכלך בזמן מריחת הקרם, מרפדים רצועות של נייר אפייה מסביב לצלחת ומניחים מעל את החלק הראשון של הטורט

מורחים סירופ סוכר על התחתית

בקערה קטנה: שמים 2 כפות של ריבת חלב ומערבבים היטב, מורחים על פני החלק הראשון

מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג וניל ומעט חלב, מערבבים עם 2 כפות של ריבת חלב, כל פעם שליש קצפת, נקבל קרם בצבע ענברי

מורחים מחצית מהקצפת על ריבת החלב

סוגרים עם החלק העליון, מהדקים מעט, מורחים מעל סירופ סוכר, מורחים ריבת חלב

משאירים בצד מעט קצפת לקישוט, את היתרה מורחים על השכבה העליונה וגם בדפנות

העוגה יושבת על צלחת הגשה, עכשיו שולפים בעדינות את נייר האפייה שבתחתית

מרככים במיקרוגל מעט ריבת חלב, מכניסים לשקית זילוף, אפשר להכניס לשקית סנדוויץ, חותכים בקצה ומזלפים בצורת רשת, מקשטים עם הקצפת שהשארנו בצד
אני רוצה להכין את העוגה בצורת 67. האם ניתן להכפיל/ לשלש את הכמויות ולהכין בתבנית תנור גדולה כך שאוכל לחתוך את העוגה בצורת הספרות?
היי רותם
בוודאי שזה אפשרי, להכין 3 טורטים. 1 בתבנית עגולה זה יהיה העיגול של הספרה שש. ועוד 2 טורטים ארוכים באינגליש קייק, לתוספת של הספרה שש
ועוד אינגליש למספר 7
תודה רבה!
שלום , אם אין רוצה להכין את העוגה בצורה מרובעת שתעשה לי כ-60 חתיכות כמה רוצה להכפיל את הכמויות?!
היי שוש, בעקרון זו עוגת טורט מאוד עדינה שתתאים ל לכל סוגי המילויים שתירצי
לא הייתי מכפילה כמויות, 10 ביצים בעוגה זה יותר מידי.
הייי אני מנסה להכין את העוגה והיא לא תופחת יוצאת לי שטוחה ושרופה בצדדים לא יודעת מה הטעות על מה את מדליקה את התנור איזה פונקציה???? תודה .
היי אלמוג, את כל העוגות שלי אני אופה בחום עליון תחתון, לא משתמשת בטורבו
לא מבינה למה העוגה נשרפה לך בצדדים, מקווה ששמת אבקת אפייה
אמנם יצא לא יפה כמו בתמונה אבל חייבת להגיד שיצא מושלםםם!!!!:)))
פשוט קל הכנה וניראה טעיםםםם
הייתי מעלה את התמונה אבל לא מצליחה:(
היי ציפי, אני שמחה, כמה כיף לדעת שהעוגה יצאה לך טעימה ומושלמת!
היי, אם יש לי תבנית קוטר 20, בכמה לחלק את המתכון?
היי, עדיף להכין את העוגה בתבנית מספר 24
היי, האם ביצים m יכולות להתאים?
איך הקרם כל כך חלק?
יצא לי מושלם! רק תמיד חסר לי קרם לצפות את כל העוגה… צריכה 4 של 250 או 3 מקסימום
היי הדס, הקרם יוצא חלק, אין סיבה שלא. תמיד תפחיתי קרם במילוי ותשאירי לך מעט בקערה לקישוט.
לפעמים אני מקציפה שמנת מתוקה נוספת כדי לקשט.
אפשרי במקום שתיים שמנת מתוקה – אחד שמנת ואחד כוס חלב?
היי שרית, אפשרי עם 1 שמנת מתוקה וכוס חלב, תוסיפי לזה עוד 2 כפות אינסטנט וניל