עוגת ריבת חלב וקצפת
עוגת טורט לחה ועסיסית עם שכבות של קרם ריבת חלב. העוגה שתעשה לכם את השבת!

שנים על גבי שנים אני מכינה עוגות, למעשה מגיל 11 שנים ואף פעם לא העזתי להכין מתכון עם ריבת חלב.

אביבית אדרי סדרס עבדה איתי בחברת בזק, בחורה צעירה יפיפיה ונמרצת (בזמנו הם התקבלו על תקן של דור 2000) והיא גילתה את אהבתי לאפיה.

בכל יום הולדת וחג ובימי ראשון בבוקר התייצבתי עם עוגה ועוגיות.

אביבית הציעה לי להכין עוגה עם ריבת חלב, את המתכון היא הביאה לי רשום בכתב ידה אבל בכותרת היא רשמה שהמתכון הוא של אחותה חני,  קודם כל אני רוצה לפרגן לחני על מתכון נפלא!

עדילי  אמרה, אמא, לא העזתי לטעום ריבת חלב אבל העוגה מעולה… מעולה …. אז ידעתי שהעוגה באמת טעימה ושווה.

כבר אמרתי לכם שעדי היא הברומטר שלי וגם הטועמת והמבקרת לכל המתכונים שלי♥

מסתבר שדור בעלה של עדי מאוד אוהב את העוגה, לכן הכנתי שוב.

המתכון עבר מהבלוג הקודם שלי, אבל…..צילמתי מחדש את כל השלבים, העלתי לכאן תמונות חדשות וטעימות.

תמצאו את המתכון גם באינסטגרם שלי, כל שלבי ההכנה וסרטונים עכשיו בסטורי. מציעה לכם לעקוב אחרי.

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

אתם חייבים להכין את העוגה! אל תגידו שלא אמרתי לכם שהיא אחת העוגות הכי טעימות שלי♥

השילוב המנצח של טורט עם סירופ ומעל ריבת חלב וקצפת.

קבלו מתכון מנצח חגיגי וטעים לכבוד שבת♥ מאחלת לכולם חג עצמאות שמח

עוגת ריבת חלב וקצפת

החומרים להכנת הטורט

נועצים קיסם בעוגה, אם הוא יוצא נקי מוציאים מהתנור

מקררים את העוגה, לאחר מכן מחלצים מהתבנית ומקלפים את נייר האפייה

מכינים צלחת הגשה, חוצים את הטורט בעזרת סכין משוננת

אם רוצים שצלחת ההגשה לא תתלכלך בזמן מריחת הקרם, מרפדים רצועות של נייר אפייה מסביב לצלחת ומניחים מעל את החלק הראשון של הטורט

מורחים סירופ סוכר על התחתית

בקערה קטנה: שמים 2 כפות של ריבת חלב ומערבבים היטב, מורחים על פני החלק הראשון

מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג וניל ומעט חלב, מערבבים עם 2 כפות של ריבת חלב, כל פעם שליש קצפת, נקבל קרם בצבע ענברי

מורחים מחצית מהקצפת על ריבת החלב

סוגרים עם החלק העליון, מהדקים מעט, מורחים מעל סירופ סוכר, מורחים ריבת חלב

משאירים בצד מעט קצפת לקישוט, את היתרה מורחים על השכבה העליונה וגם בדפנות

העוגה יושבת על צלחת הגשה, עכשיו שולפים בעדינות את נייר האפייה שבתחתית

מרככים במיקרוגל מעט ריבת חלב, מכניסים לשקית זילוף, אפשר להכניס לשקית סנדוויץ, חותכים בקצה ומזלפים בצורת רשת, מקשטים עם הקצפת שהשארנו בצד

מתכון להכנת עוגת ריבת חלב

חומרים להכנת הטורט:

5 ביצים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות שמן קנולה
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים ובהדרגה להוסיף את הסוכר ואת הסוכר וניל, עד ליצירת קצף יציב.
לטרוף את החלמונים עם השמן ולהוסיף בעדינות לקצף, לערבב בתנועות קיפול עדינות.
לסנן את הקמח ואת אבקת האפייה, להוסיף את קורט המלח.
להוסיף את הקמח לתערובת, לערבב בתנועות קיפול עדינות עד להטמעת הקמח.
לשמן תבנית מספר 26 (אפשר להניח נייר אפיה בתחתית) למזוג את כל התערובת ולשטח בתבנית.
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפיה של 40-50 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

חומרים לסירופ:

1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים
בסיר קטן על האש להביא לרתיחה עד להמסת הסוכר, לקרר מעט.

חומרים להכנת הקרם:

1 מיכל ריבת חלב – 3 כפות להוסיף לקצפת
2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה ( כל מיכל 250 מ"ל )
2 כפות שטוחות של  אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

להקציף את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל לקצף רך וגמיש
בקערה להניח 3 כפות מריבת החלב המרוככת ומעל להוסיף בהדרגה את הקצפת
לערבב בעדינות עד לאחידות.

הרכבת העוגה:

לשחרר את העוגה מהתבנית ומנייר האפייה ולחתוך אותה לרוחבה.
להניח את החלק הראשון על צלחת הגשה, למרוח מעט מסירופ הסוכר על פני הטורט.
לקחת מעט מריבת החלב המרוככת שנותרה בקופסה ולמרוח מעל הסירופ.
לקחת מחצית מקרם ריבת החלב ולמרוח מעל בצורה שווה, להניח מעל הקרם את החלק השני של הטורט.
גם את החלק העליון להשקות מעט עם סירופ הסוכר, למרוח מעל מעט מריבת החלב המרוככת (לרכך במיקרוגל) למרוח את הקרם שנותר מעל וגם בצדדים של הטורט. אפשר להשאיר קצפת ולקשט בצדדים, להכניס לשק זילוף עם צנטר משונן.
לרכך מעט ריבת חלב, להכניס לשקית ניילון קטנה לחתוך בקצה (לעשות חור) ולזלף על פני העוגה בצורת רשת.

להכניס למקרר לקרור.

כזה עוד לא אכלתם! רוצו להכין, אל תשכחו לצלם ולשתף אותי♥

 

16 Comments

  • רותם הגיב:

    אני רוצה להכין את העוגה בצורת 67. האם ניתן להכפיל/ לשלש את הכמויות ולהכין בתבנית תנור גדולה כך שאוכל לחתוך את העוגה בצורת הספרות?

    • Judith הגיב:

      היי רותם
      בוודאי שזה אפשרי, להכין 3 טורטים. 1 בתבנית עגולה זה יהיה העיגול של הספרה שש. ועוד 2 טורטים ארוכים באינגליש קייק, לתוספת של הספרה שש
      ועוד אינגליש למספר 7

  • Shosh הגיב:

    שלום , אם אין רוצה להכין את העוגה בצורה מרובעת שתעשה לי כ-60 חתיכות כמה רוצה להכפיל את הכמויות?!

    • Judith הגיב:

      היי שוש, בעקרון זו עוגת טורט מאוד עדינה שתתאים ל לכל סוגי המילויים שתירצי
      לא הייתי מכפילה כמויות, 10 ביצים בעוגה זה יותר מידי.

  • אלמוג הגיב:

    הייי אני מנסה להכין את העוגה והיא לא תופחת יוצאת לי שטוחה ושרופה בצדדים לא יודעת מה הטעות על מה את מדליקה את התנור איזה פונקציה???? תודה .

    • Judith הגיב:

      היי אלמוג, את כל העוגות שלי אני אופה בחום עליון תחתון, לא משתמשת בטורבו
      לא מבינה למה העוגה נשרפה לך בצדדים, מקווה ששמת אבקת אפייה

  • TZIPI הגיב:

    אמנם יצא לא יפה כמו בתמונה אבל חייבת להגיד שיצא מושלםםם!!!!:)))
    פשוט קל הכנה וניראה טעיםםםם
    הייתי מעלה את התמונה אבל לא מצליחה:(

  • דורין הגיב:

    היי, אם יש לי תבנית קוטר 20, בכמה לחלק את המתכון?

  • ירדן הגיב:

    היי, האם ביצים m יכולות להתאים?

  • הדס הגיב:

    איך הקרם כל כך חלק?
    יצא לי מושלם! רק תמיד חסר לי קרם לצפות את כל העוגה… צריכה 4 של 250 או 3 מקסימום

  • Judith הגיב:

    היי הדס, הקרם יוצא חלק, אין סיבה שלא. תמיד תפחיתי קרם במילוי ותשאירי לך מעט בקערה לקישוט.
    לפעמים אני מקציפה שמנת מתוקה נוספת כדי לקשט.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן