עוגת טורט לימונית
עוגת טורט לימונית! מתאימה בדיוק ליום כיפור לפתיחת הצום. תכינו ותיהנו מכל ביס. הטורט משמש כבסיס לכל עוגה.

הטורט הנפלא והטעים הזה שייך בלעדית לאחותי מרים! כן אחותי הגדולה, גם היא אלופה בהכנת עוגיות מרוקאיות ודברי מתיקה.

במיוחד אני מעלה את המתכון השבוע בגלל יום כיפור!  רצוי שהמתכון יהיה ברשותכם כדי שתכינו אותו לפתיחת הצום.

הטורט הוא לימוני חמצמץ, ראו את המרקם ואת היופי שלו! לא צריך יותר מזה,  אההה כן צריך – כוס תה עם נענע.

הטורט לא מכיל חומרי התפחה, מיץ הלימון גורם לעוגה לתפוח ולהיות אוורירית. אין שמן בעוגה.

תודה לאחותי היקרה על מתכון נהדר.

לכל חברי היקרים! ולכל הקוראים והעוקבים היקרים והאהובים שלי ♥ למשפחתי היקרה! אני מבקשת לאחל לכם שנה טובה וגמר חתימה טובה.

צום קל ומועיל.

עוגת טורט לימונית

החומרים להכנת הטורט: 6 ביצים, כוס וחצי סוכר, 1 שקיק סוכר וניל, כוס וחצי קמח רגיל, 3 כפות של מיץ לימון, כף של גרירת לימון

מפרידים את הביצים: את החלבונים מעבירים לקערת המערבל, מקציפים, ברגע שנוצר מסביב קצף, מוסיפים את הסוכר בשתיים שלוש פעמים, ממשיכים להקציף, מתקבל קצף יציב.

טורפים את החלמונים (צהובים) מוסיפים לקצף ומקפלים בתנועות עטיפה, עד אשר החלמונים נטמעים

מוסיפים את גרירת הלימון ומערבבים קלות

מנפים את הקמח ומקפלים בעדינות עד אשר כל הקמח נבלע

מוסיפים את מיץ הלימון לסירוגין עם הקמח, מקפלים בתנועות עטיפה עד אשר הקמח נטמע בתערובת

משמנים תבנית מספר 26, אפשר להניח בתחתית עיגול של נייר אפיה ולשמן אותו (זה יעזור לנו לחלץ את העוגה מהתבנית) מוזגים את התערובת לתבנית ומשטחים יפה

מעבירים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 40-45 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא נקי

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן

 

מחלצים מהתבנית, בוזקים על העוגה אבקת סוכר

מתכון להכנת עוגת טורט לימונית

החומרים להכנת הטורט:

6 ביצים גדולות L
כוס וחצי סוכר
1 שקיק סוכר וניל (10 גרם)
כוס וחצי קמח רגיל (כן רגיל)
קליפת לימון מגוררת (2 כפיות)
מיץ לימון סחוט מחצי לימון (3 כפות גדושות) גורם ההתפחה

אופן ההכנה:

מפרידים את הביצים, מעבירים את החלבונים (לבנים) למיקסר ומתחילים להקציף, לאחר שנוצר קצף בצדדים, מוסיפים את הסוכר ואת סוכר הוניל בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב ודי.

בקערה קטנה מכניסים את החלמונים (צהובים), מוסיפים את גרירת הלימון ומערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים לקצף הביצים מקפלים בתנועות עטיפה עדינות , (רצוי עם מרית גומי).
מנפים את הקמח ומוסיפים מחצית לתערובת הקצף ומקפלים בתנועות עטיפה עדינות, מוסיפים את מיץ הלימון  ועוטפים עד להטמעה.
מוסיפים את יתרת הקמח, מקפלים בתנועות עטיפה עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
משמנים תבנית עגולה מספר 26 ומוזגים לתוכה את כל התערובת, משטחים לאחידות. (אפשר להניח בתחתית עיגול של נייר אפיה)
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ-40-35 דקות, יש לבדוק עם קיסם , אם יוצא יבש ונקי הטורט מוכן.

להוציא מהתנור – להניח על רשת לקירור

להפוך את העוגה על צלחת הגשה, אפשר לפדר עם אבקת סוכר.

שנה טובה ומתוקה
גמר חתימה טובה

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן