סופגניות קלאסיות
סופגניות קלאסיות רכות כמו עננים – עם הריבה האדומה וטעמי ילדות מתוקים

חג חנוכה הגיע ואיתו גם הבקשות להכנת סופגניות קלאסיות, כאלה עם ריבה אדומה כמו של פעם.

 

נסעתי לסופר לחפש את הריבה האדומה הפשוטה, זו שמגיעה בצנצנת כזו גדולה.

חיפשתי וחיפשתי ומסתבר שהפסיקו לייצר אותה. התפשרתי על ריבה אחרת אדומה עם חתיכות של פרי התות והיא הייתה ממש משובחת.

 

עוד מעט כאשר התותים יהיו במחירים שפויים אכין ריבת תות ביתית.

 

ידעתי שעדי ודור יבואו עם הילדים להדלקת נר ראשון של חנוכה. הזדרזתי להכין וקיוויתי שהבצק יתפח מהר- וכמו הנס של פח השמן שהספיק לשמונה ימים, ככה הבצק תפח במהרה והסופגניות קיפצו ורקדו להן בתוך סיר השמן.

 

רק להגיד לכם שיצאו 20 סופגניות חמות ומתוקות, הכל חוסל באותו הרגע.

רוצו להכין ואל תשכחו לשתף ולהגיב כאן!

 

באהבה ממני♥ חג אורים שמח

סופגניות קלאסיות

החומרים להכנת הבצק

בקערת מיקסר: קמח מנופה, שמרים וסוכר, מערבבים קלות

יוצרים גומה בתוך הקמח, מוסיפים את הביצים, השמן והקוניאק, אפשר וודקה או עראק

מפעילים את המערבל עם וו לישה, תוך כדי מוסיפים את המים החמימים קלות

לאחר כ 10 דקות של לישה, הבצק רך וקצת דביק

ברגע שהבצק נפרד מהדפנות, מוסיפים את המלח, ממשיכים לערבל עוד כ 5 דקות ( אני עברתי לוו גיטרה מסיבות טכניות של המיקסר)

משמנים קלות את כפות הידיים, מוציאים את הבצק מהקערה.

משמנים קערה בינונית נקיה, מכדררים את הבצק לכדור, מכניסים לקערה ומשמנים את הבצק קלות. מכסים בניילון ומעל במגבת או שמיכה. התפחה של שעה, עד שהבצק מכפיל את הנפח

הבצק נראה ככה לאחר התפחה של שעה. גוזרים ריבועי נייר אפיה ומניחים על משטח עבודה

מחלקים את הבצק ל 25 חלקים, או שוקלים ל 40 גרם כל חתיכה. מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, לוקחים חתיכת בצק ומכניסים את הפינות פנימה, בעזרת כף היד הפרוסה על הבצק עושים תנועות סיבוביות של עיגול, עד אשר הבצק מקבל צורה של כדור, מניחים על נייר אפיה, מכסים במגבת מתפיחים כ 20 דקות.

הבצק לאחר 20 דקות הכפיל את הנפח, בנתיים מחממים 1 ליטר שמן בתוך סיר מעט רחב, מכניסים כף עץ לשמן, אם נוצרות בועות מסביב השמן חם ואפשר להתחיל לטגן

מכניסים 2 חתיכות של גזר לשמן (מונע שרפה של השמן) אפשר להתחיל לטגן, מכניסים 4 סופגניות עם הנייר לתוך הסיר, מכסים עם מכסה לדקה, פותחים את הסיר ומוציאים את ניירות האפייה.

הופכים לצד השני ומטגנים, עכשיו נקבל את הפס הלבן מסביב לסופגניה. מוציאים את הסופגניות לצלחת הגשה על נייר סופג. בתנאי שהשחימו משני הצדדים.

 

מתכון להכנת סופגניות קלאסיות

החומרים לבצק:

3 כוסות קמח (כוס מדידה)

1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרית)

4 כפות סוכר

3 כפות שמן

2 ביצים

2 כפיות קוניאק או וודקה

שלושת רבעי כוס מים פושרים (כוס מדידה)

כפית מלח

שמן לטיגון (1 ליטר תלוי בגודל הסיר)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה, מכניסים קמח מנופה, שמרים וסוכר, מערבבים קלות בעזרת כף.

יוצרים גומה בתוך הקמח, מכניסים לתוכה את הביצים, השמן והקוניאק. מערבלים ובהדרגה מוסיפים את המים.

נותנים למיקסר לעבוד כ 10 דקות, עד שהבצק נפרד מהדפנות, מוסיפים כפית מלח, מעבדים עוד כ 5 דקות.

מפסיקים את פעולת המיקסר. מוציאים את הבצק בידיים משומנות, הבצק דביק וזה בסדר.

מכדררים את הבצק, מכניסים את הקצוות פנימה עד שמקבלים כדור.

משמנים קערה בינונית, מכניסים את כדור הבצק ומשמנים אותו, מכסים את הקערה בניילון ומעל מגבת, בימים קרים אני מכסה עם שמיכה. מתפיחים את הבצק שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל 20 חתיכות שוות (אני שקלתי כל חתיכה ל 40 גרם).

מפזרים קמח על משטח עבודה, מגלגלים כל חתיכה, מכניסים את הקצוות פנימה, מניחים את כף היד על הבצק ובתנועות סיבוביות יוצרים כדור.

מניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה (גוזרים נייר אפייה לריבועים) מכסים את הכדורים במגבת ומתפיחים 20 דקות עד שיכפילו נפח.

מחממים שמן  עמוק בסיר רחב, מכניסים פנימה 2 חתיכות של גזר. בודקים עם כף עץ, אם יש מסביב בועות השמן מוכן לטיגון.

מרימים את נייר האפיה עם הכדור בצק ומעבירים לתוך השמן, הצד התפוח יהיה כלפי מטה, הנייר נפרד מהסופגניה מיד. מכסים את הסיר, לאחר דקה מורידים מכסה והופכים את הסופגניה לצד השני, ואז מקבלים את הפס הלבן מסביב. לעבוד על אש בינונית נמוכה.

מוציאים את הסופגניות מהטיגון בעזרת כף מחוררת, מניחים בצלחת על נייר סופג.

לקישוט:

ריבה אדומה

אבקת סוכר

מכניסים ריבה אדומה לתוך מזרק או לשק זילוף עם צנטר מזרק. בעזרת קיסם עושים חור בסופגניה, מזריקים ריבה לסופגניה

מניחים את הסופגניות על מגש, בוזקים מעל אבקת סוכר.

חג חנוכה שמח מלא באור ואהבה

—————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן