מג'דרה. תבשיל אורז עם עדשים ירוקות – בתוספת של בצל מטוגן ומקורמל. באחריות, לא תרצו להחליף את המתכון
בתבשיל שלי לא מבשלים את העדשים לפני, כל הבישול הוא בסיר אחד.
זמן עבודה ובישול כ 30 דקות, ועוד 10 דקות כאשר מוסיפים את הבצל המטוגן על האורז.
המנה טבעונית ומאוד בריאה, רוויה בויטמינים וברזל, משביעה מאוד ועושה מצב רוח טוב.
אחרי פעם אחת שתכינו, לא תרצו להחליף את המתכון.
אצלנו, המג'דרה הפכה להיות בת בית.
מנה שהוגשה בימים שהאמהות היו עסוקות בניקיון ובכביסה, לא היה זמן להכנת תבשילים ארוכים ומסובכים.
המנה נחשבת לקלה ומהירה. תוסיפו גם ביצים קשות פרוסות וסלט ירקות רענן, הנה יש לכם ארוחה מכובדת.
אשמח שתכינו ותגיבו כאן בבלוג.
הכנה נעימה וטעימה♥
מתכון להכנת מג'דרה
החומרים:
1 כוס עדשים ירוקות מושרות חצי שעה בתוך 4 כוסות מים (לא זורקים את המים)
2 כוסות אורז שטוף מושרה במים
2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים דק
3 כפות שמן זית
1 כף מלח
1 כפית שחוקה סוכר
רבע כפית כמון
ההכנה:
בסיר סוטאז' רחב, או בסיר רגיל, מוזגים את השמן זית, מעל שמים את הבצל הפרוס דק, מטגנים כמה דקות עד אשר הבצל משחים.
מוסיפים לבצל את כפית הסוכר, מטגנים שוב כדקה ומכבים את האש. מעבירים את הבצל המטוגן לצלחת, מניחים בצד.
בסיר נשאר קצת שמן וזה בסדר, שופכים לסיר את העדשים עם המים (כן עם המים) מעל שמים את האורז השטוף המסונן.
מדליקים את האש, מביאים את התערובת לרתיחה, מורידים לאש נמוכה, מוסיפים את המלח ואת הכמון, מערבבים, מבשלים כ 20 דקות על אש קטנה עם מכסה.
לאחר 20 דקות מכבים את האש, מורידים את המכסה, שמים על האורז את הבצל המטוגן, מערבבים קלות, מכסים שוב עם מכסה ל 10 דקות.
פותחים את הסיר ומגישים, בתאבון.
הערות וטיפים:
- את הבצל לפרוס דק דק ולטגן עד השחמה
- המנה נשארת טעימה גם אחרי יומיים במקרר
- אל תוותרו על השריית העדשים והאורז (השרייה: עדשים או אורז בתוך קערה מכוסים במים לפרק זמן מסויים)
- לא לשפוך את המים של העדשים, אנחנו נשתמש בהם לבישול האורז והעדשים, זה חשוב!
- ניתן להוסיף רבע כפית כורכום בזמן שמוסיפים את התבלינים על האורז
———————————————————————————————————————————————
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————-
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
תודה הכל ממש מפורט וניראה ממש טעים .
רציתי לשאול בבקשה ,באיזה אורז את משתמשת .
תודה מראש ?
היי רינה, תודה רבה. אני משתמשת באורז בסמטי קלאסי
יהודית את מדהימה ואלופה
תודה רבה קלודין, את מקסימה
באיזה אורז הכי כדאי להשתמש? בסמטי נוטה להתפרק אחרי השרייה. האם יסמין? פרסי?
היי יעל, אני משתמשת רק באורז בסמטי קלאסי של סוגת
נראה נהדר – כמה זמן להשרות את האורז?
היי יעלה, מספיק להשרות את האורז כ 5 דקות וכמובן לשטוף
הכי אלופה שייש את יהודית!!!!
היי דניאלה, תודה רבה
יצא מעולה! ולכן נעשה מחר שוב:)
בעלי הטבעוני התמוגג
תודהלך!
היי ענת, אני שמחה שאהבתם. תכינו בכיף