מג'דרה בריאה

מג'דרה. תבשיל אורז עם עדשים ירוקות – בתוספת של  בצל מטוגן ומקורמל. באחריות, לא תרצו להחליף את המתכון

 

בתבשיל שלי לא מבשלים את העדשים לפני, כל הבישול הוא בסיר אחד.

זמן עבודה ובישול כ 30 דקות, ועוד 10 דקות כאשר מוסיפים את הבצל המטוגן על האורז.

 

המנה טבעונית ומאוד בריאה, רוויה בויטמינים וברזל, משביעה מאוד ועושה מצב רוח טוב.

 

אחרי פעם אחת שתכינו, לא תרצו להחליף את המתכון.

 

אצלנו, המג'דרה הפכה להיות בת בית.

 

מנה שהוגשה בימים שהאמהות היו עסוקות בניקיון ובכביסה, לא היה זמן להכנת תבשילים ארוכים ומסובכים.

המנה נחשבת לקלה ומהירה. תוסיפו גם ביצים קשות פרוסות וסלט ירקות רענן, הנה יש לכם ארוחה מכובדת.

 

אשמח שתכינו ותגיבו כאן בבלוג.

הכנה נעימה וטעימה♥

מג'דרה

החומרים להכנה: עדשים ירוקות מושרות ב 4 כוסות מים, אורז שטוף ומושרה, בצל, שמן זית, מלח, סוכר וכמון

בסיר רחב, מוזגים את השמן, מעל שמים את הבצל הפרוס, מטגנים עד השחמה, מוסיפים כפית סוכר, מטגנים דקה נוספת

מוציאים את הבצל המטוגן לצלחת, את השמן משאירים בסיר

לסיר הריק עם השמן שנשאר, מעבירים את העדשים המושרות יחד עם המים (לא זורקים את המים) מעל מוסיפים את האורז המסונן שהשרנו

מוסיפים את המלח ואת הכמון, מערבבים ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות עם מכסה סגור

מכבים את האש, מוסיפים את הבצל המטוגן, מערבבים קלות, מכסים את הסיר ל 10 דקות, פותחים את המכסה ומגישים

מתכון להכנת מג'דרה

החומרים:

1 כוס עדשים ירוקות מושרות חצי שעה בתוך 4 כוסות מים (לא זורקים את המים)

2 כוסות אורז שטוף מושרה במים

2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים דק

3 כפות שמן זית

1 כף מלח

1 כפית שחוקה סוכר

רבע כפית כמון

ההכנה:

בסיר סוטאז' רחב, או בסיר רגיל, מוזגים את השמן זית, מעל שמים את הבצל הפרוס דק, מטגנים כמה דקות עד אשר הבצל משחים.

מוסיפים לבצל את כפית הסוכר, מטגנים שוב כדקה ומכבים את האש. מעבירים את הבצל המטוגן לצלחת, מניחים בצד.

בסיר נשאר קצת שמן וזה בסדר, שופכים לסיר את העדשים עם המים (כן עם המים) מעל שמים את האורז השטוף המסונן.

מדליקים את האש, מביאים את התערובת לרתיחה, מורידים לאש נמוכה, מוסיפים את המלח ואת הכמון, מערבבים, מבשלים כ 20 דקות על אש קטנה עם מכסה.

לאחר 20 דקות מכבים את האש, מורידים את המכסה, שמים על האורז את הבצל המטוגן, מערבבים קלות, מכסים שוב עם מכסה ל 10 דקות.

פותחים את הסיר ומגישים, בתאבון.

 

הערות וטיפים:

  • את הבצל לפרוס דק דק ולטגן עד השחמה
  • המנה נשארת טעימה גם אחרי יומיים במקרר
  • אל תוותרו על השריית העדשים והאורז (השרייה: עדשים או אורז בתוך קערה מכוסים במים לפרק זמן מסויים)
  • לא לשפוך את המים של העדשים, אנחנו נשתמש בהם לבישול האורז והעדשים, זה חשוב!
  • ניתן להוסיף רבע כפית כורכום בזמן שמוסיפים את התבלינים על האורז

———————————————————————————————————————————————

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

12 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן