טאסקובב תבשיל פרסי עם תפוחי אדמה ודלעת
טאסקובב, תבשיל פרסי עם תפוחי אדמה ודלעת, ברוטב עגבניות משגע!

תבשיל שאמא שלי הייתה מכינה באמצע השבוע! כשאין זמן והמלאכה מרובה, צריך להספיק כל מיני מטלות בבית.

אמא תמיד הכינה עם כנפיים או עם גרונות של עוף! היום לא ניתן להשיג גרונות, לכן אני שמה כנפיים.

דרך אגב: לצמחונים, טבעונים שבינינו, ניתן להוריד את העוף ואז התבשיל הופך להיות ממש טבעוני.

יחד עם אורז לבן פרסי מאודה, זו המנה ששוברת קופות, תאכלו ותרצו עוד צלחת כזו טעימה!

אצלנו בבית אמא, תמיד שמנו בצלחת אחת את כל מה שהיא בישלה באותו היום! לא הייתה מנה ראשונה, שניה וכו'.

אהבנו לערבב את הדלעת ותפוחי האדמה עם האורז….ליד זה מי שאהב שם עמבה….. שזה הטעם♥

יאללה לכו להכין את התבשיל, אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם! מי שעדיין לא עוקב אחרי זו הזדמנות נהדרת! תעשו עוקב♥

https://www.instagram.com/judithmorhaim/

מאחלת לכם המשך יום נפלא♥ יהודית

טאסקובב תבשיל פרסי עם תפוחי אדמה ובטטה

החומרים להכנת התבשיל: בצל, דלעת, תפוחי אדמה, כנפיים של עוף, רסק עגבניות מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה

בסיר: שמים 2 כפות שמן, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה

מטגנים את כנפי העוף משני הצדדים

מניחים בשכבות את תפוחי האדמה הפרוסים

מוסיפים מעל את הדלעת, מפזרים את התבלינים על הירקות

בקערה: שמים את רסק העגבניות, מעל מוזגים מים רותחים מערבבים-שופכים את הרוטב לתוך הסיר

מביאים את התבשיל לרתיחה, טועמים תיבול, אם חסר מלח אפשר להוסיף. מכסים את התבשיל עם חצי מכסה, בישול של 30-35 דקות

 

מתכון להכנת טאסקובב תבשיל פרסי

החומרים:

1 בצל בינוני קצוץ

3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים

חתיכת דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות

כנפיים של עוף או כרעיים (אפשר בלי ואז המתכון יהיה צמחוני)

קופסה של רסק עגבניות

2 כפות שמן

תבלינים: חצי כף מלח, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום

מים חמים

אופן ההכנה:

בסיר שמים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.

מוסיפים מעל את הכנפיים (של עוף) או שוקיים, מטגנים קלות משני הצדדים

מניחים מעל בשכבות, תפוחי אדמה פרוסים וחתיכות של דלעת. מפזרים מעל את התבלינים.

בקערה שמים את רסק העגבניות, מוזגים מעל מים חמים או רותחים, מערבבים היטב ומוזגים על הירקות.

מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. בודקים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים.

מבשלים כ 20-25 דקות עם חצי מכסה סגור.

בודקים שהירקות התרככו והרוטב מעט הצטמצם, מכבים את האש ומחכים כעשר דקות ומגישים.

נפלא להגשה עם אורז פרסי לבן מאודה.

2 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן