טאסקובב, תבשיל פרסי עם תפוחי אדמה ודלעת, ברוטב עגבניות משגע!
תבשיל שאמא שלי הייתה מכינה באמצע השבוע! כשאין זמן והמלאכה מרובה, צריך להספיק כל מיני מטלות בבית.
אמא תמיד הכינה עם כנפיים או עם גרונות של עוף! היום לא ניתן להשיג גרונות, לכן אני שמה כנפיים.
דרך אגב: לצמחונים, טבעונים שבינינו, ניתן להוריד את העוף ואז התבשיל הופך להיות ממש טבעוני.
יחד עם אורז לבן פרסי מאודה, זו המנה ששוברת קופות, תאכלו ותרצו עוד צלחת כזו טעימה!
אצלנו בבית אמא, תמיד שמנו בצלחת אחת את כל מה שהיא בישלה באותו היום! לא הייתה מנה ראשונה, שניה וכו'.
אהבנו לערבב את הדלעת ותפוחי האדמה עם האורז….ליד זה מי שאהב שם עמבה….. שזה הטעם♥
יאללה לכו להכין את התבשיל, אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם! מי שעדיין לא עוקב אחרי זו הזדמנות נהדרת! תעשו עוקב♥
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
מאחלת לכם המשך יום נפלא♥ יהודית
מתכון להכנת טאסקובב תבשיל פרסי
החומרים:
1 בצל בינוני קצוץ
3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים
חתיכת דלעת מקולפת וחתוכה לקוביות
כנפיים של עוף או כרעיים (אפשר בלי ואז המתכון יהיה צמחוני)
קופסה של רסק עגבניות
2 כפות שמן
תבלינים: חצי כף מלח, רבע כפית פלפל שחור, רבע כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום
מים חמים
אופן ההכנה:
בסיר שמים 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפים מעל את הכנפיים (של עוף) או שוקיים, מטגנים קלות משני הצדדים
מניחים מעל בשכבות, תפוחי אדמה פרוסים וחתיכות של דלעת. מפזרים מעל את התבלינים.
בקערה שמים את רסק העגבניות, מוזגים מעל מים חמים או רותחים, מערבבים היטב ומוזגים על הירקות.
מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. בודקים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים.
מבשלים כ 20-25 דקות עם חצי מכסה סגור.
בודקים שהירקות התרככו והרוטב מעט הצטמצם, מכבים את האש ומחכים כעשר דקות ומגישים.
"מבשלים כ 20-25 דקות עם חצי מכסה סגור." העוף מוכן ב20-25 דקות? בלתי סביר
היי עקיבא, כנפיים של עוף מתבשלות מהר מאוד, תוספת נהדרת גם למרק עוף