בסבוסה עוגת סולת

בסבוסה! עוגת סולת משגעת עם סירופ מתוק ונוסטלגי, תכינו ותקבלו כפיים ומחמאות.

לפני שנים רבות –  בעת אירוע משפחתי פגשתי את המתוקה הזאת.

קרדיט לרשל בן אבו, חמותה של בת דודתי שהכינה וגם נתנה לי את המתכון.

זאת עוגה שתמיד מזכירה את חג פורים. אפשרי להכין בתבנית נמוכה מרובעת או מלבנית.

בתבנית מלבנית העוגה יוצאת נמוכה אבל מלאה ברוטב עשיר ומתקתק.

מזמינה אתכם להכין ולשתף אותי ביצירות שלכם! אוהבת אתכם תמיד♥ יהודית

בסבוסה עוגת סולת

טורפים חלמונים עם סוכר עד אשר מקבלים תערובת קציפתית, מוסיפים את יתרת החומרים (מלבד החלבונים) ומערבבים

מוסיפים את קצף החלבונים בתנועות עטיפה ובהדרגה. נקבל תערובת חלקה ונוזלית. משמנים תבנית סיר פלא, ניתן לאפות בתבנית מתכת מלבנית או בפיירקס

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומעט מקומחת, מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 40 דקות.

יש לנעוץ קיסם ולראות שיוצא עם פירורים מעט לחים

 

להפוך את העוגה על צלחת הגשה, להרטיב מיד עם סירופ סוכר חם ולפזר מעל קוקוס. אם אופים בתבנית פיירקס או תבנית מתכת בלתי נשלפת אין צורך להוציא מהתבנית, להשקות את העוגה בסירופ מיד כשיוצאת מהתנור.

מתכון לעוגת סולת בסבוסה

החומרים לעוגה:

1 כוס קמח

2 כוסות סולת

שקית וחצי אבקת אפייה (15 גרם)

7 ביצים מופרדות L

1כוס סוכר

כפית גרידת תפוז

2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

1 כוס שמן

כפית ליקר תפוזים (לא חובה)

אופן הכנת העוגה:

בקערה בינונית: קמח מנופה, סולת ואבקת אפיה, מערבבים.

מפרידים את הביצים. בקערה גדולה שמים את החלמונים (צהובים) מוסיפים שלושת רבעי כוס סוכר ואת סוכר הוניל.

מקציפים את החלמונים עד אשר מקבלים קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את גרירת התפוז וטורפים.

מוסיפים את השמן בזרם דק, מקציפים עד להטמעה, מוסיפים גם את ליקר התפוזים ומערבבים.

לתערובת להוסיף בהדרגה את הקמח והסולת, לערבב, התערובת תהיה מוצקה וחזקה לא לדאוג.

להקציף את החלבונים (לבנים) עם יתרת הסוכר לקצף יציב. להוסיף מעט מהקצף לתערובת הסולת, לערבב חזק ומהר.

נוסיף את יתרת הקצף לתערובת בתנועות עטיפה עדינות.

לשמן תבנית מלבנית, או מרובעת או תבנית עגולה מספר 28, למזוג את כל התערובת ולשטח היטב.

להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפייה כ 35-40 דקות. לנעוץ קיסם בעוגה, אם יוצא יבש יש להוציא את העוגה.

סירופ סוכר: כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ

בקלחת קטנה:

2 כוסות סוכר

2 וחצי כוסות מים

1 שקית סוכר וניל

מיץ מחצי לימון

מביאים לרתיחה מערבבים ולאחר 5 דקות מסירים מהאש.

כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מוזגים את כל הסירופ על פני העוגה.

מפזרים קוקוס על העוגה ומחכים שהיא תתקרר.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן