בסבוסה! עוגת סולת משגעת עם סירופ מתוק ונוסטלגי, תכינו ותקבלו כפיים ומחמאות.
לפני שנים רבות – בעת אירוע משפחתי פגשתי את המתוקה הזאת.
קרדיט לרשל בן אבו, חמותה של בת דודתי שהכינה וגם נתנה לי את המתכון.
זאת עוגה שתמיד מזכירה את חג פורים. אפשרי להכין בתבנית נמוכה מרובעת או מלבנית.
בתבנית מלבנית העוגה יוצאת נמוכה אבל מלאה ברוטב עשיר ומתקתק.
מזמינה אתכם להכין ולשתף אותי ביצירות שלכם! אוהבת אתכם תמיד♥ יהודית
מתכון לעוגת סולת בסבוסה
החומרים לעוגה:
1 כוס קמח
2 כוסות סולת
שקית וחצי אבקת אפייה (15 גרם)
7 ביצים מופרדות L
1כוס סוכר
כפית גרידת תפוז
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1 כוס שמן
כפית ליקר תפוזים (לא חובה)
אופן הכנת העוגה:
בקערה בינונית: קמח מנופה, סולת ואבקת אפיה, מערבבים.
מפרידים את הביצים. בקערה גדולה שמים את החלמונים (צהובים) מוסיפים שלושת רבעי כוס סוכר ואת סוכר הוניל.
מקציפים את החלמונים עד אשר מקבלים קציפה בהירה ותפוחה. מוסיפים את גרירת התפוז וטורפים.
מוסיפים את השמן בזרם דק, מקציפים עד להטמעה, מוסיפים גם את ליקר התפוזים ומערבבים.
לתערובת להוסיף בהדרגה את הקמח והסולת, לערבב, התערובת תהיה מוצקה וחזקה לא לדאוג.
להקציף את החלבונים (לבנים) עם יתרת הסוכר לקצף יציב. להוסיף מעט מהקצף לתערובת הסולת, לערבב חזק ומהר.
נוסיף את יתרת הקצף לתערובת בתנועות עטיפה עדינות.
לשמן תבנית מלבנית, או מרובעת או תבנית עגולה מספר 28, למזוג את כל התערובת ולשטח היטב.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפייה כ 35-40 דקות. לנעוץ קיסם בעוגה, אם יוצא יבש יש להוציא את העוגה.
סירופ סוכר: כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ
בקלחת קטנה:
2 כוסות סוכר
2 וחצי כוסות מים
1 שקית סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
מביאים לרתיחה מערבבים ולאחר 5 דקות מסירים מהאש.
כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מוזגים את כל הסירופ על פני העוגה.
מפזרים קוקוס על העוגה ומחכים שהיא תתקרר.
נראה לי חסר כוס נוזל למתכון?
היי חלי, את מתכוונת בתוך התערובת או בסירופ סוכר?
היי יש לי תבנית עגולה 24 האם זה בסדר ?
התערובת היא ללא נוזלים חוץ מהשמן?