פיצה עם שכבת בצק בלי שמרים, הפטנט הוא האשל. רוטב העגבניות משגע! אחרי פעם אחת שתכינו פשוט תתאהבו.
פיצה שהולכת איתי לאורך שנים רבות, עוד מהימים כשהייתי אמא מאוד צעירה, חיפשתי מתכונים קלים להכין לילדים.
יפה בהלול מורנו (חסרת הפייסבוק והאינסטגרם) חברתי משכבר הימים, הציעה לי להכין את הפיצה הקלה הזו!
אמרתי לה "מה פיצה בלי שמרים? בלי חומרי התפחה?" כן, יש בבצק קמח תופח ואשל, הם עושים את כל העבודה!
"יהודית, רק שתדעי שזה המתכון של אחותי אסתי ואני נותנת לך כדי שתכיני לילדים".
הפיצה עברה 3 גלגולים. קודם בבלוג הראשון שלי בישרא בלוג, לאחר מכן בבלוג השני שלי בפודפייג' ועכשיו בבלוג הפרטי שלי.
את הרוטב הכנתי לפי מתכון של אחותי ריקי האלופה! כפרה עליה ועל ידי הזהב שלה♥
אתם חייבים להכין, באחריות מלאה! ההכנה ממש קלה. מערבבים בקערה את כל הבצק, מכניסים לתבנית משומנת ואופים. מוזגים רוטב ומפזרים מעל גבינה…. כל תוספת שתשימו תהיה מבורכת: זיתים, טונה, תירס, פטריות.
אנחנו יכולים לפעמים גם להקל על עצמנו, זה בסדר להכין מתכונים זריזים וקלים!
אני רוצה לראות את כולכם מכינים ומתייגים אותי! אשמח שתצלמו ותשתפו אותי בתמונה♥ אל תשכחו מי נתן לכם את המתכון!
כמו תמיד שולחת לכם פרישת שלום חמה! אוהבת אתכם ♥ יהודית
מתכון להכנת פיצה לילדים בלי שמרים
החומרים לבצק:
350 גרם קמח תופח
2 גביעי אשל
2 כפות שמן
כפית מלח
אופן הכנת הבצק:
בקערה שמים את הקמח המנופה, מעל מוזגים את השמן, מפזרים את המלח, מוסיפים את האשל ומערבבים עם כף.
הבצק יוצא דביק וזה בסדר, אין צורך לדאוג.
משמנים היטב תבנית של התנור, שמים בקערה קטנה מים, מרטיבים את כפות הידיים, מעבירים את הבצק לתבנית.
מרטיבים שוב את כפות הידיים, משטחים את הבצק על כל שטח התבנית. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
זמן אפייה של 15 דקות, הבצק יתמצק ויקבל גוון לבן ומרקם חלק. להוציא את התבנית מהתנור.
החומרים לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות שמן
1 קופסה רסק עגבניות (260 גרם)
כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כף סוכר
הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את רסק העגבניות, מעל מוזגים 1 כוס מים חמים, נותנים לתערובת לבעבע.
מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, טועמים, אם חסר מלח מוסיפים, לאחר דקה מכבים את האש.
החומרים לתוספת:
350 גרם גבינה צהובה מגוררת
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים לעיגולים
ההרכבה:
מוזגים את רוטב העגבניות שהכנו על פני הבצק האפוי, משטחים עם כף על כל פני הבצק.
מפזרים על הרוטב את הגבינה הצהובה המגוררת, מעל מפזרים את הזיתים הירוקים.
הצעות לתוספות:
זיתים שחורים מגולענים קלמטה
פטריות שמפיניון חתוכות
טונה מפוררת
תירס מסונן
הפיצה מתאימה לחופש הגדול ולימים רגילים, הקטנטנים וגם המבוגרים יתאהבו בה♥
אל תשכחו להגיב כאן בבלוג, להירשם לניוזלטר. כל מתכון חדש שיצא תקבלו אותו ישירות למייל שלכם.
הפיצה נהדרת!! לא היה לי אשל עשיתי עם גבינה לבנה. יצא מעולה
תודה יקירה!!
אריאלה אהובה♥כיף לשמוע ממך! שמחה שהכנת ושידרגת עם גבינה לבנה.
הכנתי את הפיצה נהדרת
היי מזל, שמחה שהפיצה יצאה לך טעימה♥
לא אופים יחד עם הרוטב והגבינה?
אופים את הבצק לחצי אפייה, על זה מורחים רוטב עגבניות וגבינה. לא אופים יחד כמו פיצת שמרים
הבצק לא יהיה אפוי מספיק. תכיני זאת פיצה של החיים הטובים
האם אפשר לשים את הפיצה לנייר אפייה ולא ישר על התבנית ?
היי ילנה, אפשר להניח את הבצק על נייר אפיה, תרטיבי מעט את כפות הידיים ותשטחי את הבצק
מעולה! טעים ופשוט. היה צורך בקצת יותר קמח, כנראה 400 גרם
היי ג'יין, אני שמחה שיצא ל טעים. הכמות המדוייקת היא 350 גרם קמח. מקווה שהסתדר.
הי יהודית יקרה
תודה על מתכון
רציתי לשאול יעבוד גם עם קמח רגיל ואבקת אפיה?
תודה על מתכונים משגעים
היי רחל, בהחלט אפשרי להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף שקית וחצי אבקת אפייה.
הכנתי עכשו אחרי שטעמתי אצל חמתי ויצא לי מצויין!
תודה רבה על מתכון מעולה.
היי אמי, איזה כיף שהכנת ויצא לך טעים.