פיצה לילדים בלי שמרים
פיצה עם שכבת בצק בלי שמרים, הפטנט הוא האשל. רוטב העגבניות משגע! אחרי פעם אחת שתכינו פשוט תתאהבו.

פיצה שהולכת איתי לאורך שנים רבות, עוד מהימים כשהייתי אמא מאוד צעירה, חיפשתי מתכונים קלים להכין לילדים.

יפה בהלול מורנו (חסרת הפייסבוק והאינסטגרם) חברתי משכבר הימים, הציעה לי להכין את הפיצה הקלה הזו!

אמרתי לה "מה פיצה בלי שמרים? בלי חומרי התפחה?" כן, יש בבצק קמח תופח ואשל, הם עושים את כל העבודה!

"יהודית, רק שתדעי שזה המתכון של אחותי אסתי ואני נותנת לך כדי שתכיני לילדים".

הפיצה עברה 3 גלגולים. קודם בבלוג הראשון שלי בישרא בלוג, לאחר מכן בבלוג השני שלי בפודפייג' ועכשיו בבלוג הפרטי שלי.

את הרוטב הכנתי לפי מתכון של אחותי ריקי האלופה! כפרה עליה ועל ידי הזהב שלה♥

אתם חייבים להכין, באחריות מלאה! ההכנה ממש קלה.  מערבבים בקערה את כל הבצק, מכניסים לתבנית משומנת ואופים. מוזגים רוטב ומפזרים מעל גבינה…. כל תוספת שתשימו תהיה מבורכת: זיתים, טונה, תירס, פטריות.

אנחנו יכולים לפעמים גם להקל על עצמנו, זה בסדר להכין מתכונים זריזים וקלים!

אני רוצה לראות את כולכם מכינים ומתייגים אותי! אשמח שתצלמו ותשתפו אותי בתמונה♥ אל תשכחו מי נתן לכם את המתכון!

כמו תמיד שולחת לכם פרישת שלום חמה! אוהבת אתכם ♥ יהודית

פיצה לילדים בלי שמרים

החומרים להכנת הבצק: 350 גרם קמח תופח, 2 כפות שמן, כפית גדושה מלח, 2 גביעי אשל

בקערה: מנפים קמח תופח, מוסיפים את השמן והמלח, מעל שמים את 2 מכלי האשל, מערבבים עם כף, הבצק דביק וזה בסדר.

לאחר ערבוב הבצק יוצא מעט דביק, לא לדאוג זה בסדר גמור. מרטיבים את כפות הידיים ומשטחים את הבצק בתבנית של תנור משומנת היטב.

כל הזמן מרטיבים את כפות הידיים, משטחים את הבצק על כל התבנית המשומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, הבצק יקבל גוון בהיר ויתמצק

מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה, מוסיפים קופסת רסק עגבניות 240 גרם, מערבבים קלות

מוסיפים כוס מים חמים, מביאים לבעבוע, מוסיפים כפית מלח וטיפת פלפל שחור, מערבבים, מורידים לאש קטנה

מוסיפים חצי כף של סוכר ומערבבים, טועמים, אם חסר מלח להוסיף טיפ טיפה

רוטב העגבניות לאחר בישול

הבצק לאחר אפייה קלה של רבע שעה, נשאר בהיר ונעשה מוצק.

גבינה צהובה מגוררת, תוספת של זיתים ירוקים חתוכים לעיגולים, רוטב עגבניות

מוזגים את הרוטב על הבצק האפוי, מורחים על כל השטח

מפזרים גבינה צהובה מגוררת

פיזרתי מעל זיתים ירוקים חתוכים לעיגולים. אתם יכולים לשים מעל כל מה שאתם אוהבים. תירס, פטריות, טונה

מכניסים לתנור לאפיה של כ 15 דקות, לאחר שהגבינה מבעבעת מוציאים מהתנור, מחכים כ 10 דקות ואז חותכים עם גלגלת של פיצה או עם סכין.

פורסים וזוללים

מתכון להכנת פיצה לילדים בלי שמרים

החומרים לבצק:

350 גרם קמח תופח

2 גביעי אשל

2 כפות שמן

כפית מלח

אופן הכנת הבצק:

בקערה שמים את הקמח המנופה, מעל מוזגים את השמן, מפזרים את המלח, מוסיפים את האשל ומערבבים עם כף.

הבצק יוצא דביק וזה בסדר, אין צורך לדאוג.

משמנים היטב תבנית של התנור, שמים בקערה קטנה מים, מרטיבים את כפות הידיים, מעבירים את הבצק לתבנית.

מרטיבים שוב את כפות הידיים, משטחים את הבצק על כל שטח התבנית. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

זמן אפייה של 15 דקות, הבצק יתמצק ויקבל גוון לבן ומרקם חלק. להוציא את התבנית מהתנור.

החומרים לרוטב:

1 בצל בינוני קצוץ

2 כפות שמן

1 קופסה רסק עגבניות (260 גרם)

כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כף סוכר

הכנת הרוטב:

מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את רסק העגבניות, מעל מוזגים 1 כוס מים חמים, נותנים לתערובת לבעבע.

מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, טועמים, אם חסר מלח מוסיפים, לאחר דקה מכבים את האש.

החומרים לתוספת:

350 גרם גבינה צהובה מגוררת

חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים פרוסים לעיגולים

ההרכבה:

מוזגים את רוטב  העגבניות שהכנו על פני הבצק האפוי, משטחים עם כף על כל פני הבצק.

מפזרים על הרוטב את הגבינה הצהובה המגוררת, מעל מפזרים את הזיתים הירוקים.

הצעות לתוספות:

זיתים שחורים מגולענים קלמטה

פטריות שמפיניון חתוכות

טונה מפוררת

תירס מסונן

הפיצה מתאימה לחופש הגדול ולימים רגילים, הקטנטנים וגם המבוגרים יתאהבו בה♥

אל תשכחו להגיב כאן בבלוג, להירשם לניוזלטר. כל מתכון חדש שיצא תקבלו אותו ישירות למייל שלכם.

 

14 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן