עוגת שוקולד קוקוס עם זיגוג פרווה
עוגת שוקולד עם קוקוס של פעם! היא גם פרווה והכי מושחתת שיש.

העוגה שענבל כלתי אוהבת! היא תמיד דואגת להזכיר לי שזו העוגה הראשונה הטעימה שהיא אכלה אצלי בבית.בשבת האחרונה כאשר

הם התארחו אצלנו הכנתי את עוגת השוקולד וגם את הפרלינים האהובים על כולם. גם את  עוגת הגבינה הבחושה המושלמת שבכל שבת עולה על שולחננו.

יהלי וינאי ביקשו שאפרוס להם מכל העוגות ואניח בצלחת האישית שלהם. האמת שזה הכי נוח לקטנטנים.

עוגת השוקולד היא פרווה, לכן אפשר להגישה לאחר ארוחה בשרית של שישי שבת.

מצפה שתכינו את העוגה המושלמת ותדווחו לי איך יצאה לכם.

באהבה ממני יהודית♥

עוגת שוקולד קוקוס עם זיגוג פרווה

החומרים להכנת העוגה

בסיר: קקאו וסוכר, מוסיפים מים ומערבבים למשחה

ממוסיפים שמן ומערבבים להטמעה, שמים על אש קטנה ומערבבים בזהירות

מוסיפים את קוביות שוקולד המריר ומערבבים כל הזמן על אש קטנה, מוסיפים תמצית וניל ותמצית רום ומערבבים

לוקחים כוס וממלאים כשלושת רבעי בקרם השוקולד, מניחים בצד

מוסיפים חלמונים וטורפים

מוסיפים את הקוקוס ומערבבים

מוסיפים את הקמח לתערובת

מוסיפים את המים ומערבבים עד שנקבל תערובת הומוגנית

מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, נקבל קצף יציב אך לא קשה

מעבירים שליש מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים במהירות, לאחר מכן מעבירים את יתרת הקצף בתנועות עטיפה עדינות עד אשר כל הקצף יתערבב.

מעבירים את התערובת לתבנית עגולה מספר 26 – 24 מעט משומנת ניתן לצפות רינג בתחתית עם נייר אפיה ונייר כסף, לכווץ ולקפל את הנייר בצדדים.

להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפיה כ 40-45 דקות, לאחר מכן להכניס קיסם ולראות שהוא יוצא נקי

 

לאחר האפייה, יש לתת לעוגה להתקרר ולהתמצק מעט, ניתן להכניס למקרר לשעה.

להפוך את העוגה על צלחת הגשה ולקלף את הנייר. מי שהכין בתבנית רגילה עגולה אין צורך להפוך את העוגה

מורחים את השוקולד שהשארנו בצד, ניתן לפזר מעל העוגה קוקוס

מתכון להכנת עוגת שוקולד קוקוס בזיגוג פרווה

החומרים להכנה:
9 כפות קקאו גדושות
9 כפות סוכר

3/4 כוס מים (כוס חד פעמית)
3/4 כוס שמן (כוס רגילה)
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
כפית תמצית וניל
כפית תמצית רום
5 ביצים מופרדות
1 כוס קוקוס
1/2 כוס קמח תופח
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר

לחמם תנור מראש לחום בינוני של 170 מעלות
תבנית עגולה מספר 24 – 26 משומנת ומקומחת או תבנית רינג מרופדת בנייר אפיה ובנייר כסף

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מכניסים את הסוכר והקקאו ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה עד אשר העיסה נעשית מישחתית (לא מימית).
להוסיף 3/4 כוס שמן ולערבב היטב, להדליק את האש ולהניח את הסיר על אש נמוכה, להמשיך לבחוש עד אשר כל השמן נבלע בתערובת, להוסיף בהדרגה את השוקולד ולכבות את האש. לערבב עד להמסה מוחלטת, להוסיף את הוניל והרום ולערבב.
להוציא כוס מתערובת השוקולד ולהניח בצד (ישמש אותנו לציפוי העוגה).

להפריד את הביצים, את החלמונים להוסיף לתערובת השוקולד אשר נמצאת בסיר ולבחוש היטב.
להוסיף את הקוקוס את הקמח והמים ולערבב לתערובת חלקה.

להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ומבריק, להוסיף את הקצף לתערובת השוקולד בתנועות של קיפול, רק עד אשר הקצף נבלע.

להעביר את התערובת לתבנית המשומנת והמקומחת, לאפות כ 45 דקות בחום של 170 מעלות. לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא נקי.
כאשר העוגה יוצאת מהתנור יש לצנן אותה  כ 5 דקות, למרוח מעל את קרם השוקולד ששמרנו בצד בכוס. אם העוגה נאפתה ברינג

יש לצנן אותה כ 10 דקות או להכניס למקרר להתייצבות, לאחר מכן להפוך על צלחת הגשה ולהוריד את נייר האפייה ולמרוח את השוקולד.

לקישוט:
ניתן לקחת שבלונה ולהניחה על הקרם ולפזר מעל פתיתי קוקוס.

16 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן