עוגת שוקולד עם קוקוס של פעם! היא גם פרווה והכי מושחתת שיש.
העוגה שענבל כלתי אוהבת! היא תמיד דואגת להזכיר לי שזו העוגה הראשונה הטעימה שהיא אכלה אצלי בבית.בשבת האחרונה כאשר
הם התארחו אצלנו הכנתי את עוגת השוקולד וגם את הפרלינים האהובים על כולם. גם את עוגת הגבינה הבחושה המושלמת שבכל שבת עולה על שולחננו.
יהלי וינאי ביקשו שאפרוס להם מכל העוגות ואניח בצלחת האישית שלהם. האמת שזה הכי נוח לקטנטנים.
עוגת השוקולד היא פרווה, לכן אפשר להגישה לאחר ארוחה בשרית של שישי שבת.
מצפה שתכינו את העוגה המושלמת ותדווחו לי איך יצאה לכם.
באהבה ממני יהודית♥
מתכון להכנת עוגת שוקולד קוקוס בזיגוג פרווה
3/4 כוס מים (כוס חד פעמית)
3/4 כוס שמן (כוס רגילה)
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
כפית תמצית וניל
כפית תמצית רום
5 ביצים מופרדות
1 כוס קוקוס
1/2 כוס קמח תופח
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
לחמם תנור מראש לחום בינוני של 170 מעלות
תבנית עגולה מספר 24 – 26 משומנת ומקומחת או תבנית רינג מרופדת בנייר אפיה ובנייר כסף
אופן ההכנה:
בסיר בינוני מכניסים את הסוכר והקקאו ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה עד אשר העיסה נעשית מישחתית (לא מימית).
להוסיף 3/4 כוס שמן ולערבב היטב, להדליק את האש ולהניח את הסיר על אש נמוכה, להמשיך לבחוש עד אשר כל השמן נבלע בתערובת, להוסיף בהדרגה את השוקולד ולכבות את האש. לערבב עד להמסה מוחלטת, להוסיף את הוניל והרום ולערבב.
להוציא כוס מתערובת השוקולד ולהניח בצד (ישמש אותנו לציפוי העוגה).
להפריד את הביצים, את החלמונים להוסיף לתערובת השוקולד אשר נמצאת בסיר ולבחוש היטב.
להוסיף את הקוקוס את הקמח והמים ולערבב לתערובת חלקה.
להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב ומבריק, להוסיף את הקצף לתערובת השוקולד בתנועות של קיפול, רק עד אשר הקצף נבלע.
להעביר את התערובת לתבנית המשומנת והמקומחת, לאפות כ 45 דקות בחום של 170 מעלות. לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא נקי.
כאשר העוגה יוצאת מהתנור יש לצנן אותה כ 5 דקות, למרוח מעל את קרם השוקולד ששמרנו בצד בכוס. אם העוגה נאפתה ברינג
יש לצנן אותה כ 10 דקות או להכניס למקרר להתייצבות, לאחר מכן להפוך על צלחת הגשה ולהוריד את נייר האפייה ולמרוח את השוקולד.
לקישוט:
ניתן לקחת שבלונה ולהניחה על הקרם ולפזר מעל פתיתי קוקוס.
רשום פעמיים שמן ומים
היי בלהה, פעם אחת רשום שמן, פעמיים מים
בפעם הראשונה מערבבים סוכר עם קקאו, מוסיפים את המים ומערבבים למשחה, מוסיפים את השמן ומערבבים
בפעם השנייה מוסיפים את המים לאחר שמוסיפים את הקמח לתערובת לסירוגין עם המים (במקור מוסיפים חלב, לפרווה מים)
שלום לך יהודית! האם אפשר במקום קוקוס שקדים טחונים?אחד מבני משפחתי לא מאוהבי הקוקוס
היי שרה, בהחלט ניתן להחליף את הקוקוס בקמח שקדים
הכנתי בשבת האחרונה
מהיום זאת עוגת השוקולד האהובה עלי!!! כל כך עשירה וקלה להכנה
היי נועה,
תודה רבה על המחמאה♥
תודה על המתכון ! יצא מעולה , בהחלט רכה ועסיסית ושוקולדית.
ואיזה כיף שהיא פרווה ?
היי ספיר
אני מאושרת ושמחה♥תודה רבה
לא מאמינה שסוף סוף נתקלתי במתכון הזה שהייתי מכינה לפני המון שנים..
הייתי מכינה אותה בלי הפסקה אליפות תודה
היי רונית, מרגש ונוסטלגי. אני שמחה
אין על העוגות שלך ,כל הכבוד.
היי, כמה כיף לדעת. תודה רבה
השם לא נבלע לי בתערובת השוקולד, מה הסיבה?
***** השמן
היי, אם השמן לא נבלע תוך כדי בישול, אז לא נורא, הכל יסתדר בערבוב עם שאר החומרים
מה אני יכולה לשים במקום חצי כוס קמח?