עוגת פרג עשירה
עוגת פרג עם טעמים של פעם – העוגה גבוהה ואוורירית עם נגיעות של לימון

העוגה הכי טעימה לפינוק עם קפה או תה. כשהימים של הקורונה כמעט נעלמים, הנכדים כבר יכולים לבוא לבקר אבל במרחק.

זה עושה חשק לימים של פעם, לעוגת תופין, או עוגת טורט, כזאת שהטעם שלה נשאר על הלשון.

אני באופן אישי מאוד אוהבת פרג, גם בעוגות שמרים. יש כאלה שלא מחבבים! תנסו ותראו שזה ממש הפתעה נעימה.

מה שחשוב זה לקנות פרג טרי, לבקש מהמוכר בחנות התבלינים לטחון את הפרג לידכם, או לחלופין שישקול לכם פרג טרי.

אל תקנו פרג שמוכרים במרכולים, זה עלול להיות מאוד מר.

כל שלבי ההכנה של המתכונים שלי נמצאים בסטורי באינסטגרם, שומרת הכל גם בהיילייט לנוחיותכם, יאללה בואו תעקבו!

בקיצור תכינו תכינו, העוגה טעימה ומתאימה ממש לשישי של השעה 4 ולשבת בבוקר.

אוהבת אתכם♥

עוגת פרג עשירה

 

החומרים להכנת העוגה

מחממים חלב על הגז, מוזגים על הפרג ומערבבים. שמים בצד. אפשר להשתמש במים או במיץ תפוזים לפרווה

בקערה: טורפים היטב את החלמונים עם מחצית הסוכר

מוסיפים לקצף התפוח, ברנדי – קוניאק

מוסיפים גרידת לימון

מוסיפים קורט מלח

מוסיפים את השמן וטורפים היטב

מוסיפים את הקמח, טורפים, התערובת קשה וזה בסדר

התערובת קשה – לא לדאוג

מוסיפים את תערובת הפרג ומערבבים

לאחר שערבבנו עם הפרג

מקציפים את החלבונים עם סוכר לקצף יציב

לוקחים שליש מהקצף ומעבירים לתערובת , טורפים היטב, עכשיו התערובת כבר לא קשה, היא אוורירית. את יתרת הקצף מערבבים בתנועות עטיפה עדינות – עד אשר כל הקצף נבלע בתערובת

משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה – או תבנית 26 עגולה, אפשר לרפד בנייר אפיה, מה שמקל עלינו להוציא את העוגה מהתבנית

נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות זמן אפייה כ 50-60 דקות קיסם שננעץ באמצע העוגה יוצא יבש

לאחר שהעוגה מתקררת, אפשר לשחרר אותה מנייר האפיה, שמים בצלחת הגשה ובוזקים אבקת סוכר. מי שרוצה יכול להשאיר את העוגה בתבנית.

 

מתכון להכנת עוגת פרג עשירה

החומרים לעוגה:

חצי כוס חלב חם (או חצי כוס יין חם לפרווה)

1 כוס פרג טחון (100 גרם)

3/4 כוס סוכר

5 חלמונים

2 כפות ברנדי

1 כף גרידת לימון

קורט מלח

1/2 כוס שמן

כוס וחצי קמח

1 כפית אבקת אפיה

5 חלבונים

1/2כוס סוכר

אופן ההכנה:

מחממים את החלב שיהיה ממש חם, יוצקים על הפרג הטחון, מערבבים, משהים את הקערה בצד.

בקערה גדולה, שמים את החלמונים(צהובים) מעל שמים 3/4 כוס סוכר, את הברנדי, גרידת הלימון וקורט מלח.

טורפים היטב את התערובת, נקבל תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים את השמן בזרם דק וטורפים היטב.

מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת יחד עם אבקת האפייה, מערבבים, התערובת קשה וזה בסדר.

מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שכל התערובת חלקה.

להקציף את החלבונים בקערה בינונית, כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר בהדרגה, להמשיך להקציף

מתקבל קצף יציב ומבריק.

את הקצף מוסיפים לתערובת בשתי פעמים, את השליש הראשון טורפים היטב, התערובת נפתחת ונעשית אוורירית

את השליש השני של הקצף מכניסים לקערה, הפעם מערבבים בתנועות עטיפה עדינות, כאשר הקצף נבלע לגמרי מפסיקים לערבב.

משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה ומרפדים בנייר אפיה, ניתן להשתמש בתבנית עגולה מספר 26 משומנת.

מוזגים את התערובת לתבנית, אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 40-50 דקות, קיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא יבש.

לאחר שהעוגה התקררה, אפשר לחלץ אותה מהתבנית ולבזוק מעל אבקת סוכר.

אפשר להכין גם בתבנית עגולה מספר 26

—————————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

6 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן