עוגת פרג עם טעמים של פעם – העוגה גבוהה ואוורירית עם נגיעות של לימון
העוגה הכי טעימה לפינוק עם קפה או תה. כשהימים של הקורונה כמעט נעלמים, הנכדים כבר יכולים לבוא לבקר אבל במרחק.
זה עושה חשק לימים של פעם, לעוגת תופין, או עוגת טורט, כזאת שהטעם שלה נשאר על הלשון.
אני באופן אישי מאוד אוהבת פרג, גם בעוגות שמרים. יש כאלה שלא מחבבים! תנסו ותראו שזה ממש הפתעה נעימה.
מה שחשוב זה לקנות פרג טרי, לבקש מהמוכר בחנות התבלינים לטחון את הפרג לידכם, או לחלופין שישקול לכם פרג טרי.
אל תקנו פרג שמוכרים במרכולים, זה עלול להיות מאוד מר.
כל שלבי ההכנה של המתכונים שלי נמצאים בסטורי באינסטגרם, שומרת הכל גם בהיילייט לנוחיותכם, יאללה בואו תעקבו!
בקיצור תכינו תכינו, העוגה טעימה ומתאימה ממש לשישי של השעה 4 ולשבת בבוקר.
אוהבת אתכם♥
מתכון להכנת עוגת פרג עשירה
החומרים לעוגה:
חצי כוס חלב חם (או חצי כוס יין חם לפרווה)
1 כוס פרג טחון (100 גרם)
3/4 כוס סוכר
5 חלמונים
2 כפות ברנדי
1 כף גרידת לימון
קורט מלח
1/2 כוס שמן
כוס וחצי קמח
1 כפית אבקת אפיה
5 חלבונים
1/2כוס סוכר
אופן ההכנה:
מחממים את החלב שיהיה ממש חם, יוצקים על הפרג הטחון, מערבבים, משהים את הקערה בצד.
בקערה גדולה, שמים את החלמונים(צהובים) מעל שמים 3/4 כוס סוכר, את הברנדי, גרידת הלימון וקורט מלח.
טורפים היטב את התערובת, נקבל תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השמן בזרם דק וטורפים היטב.
מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת יחד עם אבקת האפייה, מערבבים, התערובת קשה וזה בסדר.
מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שכל התערובת חלקה.
להקציף את החלבונים בקערה בינונית, כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר בהדרגה, להמשיך להקציף
מתקבל קצף יציב ומבריק.
את הקצף מוסיפים לתערובת בשתי פעמים, את השליש הראשון טורפים היטב, התערובת נפתחת ונעשית אוורירית
את השליש השני של הקצף מכניסים לקערה, הפעם מערבבים בתנועות עטיפה עדינות, כאשר הקצף נבלע לגמרי מפסיקים לערבב.
משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה ומרפדים בנייר אפיה, ניתן להשתמש בתבנית עגולה מספר 26 משומנת.
מוזגים את התערובת לתבנית, אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, זמן אפייה כ 40-50 דקות, קיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא יבש.
לאחר שהעוגה התקררה, אפשר לחלץ אותה מהתבנית ולבזוק מעל אבקת סוכר.
—————————————————————————————————————————————————-
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!
—————————————————————————————————————————————————
תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim
או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה
נראה מעולה
מה התחליף לקוניאק בבקשה
היי עביר, לא חייבים להשתמש בקוניאק, אפשר לוותר. הקוניאק גורם לעוגה להיות יותר לחה ורכה
מה את אומרת על להעלות את כמות הפרג בעוגה
היי ינון, עדיף שלא להוסיף עוד פרג, העוגה תצא מאוד דחוסה
אשמח לדעת אפיה בסטטי או בטורבו.
תודה
היי ליאור, את כל המתכונים שלי אני אופה בחום עליון תחתון, לא אופה בטורבו