קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

קציצות של אמא מלאות בנוסטלגיה! עם רוטב עגבניות חמצמץ ושעועית ירוקה.

את הקציצות האלה אני מכינה כבר שנים רבות עם שידרוג קל של הוספת שעועית ירוקה או אפונה קפואה.

לאחר שנישאתי  לפני כך וכך שנים לא ידעתי כמעט לבשל, אבל בממלכת האפייה הייתי אלופה.

אמרתי לעצמי שגם בתחום הבישול אני חייבת להצליח.

בזמנו יצאנו לכמה סידורים חשובים בהדר חיפה, גם הדודות של בעלי היו איתנו.

כאשר הגיעה שעת הצהריים  הכריזה  דודה שרה הרי,  "אתם באים אלי הביתה לאכול צהריים".

תתארו לעצמכם בסך הכל הייתי בת 22 – מה כבר יכולתי להציע לכמה נשים מבוגרות שיודעות להכין מכל טוב!

היינו רעבים, שמנו פעמנו לביתה של דודה שרה.

אז ככה היא הגישה לנו אורז לבן מאודה ואת הקציצות המעלפות האלה אבל בלי שעועית.

אני עם החושים שלי למרות גילי הצעיר! מיד ביקשתי ממנה את המתכון, לא רשמתי מאומה.

הכל נרשם בזיכרון, מיד ביום השישי שהתקרב הכנתי את המתכון ומאז אי אפשר בלעדיו.

אני נשואה מעל 30 שנה , אז אתם מתארים לעצמכם כמה פעמים הכנתי את הקציצות!

תנסו לא תתאכזבו.

אני מזמינה אתכם לעקוב אחרי בעמוד האינסטגרם שלי ובסטורי. מבטיחה הנאה מרובה מסרטונים על אופן הכנת המתכונים.

כאן: https://www.instagram.com/judithmorhaim/

שלכם באהבה ♥ יהודית

קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

החומרים להכנת הקציצות: בקערה, עוף טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, פירורי לחם, ביצה, תבלינים וכף שמן

לערבב היטב את כל התערובת, לכסות ולהכניס למקרר לרבע שעה לספיגת טעמים

בנתיים מכינים את רוטב העגבניות: בסיר בינוני מטגנים את הבצל עם מעט שמן, מוסיפים את רסק העגבניות, מעל מוסיפים את המים ומרתיחים

לאחר שהרוטב מבעבע, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. בודקים תיבול אם חסר מלח אפשר להוסיף.

מוציאים את הקערה עם התערובת מהמקרר, טובלים את האצבעות במים ויוצרים קציצות (אפשר להכין קציצות כדורים)

זאת השיטה להכנת קציצה ארוכה

כאשר המרק מבעבע: מכניסים את הקציצות אחת אחת לרוטב

לאחר כ- 5 דקות מנערים את הסיר לצדדים, לא נוגעים בקציצות עם כף מוסיפים את השעועית הירוקה השטופה והמסוננת, מכסים את הסיר לבישול של 20 דקות על אש בינונית

סיר קציצות נפלא

מתכון להכנת קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית ירוקה

החומרים לקציצות:

חצי ק"ג עוף טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם זהב (אם התערובת רכה מידי אפשר להוסיף עוד כף)

1 כף שמן

תבלינים:

כפית וחצי מלח, קמצוץ של פלפל שחור, רבע כפית כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, כפית וחצי אבקת מרק

בקערה:

שמים את כל החומרים ומערבבים היטב, בודקים תיבול. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים.

החומרים להכנת הרוטב:

1 בצל קטן קצוץ

2 כפות שמן

1 קופסה רסק עגבניות (260 גרם)

חצי שקית (אפשר שקית שלמה) של שעועית ירוקה שטופה ומסוננת

תבלינים כמו ששמנו בקציצות:

מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה, אבקת מרק ולבסוף גם כפית של סוכר זה מאוד חשוב.

בסיר בינוני כמו סוטאז', מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את רסק העגבניות, מעל מוסיפים 3 כוסות של מים.

מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים, מערבבים ובודקים תיבול, לא לשכוח להוסיף את כפית הסוכר.

ההכנה:

מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, מכינים קערה קטנה עם מים, מכינים צלחת גדולה לקציצות.

טובלים את האצבעות במים, לוקחים מתערובת הקציצות ומגלגלים ביד לקציצה ארוכה או עגולה.

הרוטב חייב לרתוח. מסדרים את כל הקציצות בסיר אחת ליד השנייה, לאחר שכל התערובת מבעבעת, מבשלים כ 7 דקות.

מנערים את הסיר מצד לצד בעדינות, אין לגעת בקציצות עם כף או מזלג.

שוטפים ומסננים את השעועית הירוקה, מוסיפים מעל הקציצות, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ 20 דקות.

עד שהרוטב יצטמצם.

תכינו גם פתיתים או אורז לבן! ארוחה מושלמת גם לילדים.

בתאבון!

 

4 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן