דג מרוקאי חריף וטעים
דג אמנון טרי ברוטב חריף, עם גרגרי חומוס ותפוחי אדמה – מנה שלמה בצלחת

את הדג הזה אפשר לאכול בכל ימות השבוע, לא חייבים להכין רק לשישי.

אבל כן חייבים להכין ליד חלה, כי בלי זה איך תנגבו את הרוטב?

 

תשמעו, יצאתי מוקדם מהבית ושמתי את פעמיי לכיוון המרכז המסחרי. הייתי חייבת לקנות דג אמנון טרי.

אני יודעת שיש חנות יחסית חדשה  "דג כפר מכבי ברחוב העצמאות 4 טירת כרמל." הדגאי היה מאוד נחמד ואדיב.

ביקשתי ממנו לפלט לי 3 דגי אמנון טרי, קיבלתי אותם נקיים וארוזים. בזמן האחרון מעדיפה לקנות טרי עם ערכים תזונתיים.

 

הידעתם שבדג אמנון יש וויטמין D? במיוחד צריכה את זה. שלא נדבר על הטעם הפרשי והטוב.

 

על הדרך קניתי גם את כל מה שהייתי צריכה להכנה.

הגעתי הביתה ומיד ניגשתי למלאכה. שתדעו שהמתכון ממש קל והתוצאה סופר טעימה.

 

אשמח שתכינו ותתייגו אותי, תגובות בבלוג יתקבלו בכיף.

באהבה רבה♥יהודית

דג מרוקאי חריף וטעים

 

החומרים להכנה: את הדגים שוטפים היטב, משרים 10 דקות עם מיץ לימון ומעט מים

בסיר רחב סוטאז' מוזגים 3 כפות שמן, מעל מניחים את פרוסות העגבניה מפזרים את הפלפלים החתוכים ואת גלדי השום, מאדים ומטגנים קלות

מוסיפים מעל את פלחי תפוחי האדמה ואת הפלפל החריף

מפזרים מעל את גרגרי החומוס השטופים, מוזגים את הרוטב עם התבלינים והאריסה

מפזרים מעל את הירק, כוסברה ופטרוזיליה

מבשלים כ 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. טועמים תיבול, אם חסר מלח מוסיפים טיפה

מניחים בסיר את הפילטים של דג האמנון

מבשלים כ רבע שעה, לא לגעת בדגים שלא יתפרקו, אפשר לקחת מהרוטב בעזרת כף ולהשקות את הדגים.

 

 

מתכון להכנת דג מרוקאי חריף וטעים

החומרים:

6 פילטים של דג אמנון טרי

10 שיני שום

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

1 פלפל אדום חתוך לרצועות (גמבה)

1 פלפל אדום חריף (אפשר יבש)

1 פלפל ירוק חריף

3 תפוחי אדמה קטנים מקולפים וחתוכים לפלחים

2 פרוסות של לימון או מיץ לימון

1 קופסה גרגרי חומוס שטוף ומסונן

1 כף אריסה

רבע כוס שמן

תבלינים:

כפית מלח

רבע כפית כורכום

רבע כפית פלפל שחור

כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן

חצי כף אבקת מרק

כוס וחצי מים רותחים (אפשר מהברז)

ההכנה:

בסיר רחב, מוזגים את השמן, מעל מניחים את פרוסות העגבנייה, מעל זה מפזרים את רצועות הפלפל, מעל שמים את גלדי השום.

מאדים את כל הירקות על אש נמוכה.

לוקחים את פלחי תפוחי האדמה ומסדרים בסיר, מעל שופכים את גרגרי החומוס השטופים, מפזרים את הירק הקצוץ.

מעל הירק שמים את הפלפל החריף האדום והירוק.

בקערה מכינים רוטב: שמים את התבלינים ואת האריסה, מוזגים על זה מים רותחים, מערבבים, שופכים לסיר את כל הרוטב.

מניחים על כל הירקות 2 פלחים של לימון טרי, או מיץ לימון.

מבשלים כ 20 דקות עד אשר הירקות מתרככים והרוטב מסמיך. זה הזמן לבדוק תיבול, אם חסר מלח מוסיפים.

מניחים על הירקות את הדגים השטופים, בעזרת כף לוקחים מהרוטב ומשקים את הדגים. מכסים עם מכסה ומבשלים רבע שעה.

לאחר רבע שעה לתת מנוחה של כמה דקות, עכשיו אפשר לפתוח את המכסה.

אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה.

בתאבון!

—————————————————————————————————————————————-

הכנתם את המתכון? אל תשכחו לצלם ולשתף בתוצרים המקסימים שלכם!

—————————————————————————————————————————————————-

תייגו בתמונה את עמוד האינסטגרם שלי judthmorhaim

או שתפו אותה בעמוד הפייסבוק שלי קסם של עוגה

 

13 Comments

  • מלי הגיב:

    מתכונים נפלאים הכל כתוב ברור
    להכנה תורה יהודית אתחיל להכין מתכונייך …

  • ריקי הגיב:

    יהודית,תודה על מתכון הדג,מכינה פעם שניה.
    ללקק אצבעות.

    • Judith הגיב:

      היי ריקי, כיף לדעת

    • Rut הגיב:

      היי
      אני שמה לפחות 3 פילפלים חריפים, 3 גמבות, 3 פילפלים שושקה, 3 פילפלים יבשים מתוקים, 3 תפוחי אדמה, 3 גזרים, קופסה של חומוס וראש של שום וכמובן כוסברה, ככה אפשר להגיש מנה של דג עם תוספת יפה של הירקות, השאלה שלי מה תפקיד העגבניות במתכון? האם להוסיף לנ"ל או שיבואו במקום איזה ירק ?

      • Judith הגיב:

        היי רות, לכל אחד יש את המתכון שלו לדגים חריפים, כמעט כולם על אותו עקרון. העגבניות מוסיפות הרבה לטעם.

  • סהר הגיב:

    אפשר להכין את זה עם כל דג?
    זה יצא טוב עם דג סלומון?

    • Judith הגיב:

      היי סהר, אני מעדיפה להכין עם מושט אמנון. דג סלמון מאוד כבד מבחינת השומניות שבו

    • ליאור הגיב:

      היי
      מנסה את המתכון שלך:)
      אני די חדש בבישול.
      חסר לי בעיקר הזמנים שבין האידוי לתפוח אדמה. כרגע על בסיס ניסוי וטעייה.
      מה את ממליצה?

      • Judith הגיב:

        היי ליאור, את הירקות ואת תפוחי האדמה מאדים כ 20 דקות, לאחר מכן מניחים את הדג. אם אתה לא בטוח, תנעץ מזלג בתפוח אדמה ותראה אם הוא מתפרק או רך לאכילה.

  • אלין הגיב:

    היי יהודית, האם אפשר להכין קודם כל את הרוטב (כלומר כמה שעות לפני) ויותר מאוחר להוסיף את הדגים? או שממליצה להכין באותו רגע את הכל? תודה ?❤️

  • Hadar הגיב:

    האם אפשר לוותר על אבקת מרק
    ולגבי פפריקה, יש לי פפריקה רגילה מתוקה יבשה האם זה בסדר?

    • Judith הגיב:

      היי הדר, אפשר לוותר על אבקת מרק. מה זה פפריקה יבשה, את מתכוונת לאבקה? אז כן.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן