קיש בטטה במילוי של כל הגבינות שיש במקרר, בתוספת של גבינת פרומעז, המראה חגיגי והטעם לא רגיל
עדי הקצינה שלי……" אמא מה את מכינה לארוחת הערב"? אני שומעת לפי הקול שלה שהיא ממש רעבה! אני גם יודעת שבערב עדילי לא נוגעת בבישול או במאכלי בשר, יש אצלה עדיפות לסלט ופשטידה.
פתחתי את המקרר לבדוק איזה גבינות יש כרגע ברשותי, איזה יופי! זה מה שאני צריכה בדיוק. דרך אגב אתם תמיד יכולים לשדרג ולהכניס לרוטב כל גבינה שיש לכם בבית.
נכנסתי למזווה, מצאתי בטטה גדולה שלא השתמשתי בה ביום שישי להכנת הפירה שלי (מתכון לזה יש גם בבלוג).
מיד הכנסתי את הבטטה לאפיה, את הבצק הכנתי בצ'יק צ'אק והכנסתי למקרר.
האמת שיצאה פשטידה כל כך טעימה וגם יפה במראה שהיתה ממש התלהבות רבה.
כשעדי שלחה לי הודעה בווטסאפ (התיקתוקים האלה משגעים אותי) רשמתי לה שאבא יבוא לקחת אותה מהרכבת.
כן הייתי צריכה להכין גם סלט גדול וטעים.
לקוראי היקרים.♥ הכינו את הקיש ותהנו מטעם וממרקם עדינים.
מאחלת לכולם חג שבועות טעים ומהנה.
מתכון להכנת קיש בטטה וגבינות
החומרים לתחתית הבצק:
החומרים למילוי:
לתחתית:
לרוטב הרויאל:
תבנית קפיצית מספר 24 או 26 משומנת היטב
דבר ראשון לוקחים את הבטטה המתוקה שוטפים ומנגבים, מניחים בתבנית על נייר אפיה. אופים בתנור חם ב 200 מעלות עד אשר מתרכך, מוציאים ומצננים.
אופן הכנת הבצק:
אופן הכנת רוטב הרויאל:
אופן הרכבת הקיש:
בברכת חג שבועות טעים ושמח לכולם.
היי, צריך כמויות יותר מדוייקות.
חצי קופסת גבינה? איזה גודל?
בקיצור, ניראה טוב אבל לא ניתן לביצוע ללא כמויות מדוייקות
תודה!
היי בתיה, כמויות מדויקות רשומות במתכון, תסתכלי בבקשה. תגללי עד למטה.
היי אם אין מעבד מזון, ניתן במיקסר? אם כן, עם איזה ראש?
היי רעות, אפשר במיקסר עם וו גיטרה.