קיש בטטה וגבינות
קיש בטטה במילוי של כל הגבינות שיש במקרר, בתוספת של גבינת פרומעז, המראה חגיגי והטעם לא רגיל

עדי הקצינה שלי……" אמא מה את מכינה לארוחת הערב"?  אני שומעת לפי הקול שלה שהיא ממש רעבה! אני גם יודעת שבערב עדילי לא נוגעת בבישול או במאכלי בשר, יש אצלה עדיפות לסלט ופשטידה.

פתחתי את המקרר לבדוק איזה גבינות יש כרגע ברשותי, איזה יופי! זה מה שאני צריכה בדיוק. דרך אגב אתם תמיד יכולים לשדרג ולהכניס לרוטב כל גבינה שיש לכם בבית.

נכנסתי למזווה, מצאתי בטטה גדולה שלא השתמשתי בה ביום שישי להכנת הפירה שלי (מתכון לזה יש גם בבלוג).

מיד הכנסתי את הבטטה לאפיה,  את הבצק הכנתי בצ'יק צ'אק והכנסתי למקרר.

האמת שיצאה פשטידה כל כך טעימה וגם יפה במראה שהיתה ממש התלהבות רבה.

כשעדי שלחה לי הודעה בווטסאפ (התיקתוקים האלה משגעים אותי) רשמתי לה שאבא יבוא לקחת אותה מהרכבת.

כן הייתי צריכה להכין גם סלט גדול וטעים.

לקוראי היקרים.♥ הכינו את הקיש ותהנו מטעם וממרקם עדינים.

מאחלת לכולם חג שבועות טעים ומהנה.

קיש בטטה וגבינות

החומרים להכנת תחתית הבצק

הבצק מוכן

לרדד את הבצק על משטח מקומח, להניח את התבנית במרכז ולסמן כולל בדפנות

לחורר את הבצק עם מזלג

החומרים למלית הגבינה

לערבב את כל חומרי המלית ולהוסיף תבלינים

להניח בתחתית את פלחי הבטטה המבושלים, מעל להניח עיגולי גבינת פרומעז, למזוג על הכל את הרויאל

לגרר מעל פרמז'ן ולהכניס לתנור שחומם מראש

 

 

תיראו כמה יופי, כמו עוגה!

 

מתכון להכנת קיש בטטה וגבינות

החומרים לתחתית הבצק:

2 וחצי כוסות קמח מנופה (כוס מדידה אוניברסלית לא חד פעמי)
200 גרם חמאה רכה או חבילת מזולה
1/3 כוס חלב או שמנת לבישול (מה שיש בבית)
חצי כפית מלח

החומרים למילוי:

לתחתית:

1 בטטה מתוקה – יחסית גדולה אפויה בתנור עם הקליפה
1 גליל גבינת פרומעז (אפשר גבינה בולגרית)

לרוטב הרויאל:

2 ביצים גדולות
1/2 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)
1/2 גביע גבינה לבנה 5%
150 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (אפשר קצ'קבל)
2 כפות קמח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

תבנית קפיצית מספר 24 או 26 משומנת היטב

דבר ראשון לוקחים את הבטטה המתוקה שוטפים ומנגבים, מניחים בתבנית על נייר אפיה. אופים בתנור חם ב 200 מעלות עד אשר מתרכך, מוציאים ומצננים.

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון מכניסים קמח, חמאה ומלח ומעבדים בפולסים, מוסיפים את החלב או השמנת מתוקה ומעבדים עד אשר מתקבל בצק מאוחד ודי.
מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לחצי שעה.
מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, מרדדים את הבצק, מניחים את התבנית באמצע ובודקים את הקוטר.
מלפפים את הבצק על המערוך ומכניסים לתבנית ומהדקים, חשוב שהבצק יספיק גם לדפנות, שיהיה קיר גבוה יחסית, את שאריות הבצק לחתוך עם סכין.
לחורר את הבצק עם מזלג, להכניס את התבנית למקפיא עד אשר נכין את הרוטב רויאל.

אופן הכנת רוטב הרויאל:

בקערה מכניסים את הביצים וטורפים, מוסיפים את החלב, השמנת מתוקה, הגבינה הלבנה וממשיכים לטרוף, מוסיפים 2 כפות פרמז'ן או קצ'קבל מגורד.
מוסיפים 2 כפות קמח שחוקות, מלח ופלפל ומערבבים עם המטרפה עד אשר מקבלים תערובת חלקה. (אפשר לטעום אם חסר מלח להוסיף).

אופן הרכבת הקיש:

מוציאים את התבנית מהמקפיא, מפזרים מעל את פרוסות הבטטה המתוקה, מעל מפזרים את פרוסות גבינת הפרומעז.
מוזגים בזהירות את רוטב הרויאל מעל הבטטה והגבינה, לבסוף לוקחים את פירורי הקצ'קבל או הפרמז'ן ומפזרים מעל.
מכניסים לתנור מחומם על 180-190 מעלות – זמן אפיה כ-35-40 דקות , יש לבדוק שהבצק הזהיב ואמצע הקיש לא רוטט.
לצנן מעט ולהגיש.

בברכת חג שבועות טעים ושמח לכולם.

 

4 Comments

  • בתיה מרקב הגיב:

    היי, צריך כמויות יותר מדוייקות.
    חצי קופסת גבינה? איזה גודל?
    בקיצור, ניראה טוב אבל לא ניתן לביצוע ללא כמויות מדוייקות
    תודה!

  • Judith הגיב:

    היי בתיה, כמויות מדויקות רשומות במתכון, תסתכלי בבקשה. תגללי עד למטה.

  • Reut Perez הגיב:

    היי אם אין מעבד מזון, ניתן במיקסר? אם כן, עם איזה ראש?

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן