עוגת שוקולד ציפוי מריר וקצפת
עוגת שוקולד מענגת הטומנת בחובה הפתעה! בציפוי של גנאש שוקולד מריר וקרם שנטילי. ברגע שתכינו אותה פעם אחת היא תיכנס לרשימת רבי המכר שלכם.

עוגה שוקולדית ומיוחדת – רק קריאות התפעלות נשמעו בין נגיסה לנגיסה!

הפעם שידרגתי את העוגה והיא מתאימה לכולם! ההפתעה היא התפוח שעושה את כל ההבדל.

עדילי שלי והטועמת הראשית – הכריזה " אמא העוגה כל כך טעימה שזה ממש חטא לאכול ממנה" אז תכינו וגם תכבדו את האורחים שלכם, גם אתם רוצים לקבל כאלה מחמאות!

כל כך שמחה לשתף אתכם בכל המתכונים הישנים והטובים שלי! מידי פעם אני משדרגת אבל רק לטובתכם♥

מחכה שתספרו לי איך יצאה לכם העוגה!

עקבו אחרי גם באינסטגרם ובסטורי ותהנו מסרטונים:    https://www.instagram.com/judithmorhaim/

חברים יקרים ואהובים♥♥♥ מאחלת לכם שבוע נפלא עם בשורות טובות. תרעיפו הרבה אהבה ונתינה.

עוגת שוקולד עם ציפוי מריר וקצפת

החומרים להכנת תחתית העוגה

לאחר המסת החמאה והשוקולד, מוסיפים את הקקאו ומערבבים, מוסיפים את הסוכר וטורפים

מוסיפים את החלמונים לתערובת וטורפים עד להטמעה

מוסיפים את התפוח המגורר ומערבבים

מוסיפים את הקמח התופח ואת השקדים הטחונים ומערבבים

מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר לאט, נקבל קציפה יציבה

משמנים קלות תבנית עגולה מספר 26, מרפדים את התחתית בנייר אפיה וגם אותו משמנים. לוקחים שליש מהקצף וטורפים קלות לתוך התערובת, את יתרת הקצף מוסיפים לתערובת ובתנועות עדינות של קיפול עד להטמעה

מעבירים את כל התערובת לתבנית המשומנת

ועכשיו לתנור

 

להכניס את התבנית לתנור – למלא כלי או תבנית חד פעמית במים חמים ולהניח ליד

לאחר צינון, להפוך את העוגה על צלחת או מגש, לקלף את נייר האפייה, להעביר את העוגה לצלחת הגשה כאשר החלק החלק יהיה כלפי מעלה

להכין גנאש מריר: 100 שקולד שבור לחתיכות להניח בקערה, בכלי בישול קטן להביא לרתיחה מחצית המיכל של שמנת מתוקה, למוג את השמנת הרתוחה על השוקולד, לאחר דקה לטרוף עד אשר נקבל שוקולד מבריק.למזוג את הגנאש שוקולד מריר על פני העוגה ולהכניס למקרר

להקציף מיכל וחצי של שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר, לאחר שהקצפת התייצבה להכניס לתוך שק זילוף בו נכניס צנטר כמו בתמונה

לזלף על פני העוגה פרחים של קצפת

מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוח גנאש שוקולד וקצפת

החומרים להכנת העוגה:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לריבועים
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר לקרם השוקולד
6 ביצים מופרדות
3 כפות קמח תופח
1 תפוח בינוני מקולף ומגורר גס
3/4 כוס סוכר לקצף החלבונים
100 גרם אגוזי מלך טחונים ( או שקדים טחונים )

אופן ההכנה:

בקערה חסינת חום שמים את החמאה והשוקולד, מכניסים למיקרוגל להמסה (בפולסים) . לאחר שערבבנו את תערובת השוקולד יש להוסיף את חצי כוס הסוכר והקקאו, לערבב היטב להוסיף את החלמונים הטרופים ולערבב מיד.
להוסיף לתערובת השוקולד את התפוח המגורר, להוסיף את הקמח ולערבב, לבסוף להוסיף את האגוזים הטחונים (או השקדים הטחונים) לערבב עד להטמעה.
בקערת מיקסר להכניס את החלבונים (לבנים) יש להתחיל להקציף ולאחר שנוצרו בועות מסביב יש להוסיף את 3/4 כוס הסוכר בהדרגה, עד אשר נקבל קצף יציב וגמיש. יש להעביר רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את יתרת הקצף ולערבב בתנועות עטיפה עדינות, לא לשבור את הקצף.
לשמן תבנית עגולה מספר 26, אפשר להנח בתחתית נייר אפייה וגם אותו לשמן, למזוג את כל התערובת לתבנית ולשטח באופן שווה. רצוי להניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור על מנת לשמור על סביבה לחה.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפיה של 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים, לא לייבש את העוגה.

החומרים לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל )
בקערה להניח את השוקולד השבור, לקחת סיר קטן ולהביא את השמנת מתוקה לסף רתיחה, למזוג את השמנת על השוקולד ולחכות כדקה, לטרוף את התערובת עד אשר נקבל קרם חלק ומבריק.
 למזוג על העוגה את הגנאש שוקולד בצורה שווה, לקחת פלטה ולשטח את כל השוקולד, רצוי גם בדפנות של העוגה.

החומרים לקרם שנטילי קצפת

1 וחצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
להכניס את השמנת ואבקת הסוכר למערבל ולהקציף לקרם יציב, למרוח מחצית מהקרם על פני השוקולד ולהכניס למקרר.

  זילוף:

את יתרת הקצפת להכניס לשק זילוף עם צנטר משונן, לזלף על העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם.
להכניס את העוגה למקרר. אם נשאר לכם מעט גנאש שוקולד מריר אפשר לזלף על העוגה לקישוט.

מאחלת לכם אפיה מתוקה ונעימה♥♥♥ אני שאוהבת אתכם

 

14 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן