עוגת שוקולד מענגת הטומנת בחובה הפתעה! בציפוי של גנאש שוקולד מריר וקרם שנטילי. ברגע שתכינו אותה פעם אחת היא תיכנס לרשימת רבי המכר שלכם.
עוגה שוקולדית ומיוחדת – רק קריאות התפעלות נשמעו בין נגיסה לנגיסה!
הפעם שידרגתי את העוגה והיא מתאימה לכולם! ההפתעה היא התפוח שעושה את כל ההבדל.
עדילי שלי והטועמת הראשית – הכריזה " אמא העוגה כל כך טעימה שזה ממש חטא לאכול ממנה" אז תכינו וגם תכבדו את האורחים שלכם, גם אתם רוצים לקבל כאלה מחמאות!
כל כך שמחה לשתף אתכם בכל המתכונים הישנים והטובים שלי! מידי פעם אני משדרגת אבל רק לטובתכם♥
מחכה שתספרו לי איך יצאה לכם העוגה!
עקבו אחרי גם באינסטגרם ובסטורי ותהנו מסרטונים: https://www.instagram.com/judithmorhaim/
חברים יקרים ואהובים♥♥♥ מאחלת לכם שבוע נפלא עם בשורות טובות. תרעיפו הרבה אהבה ונתינה.
מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוח גנאש שוקולד וקצפת
החומרים להכנת העוגה:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לריבועים
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר לקרם השוקולד
6 ביצים מופרדות
3 כפות קמח תופח
1 תפוח בינוני מקולף ומגורר גס
3/4 כוס סוכר לקצף החלבונים
100 גרם אגוזי מלך טחונים ( או שקדים טחונים )
אופן ההכנה:
בקערה חסינת חום שמים את החמאה והשוקולד, מכניסים למיקרוגל להמסה (בפולסים) . לאחר שערבבנו את תערובת השוקולד יש להוסיף את חצי כוס הסוכר והקקאו, לערבב היטב להוסיף את החלמונים הטרופים ולערבב מיד.
להוסיף לתערובת השוקולד את התפוח המגורר, להוסיף את הקמח ולערבב, לבסוף להוסיף את האגוזים הטחונים (או השקדים הטחונים) לערבב עד להטמעה.
בקערת מיקסר להכניס את החלבונים (לבנים) יש להתחיל להקציף ולאחר שנוצרו בועות מסביב יש להוסיף את 3/4 כוס הסוכר בהדרגה, עד אשר נקבל קצף יציב וגמיש. יש להעביר רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד ולערבב, להוסיף את יתרת הקצף ולערבב בתנועות עטיפה עדינות, לא לשבור את הקצף.
לשמן תבנית עגולה מספר 26, אפשר להנח בתחתית נייר אפייה וגם אותו לשמן, למזוג את כל התערובת לתבנית ולשטח באופן שווה. רצוי להניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור על מנת לשמור על סביבה לחה.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפיה של 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים, לא לייבש את העוגה.
החומרים לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל )
בקערה להניח את השוקולד השבור, לקחת סיר קטן ולהביא את השמנת מתוקה לסף רתיחה, למזוג את השמנת על השוקולד ולחכות כדקה, לטרוף את התערובת עד אשר נקבל קרם חלק ומבריק.
למזוג על העוגה את הגנאש שוקולד בצורה שווה, לקחת פלטה ולשטח את כל השוקולד, רצוי גם בדפנות של העוגה.
החומרים לקרם שנטילי קצפת
1 וחצי מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
להכניס את השמנת ואבקת הסוכר למערבל ולהקציף לקרם יציב, למרוח מחצית מהקרם על פני השוקולד ולהכניס למקרר.
זילוף:
את יתרת הקצפת להכניס לשק זילוף עם צנטר משונן, לזלף על העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם.
להכניס את העוגה למקרר. אם נשאר לכם מעט גנאש שוקולד מריר אפשר לזלף על העוגה לקישוט.
מאחלת לכם אפיה מתוקה ונעימה♥♥♥ אני שאוהבת אתכם
כל מה שאת עושה מהמם תמיד אני עוקבת אחריך את תותחית תודה מכל הלב
היי ניבאל, תודה רבה, שמחה שאת אוהבת את מתכונים שלי♥
חייב תפוח במתכון?
היי מילנה, התפוח הוא שגורם לעוגה להיות רכה ועסיסית, לא כדאי לוותר
תודה רבה
בכיף.
רק 3 כפות קמח?
היי, כן 3 כפות קמח, בנוסף יש 100 גרם אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים
נראה מעולה יהודית
האם אפשר שמן במקום חמאה?
היי אורית, ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה, קצת יותר מחצי כוס.
היי יהודית
אפשר עם כוס שמן במקום חמאה?
היי דסי, ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה, יותר מחצי כוס שמן
אפשר במקום חמאה משהו פרווה ??
היי דינה, אפשר להשתמש במחמאה או בנטורינה או במזולה.