רולדת וניל משגעת, עם שכבה של ריבת תותים ומעל קצפת וניל, ואם זה לא מספיק אז הוספתי גם תותים לקישוט. ההכנה ממש בקלות
כשדודי ועדי הילדים היקרים שלי אומרים "אמא זו עוגת הילדות שלנו, עם הצבע הוורוד הזה". אז כן נכון זו עוגת הילדות שלהם, כמעט באופן קבוע בכל יום שישי היא כיכבה אצלנו בבית, האורחים, החברים והמשפחה שהיו מגיעים אלינו, התכבדו תמיד בפרוסת רולדה טעימה וענוגה.
השבוע לאחר זמן ארוך, החלטתי להכינה שוב וזאת בגלל הנוסטלגיה וגם בכדי להפתיע את ילדיי ואישי היקרים!
גם להם מגיע מידי פעם הפתעה טעימה וטובה. חברים יקרים רולדה קלה להכנה, טעימה וקרמית. את הקרם תמיד אפשר להחליף בגנאש שוקולד, או בקרם שוקולד רגיל שגם הוא טעים ומתאים לרולדה.
הסתכלו עליה היטב! היא תככב אצלכם בעונת התותים!
אשמח לראות אתכם מכינים ומשתפים אותי ביצירות שלכם♥
בין הזילופים אפשר להוסיף תותים חתוכים
מתכון לרולדת קרם וניל ריבה ותותים
חומרים לרולדה:
4 ביצים שלמות
125 גרם אבקת סוכר (1 כוס גדושה)
כפית תמצית וניל
2 כפות מים חמים
125 גרם קמח רגיל (1 כוס מלאה)
למילוי:
5 כפות של ריבת תות או פטל – יש לערבב את הריבה עד לריכוך
לקרם וניל:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
במערבל עם מקצף מכניסים את הביצים השלמות עם אבקת הסוכר , מקציפים לקצף תפוח ובהיר
הקצפה של 7 דקות לפחות, מוסיפים את תמצית הוניל ואת המים החמים ומערבבים קלות.
מנפים את הקמח מעל התערובת ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד אשר הקמח נטמע
ולא יותר.
בתבנית שטוחה של התנור עם השוליים הנמוכים , מניחים נייר אפייה ומשמנים גם בצדדים
לאבק קלות את הנייר עם קמח, מוזגים את כל התערובת לתבנית ומשטחים באופן שווה.
אופים את הרולדה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, זמן אפייה 15 דקות יש לבדוק
שאפויי בצדדים, אפיית יתר פוגמת ומייבשת את הרולדה.
מוציאים מהתנור לצינון, לאחר שהצטנן היטב היטב, מניחים על משטח עבודה נייר אפייה נקי
בוזקים עליו אבקת סוכר , או גרגרי סוכר, הופכים את הרולדה על הנייר , מקלפים את נייר
האפייה שצמוד לרולדה.
מורחים את הריבה על פני כל שטח הטורט (רולדה).
אופן הכנת הקרם:
בקערת המערבל מכניסים את השמנת המתוקה, החלב, אינסטנט פודינג וניל ומקציפים
עד אשר נוצר קרם יציב ולא יותר, הקצפת יתר פוגמת.
מורחים את הקרם מעל הריבה ( משאירים מעט לקישוט וזילוף).
מתחילים לגלגל את הרולדה ומהדקים מקפידים תמיד שנייר האפייה לא יתגלגל עם הרולדה.
מניחים את הרולדה המוכנה על צלחת הגשה.
אבקת סוכר:
מאבקים את הרולדה עם אבקת סוכר.
אפשר לקשט עם הקרם שהשארנו, מכניסים לשקית זילוף עם צנטר פרח ומזלפים.
תותים:
4 תותים נקיים ושטופים וחתוכים לאורך, מניחים אותם בין הקרם המזולף.
שלום לך אפשר במקום חלב לשים מים , אם אני רוצה פרווה?
היי מגי, את מתכוונת לקצפת? אין אפשרות לשים מים. תשתמשי בשמנת מתוקה צימחית
שימי מים / חלב צמחי / מיץ תפוזים בנוסף לקצפת הצמחית והפודינג .
היי אם אין לי ריבת תותים בעוגת רולדת קרם וניל.אני יכולה לשים רק את הקרם וניל?
היי אושרי, בוודאי שאפשר לוותר על הריבה, פשוט הריבה משביחה את טעם הרולדה
האפייה בטורבו? תודה
היי מירי, אני לא אופה בטורבו, כל האפייה שלי היא בחום עליון תחתון
היי
האם אפשר לעשות את הרולדה בלי קמח?
להקפיף ביצים סוכר ואינסטנט פודינג וניל
האם זה יצא טוב?
היי שרית, האמת שלא ניסיתי ואני לא רוצה סתם לייעץ לך.