רולדת קרם וניל ריבה ותותים

 

רולדת וניל משגעת, עם שכבה של ריבת תותים ומעל קצפת וניל, ואם זה לא מספיק אז הוספתי גם תותים לקישוט. ההכנה ממש בקלות

כשדודי ועדי הילדים היקרים שלי אומרים "אמא זו עוגת הילדות שלנו, עם הצבע הוורוד הזה". אז כן נכון זו עוגת הילדות שלהם, כמעט באופן קבוע בכל יום שישי היא כיכבה אצלנו בבית, האורחים, החברים והמשפחה שהיו מגיעים אלינו, התכבדו תמיד בפרוסת רולדה טעימה וענוגה.

השבוע לאחר זמן ארוך, החלטתי להכינה שוב וזאת בגלל הנוסטלגיה וגם בכדי להפתיע את ילדיי ואישי היקרים!

גם להם מגיע מידי פעם הפתעה טעימה וטובה. חברים יקרים רולדה קלה להכנה, טעימה וקרמית.  את הקרם תמיד אפשר להחליף בגנאש שוקולד, או בקרם שוקולד רגיל שגם הוא טעים ומתאים לרולדה.

הסתכלו עליה היטב! היא תככב אצלכם בעונת התותים!

אשמח לראות אתכם מכינים ומשתפים אותי ביצירות שלכם♥

רולדת קרם וניל ריבה ותותים

החומרים להכנת הרולדה

מעבירים את הביצים השלמות לקערה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים

תערובת הביצים תפחה ונעשתה בהירה וקציפתית

מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים קלות

מוסיפים את המים ומערבבים

מסננים את הקמח ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות – ערבוב יתר פוגם

התערובת חלקה ויפה

לוקחים תבנית של התנור, משמנים את התבנית כולל בדפנות ובשפה, מרפדים בנייר אפיה וגם אותו משמנים. מעבירים את התערובת בזהירות לתבנית

משטחים את התערובת באופן שווה בעזרת מרית גומי או פלטה, להגיע עד לקצוות

להכניס לתנור שחומם מראש, התבנית תשב בחלק התחתון, לא לאפות אותה מעל למותר, אנחנו לא רוצים שהרולדה תתייבש

מניחים נייר אפייה על השיש, זורים סוכר או אבקת סוכר על הנייר.  לוקחים את התבנית והופכים אותה על הנייר, מקלפים את נייר האפייה. אם הנייר לא יורד בקלות, עוברים עליו עם מטלית לחה בצורת ניגוב ומקלפים.

מכינים את הריבה: מכניסים לקערה ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת המתוקה לפי ההוראות

מורחים את הרולדה בשכבת ריבה

מעל הריבה מורחים את הקצפת – משאירים מעט מהקצפת בצד לקישוט

למרוח את הקצפת על כל השטח

להתחיל לגלגל את הרולדה בעזרת נייר האפייה, לגלגל ולמשוך את הנייר החוצה

הרולדה גולגלה לשלמות והיא עדיין על נייר האפייה

מעבירים לצלחת הגשה ארוכה – בוזקים על הרולדה אבקת סוכר

מכניסים את הקצפת שהשארנו בצד לשק זילוף עם צנטר – מזלפים פרחים

בין הזילופים אפשר להוסיף תותים חתוכים

מתכון לרולדת קרם וניל ריבה ותותים

חומרים לרולדה:

4 ביצים שלמות

125 גרם אבקת סוכר (1 כוס גדושה)

כפית תמצית וניל

2 כפות מים חמים

125 גרם קמח רגיל (1 כוס מלאה)

למילוי:

5 כפות של ריבת תות או פטל – יש לערבב את הריבה עד לריכוך

לקרם וניל:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1 כוס חלב

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

במערבל עם מקצף מכניסים את הביצים השלמות עם אבקת הסוכר , מקציפים לקצף תפוח ובהיר

הקצפה של 7 דקות לפחות, מוסיפים את תמצית הוניל ואת המים החמים ומערבבים קלות.

מנפים את הקמח מעל התערובת ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות עד אשר הקמח נטמע

ולא יותר.

בתבנית שטוחה של התנור עם השוליים הנמוכים , מניחים נייר אפייה ומשמנים גם בצדדים

לאבק קלות את הנייר עם קמח, מוזגים את כל התערובת לתבנית ומשטחים באופן שווה.

אופים את הרולדה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, זמן אפייה 15 דקות יש לבדוק

שאפויי בצדדים, אפיית יתר פוגמת ומייבשת את הרולדה.

מוציאים מהתנור לצינון, לאחר שהצטנן היטב היטב, מניחים על משטח עבודה נייר אפייה נקי

בוזקים עליו אבקת סוכר , או גרגרי סוכר, הופכים את הרולדה על הנייר , מקלפים את נייר

האפייה שצמוד לרולדה.

מורחים את הריבה על פני כל שטח הטורט (רולדה).

אופן הכנת הקרם:

בקערת המערבל מכניסים את השמנת המתוקה, החלב, אינסטנט פודינג וניל ומקציפים

עד אשר נוצר קרם יציב ולא יותר, הקצפת יתר פוגמת.

מורחים את הקרם מעל הריבה ( משאירים מעט לקישוט וזילוף).

מתחילים לגלגל את הרולדה ומהדקים מקפידים תמיד שנייר האפייה לא יתגלגל עם הרולדה.

מניחים את הרולדה המוכנה על צלחת הגשה.

אבקת סוכר:

מאבקים את הרולדה עם אבקת סוכר.

אפשר לקשט עם הקרם שהשארנו, מכניסים לשקית זילוף עם צנטר פרח ומזלפים.

תותים:

4 תותים נקיים ושטופים וחתוכים לאורך, מניחים אותם בין הקרם המזולף.

 

 

9 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן