עוגיות שוקולד פייר הרמה
עוגיות שוקולד ממכרות וטעימות, האיזון והניגודיות בין השוקולד למלח מפתיע והטעם פשוט נפלא

עוגיות שוקולד נפלאות בטעמן. בגלל האיזון והניגודיות שבין השוקולד למלח אנחנו מקבלים בפה הפתעה טעימה ונהדרת!
עדילי הקצינה שלי אומרת  "אמא! העוגיות האלה כל כך טעימות".
דודי ביקר היום ואמר " אמא! מזמן לא הכנת אותם " – שלא תטעו! העוגיות חוסלו בן רגע, גם דודי לקח מלוא הטנא.

פרח המלח הוא מלח שמתייבש על פני סלעי הים ונאסף לצורכי בישול. עיקרו כיום מגיע מצרפת מאזור שנקרא "גיירוד" – הוא פציח ועדין לאכילה. אפשר להשיגו בחנויות המתמחות.

ניתן להשתמש במלח בישול רגיל, גם הוא עושה את העבודה טוב. הכי חשוב להשתמש בשוקולד מאיכות טובה.

ההכנה קלה ופשוטה!  רק במהלך הצינון העוגיות מתקשות. לאחר מכן תכניסו אותן לקופסה אטומה ותהיו מסודרים לשבועיים♥ בבקשה לא להכניס את העוגיות למקרר.

המליחות שמעדנת את המתיקות | עוגיות שוקולד פייר הרמה

החומרים להכנת העוגיות

חמאה וסוכר במערבל – להוסיף וניל ולטרוף עד לקבלת קרם

לקצוץ את השוקולד ולהוסיף מיד לתערובת הבצק

ליצור 5 גלילים ולהכניס למקפיא

להוציא כל פעם גליל אחד להפשיר כ 4 דקות. להניח על קרש חיתוך ולחתוך לעיגולים בעובי של חצי ס"מ. אם מתפורר טיפה אפשר לאחד עם האצבעות.

מתכון להכנת עוגיות שוקולד עם פרח המלח

החומרים:

270 גרם קמח
45 גרם קקאו
גרם סודה לשתייה
230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
185 גרם סוכר חום
75 גרם סוכר לבן
גרם פרח המלח ( אני משתמשת במלח רגיל )
כפית תמצית וניל
230 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה :
מערבבים בקערה את הקמח,הקקאו והסודה לשתייה. שמים בקערת המערבל עם וו לישה את החמאה,שני סוגי הסוכר הוניל והמלח ומערבלים כמה דקות. עד אשר מתקבל קרם אחיד, מוסיפים מיד את תערובת הקמח והקקאו והסודה לשתייה מערבלים ומיד את השוקולד הקצוץ ממש לדקה בלבד. עד אשר השוקולד נטמע ומתקבל בצק אחיד.
יוצרים מהבצק 5 גלילים בגודל שווה עוטפים את כולם בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לכמה שעות או עד למחרת, יש אפשרות עד חצי שנה
מוציאים גליל מהפריזר מניחים על קרש חיתוך ועם סכין בעלת שיניים חותכים פורסים לעיגולים בעובי של חצי ס"מ . מניחים על נייר אפיה ואופים .
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות .אפיה לא יותר מ-12 דקות, יש להקפיד על כך.
מוציאים ומצננים היטב, עוגיות מתקשות בחוץ .
להכניס לקופסה אטומה ולשמור במקום קריר (העוגיות המוכנות לא ייכנסו למקרר), יש להשאיר במקום יבש.

4 Comments

  • הילה לוריא הגיב:

    הייי נראה מושלם!!יש אפשרות לכתוב את הכמויות לא בגרמים?אלא בכוסות או כפות .. אין לי משקל בבית ..
    בנוסף את משתמשת במלח רגיל ? או גס?

    • Judith הגיב:

      היי הילה,
      2 כוסות קמח
      4 כפות קקאו גדושות
      כפית וחצי סודה לשתיה
      230 גרם חמאה
      כוס ורבע סוכר חום
      חצי כוס סוכר לבן
      כפית מלח שולחן, מלח דק של בישול אם אין מלח פלור דה סל
      כפית תמצית וניל
      230 גרם שוקולד מריר

  • אורן הגיב:

    משתמשים בסוכר חום כהה או דמררה?

  • Judith הגיב:

    היי אורן, אני משתמשת בסוכר חום כהה הרטוב הרך, הוא הכי טוב

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן