בראוניס שוקולדי
בראוניס שוקולדיים נימוחים ומענגים, כאלה עוד לא אכלתם!

את הבראוניס האלה אני מכינה כבר מספר שנים! טעמם השוקולדי, הרכות והנימוחות שולחים אותי כל פעם למטבח להכין את המתכון הטעים .

לאחר ההכנה וקירור, חותכים לריבועים ומכניסים למיכל אטום ואחר כך למקרר, כך הם נשארים טעימים וטריים.

אישי היקר ובני דודי הכי אוהבים את הבראוניס, ומי לא! הרי כולנו יודעים ששוקולד  מרים את מצב הרוח נותן אנרגיה ועושה טוב לנשמה.

חברים יקרים♥ תכינו עוד השבת את הבראוניס המושחתים האלה! מאחלת לכולם סופ"ש טעים ומהנה.

 

בראוניס שוקולדי

המסת השוקולד הסוכר והחמאה על בן מארי (אדים)

להוסיף את הביצים לתערובת השוקולד ומיד לטרוף עד אשר התערובת חלקה

להוסיף את הקמח ואבקת האפייה לתערובת השוקולד ולערבב היטב

למזוג את התערובת ולשטח בצורה שווה

מתכון להכנת בראוניס שוקולדי

תבנית מלבנית בגודל 27X38 ס"מ)

החומרים:
350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1-1/2 כוסות סוכר(300 גרם)
6 ביצים
3/4 כוס קמח רגיל (90 גרם)
1/2 שקית אבקת אפיה (5 גרם)
קורט מלח
אם רוצים לא חובה 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס לא קלויים.

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) . משמנים את התבנית שמים נייר אפיה ומשמנים גם אותו מעט.
מרתיחים מים בסיר בינוני ומנמיכים את הלהבה.  שמים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר או בקערה חסינת חום, שקוטרם קטן במעט מהסיר עם המים(בן מרי) מניחים מעל הסיר עם המים הרותחים, כך שתחתית הסיר או הקערה אינם נוגעים במים, מערבבים בערך כ-5 דקות, עד שהשוקולד החמאה והסוכר נמסים ונוצר קרם, מורידים את הקערה למשטח עבודה ומצננים כ 3 דקות.
טורפים את הביצים השלמות ומוסיפים אותן בבחישה נמרצת לתערובת השוקולד.
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים קצרות, בשלב הזה מי שאוהב אפשר להוסיף את אגוזי המלך הקצוצים ולערבב.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 35 דקות לא יותר. אנחנו רוצים לקבל בראוניס שוקולדיים לחים.
מצננים היטב, רצוי להכניס למקרר לפחות לשעתיים להתייצבות.
להפוך את העוגה על משטח עבודה, לקלף את הנייר ולחתוך לריבועים, להגיש קר מהמקרר.
מי שרוצה לאחסן, מכניסים את ריבועי הבראוניס לקופסא ( להפריד בן השכבות עם נייר) ולמקרר

טיפ לפני הוצאת הבראוניס מהתנור

לאחר האפייה להכניס קיסם הוא צריך להיות מעט רטוב , לא לייבש את הבראוניס אחרת יוצאת עוגת שוקולד.

בראוניס כאלה עוד לא אכלתם

30 Comments

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לקסם של עוגה © 2018 | עיצוב ובניית אתר: סטודיו דנקו
דילוג לתוכן