סופגניות מיני עם אשל לכבוד חנוכה – סופגניות של הילדות הכי נוסטלגיות שיש. אין צורך בהתפחה וההכנה היא בקערה אחת בלבד ובקלי קלות.
אני זוכרת את עצמי ילדה קטנה מכינה את הסופגניות האלה, לוקחת כף של מרק עם חופן מהתערובת, מוזגת לשמן החם ומחכה לנס החנוכה♥ פתאום הסופגנייה תופחת ומשחימה! והטעם של עוד נשאר בפה.
מי שלא אוהב להתעסק במטבח עם סופגניות שצריכות לעבור התפחה – זה המתכון המושלם עבורו.
אתם יכולים לקשט כאוות נפשכם: עם סוכר,עם סוכר וקינמון, אבקת סוכר, שוקולד חלב או לבן מומסים – לטבול את הסופגניות והנה לכם סופגנייה כמו ברולדין.
חברים יקרים♥ תכינו את הסופגניות מיני האלה ותיהנו מהן בכל ימי חג החנוכה.
אשמח לראות את השיתופים שלכם גם באינסטגרם ובפייסבוק.
מאחלת לכם ולמשפחתי האהובה♥ חג אורים מואר ושמח
מתכון להכנת סופגניות מיני עם אשל
החומרים לבצק:
2 וחצי כוסות ( מדידה ) קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה ( 10 גרם )
2 כפות סוכר
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 גביעי אשל ( כל אחד 200 מ"ל )
סוכר לבזיקה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה בינונית מסננים את הקמח, מוסיפים אבקת אפיה, מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים 2 ביצים טרופות עם תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את האשל וטורפים היטב עד אשר מקבלים תערובת ומרקם חלק וסמיך.
בסיר בינוני מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, בודקים עם החוד של כף עץ, כאשר נוצרות בועות מסביב לכף, השמן מוכן.
לקחת כף של גלידה או כף רגילה, למלא מתערובת הבצק ולהעביר לסיר הטיגון, האש חייבת להיות נמוכה עד בינונית, לטגן משני הצדדים עד השחמה מוחלטת. אם מטגנים על אש גבוהה רוב הסיכויים שהסופגנייה לא תהיה בשלה בפנים.
להוציא את הסופגנייה עם כף מחוררת לקערה. למלא צלחת בסוכר ולגלגל את הסופגניות מכל הצדדים. עכשיו אפשר לברך על נרות החנוכה וכמובן לטעום מהסופגניות.
אשמח שתעקבו אחרי גם באינסטגרם – יש סרטונים של המתכונים https://www.instagram.com/judithmorhaim/