עוגיות שוקולד מושלגות, מתפוצצות ונימוחות בפה. תכינו ותהנו מעוגייה שוקולדית טעימה שאפשר לתת גם כמתנה
לפני מספר שנים עברתי ניתוח נשי מאוד מאוד קשה, ארוך וכואב. הרופא שלי זימן אותי לביקורת לאחר הניתוח.
בכוחות על נכנסתי למטבח והכנתי לו את העוגיות המתפוצצות, מלאתי את הצלחת היפה שקניתי גם בעוד מיני מאפה טעימים.
עטפתי כיאה לתשורה למישהו שממש מעריכים ומוקירים. הרופא ממש התרגש וגם אני.
חברים יקרים ואהובים♥ מאחלת לכם חג פורים שמח, מלא מלא בבריאות נחת ואושר.
אשמח שתעקבו אחרי גם באינסטגרם, יהיה לכם ממש כיף לראות את הסירטונים גם בסטורי במטבח שלי.
https://www.instagram.com/judithmorha
מתכון להכנת עוגיות שלגיות
החומרים לתערובת:
225 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל ולערבב
2 ביצים שלמות
רבע כוס סוכר
להקציף את הביצים עם הסוכר עד אשר מתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד
להוסיף את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ולערבב היטב עד להטמעה.
1 כוס אגוזים טחונים (אפשר עם אבקת שקדים)
חצי כוס קמח רגיל (בפסח אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח)
חצי כפית אבקת אפיה (בפסח כשר לפסח)
2 כפות ליקר או ברנדי
להוסיף את אבקת השקדים את הקמח ואת אבקת האפיה לתערובת השוקולד ולערבב היטב.
לבסוף להוסיף את הליקר ולערבב קלות.
להכניס את התערובת למקרר לשעה וחצי עד להתקשות.
אופן ההרכבה:
מניחים על משטח עבודה 2 צלחות עמוקות, באחת שמים סוכר רגיל, בצלחת השנייה שמים אבקת סוכר, בקערית קטנה שמים מים להרטבת הידיים.
מוציאים את קערת התערובת מהמקרר, קורצים עיגולים ומגלגלים, מכניסים קודם לצלחת הסוכר הרגיל ומגלגלים, מעבירים לצלחת עם אבקת הסוכר וגם שם מגלגלים עד לכיסוי כל העוגייה.
מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בניר אפיה.
יש לחמם את התנור ל-170-180 מעלות, זמן אפיה של 15-14 דקות ולא יותר, אפילו שהעוגייה רכה זה בסדר יש להוציא מיד מהתנור.
העוגיות מתקשות מעט בחוץ. אנחנו נקבל עוגיות רכות ונימוחות.
בהצלחה לכולם עם עוגיות מנצחות.